09-11-07

Komt hij of komt hij niet?

"Weet je het nog, Tante Myriam?" "Jaja", zeg ik en ik rammel netjes het lijstje af van de plaatjes die hij heeft uitgeknipt, op een rood papier heeft gekleefd en er een rolletje van heeft gedraaid met langs de buitenkant "Voor de Sint".

Bij ons komt St-Maarten op 11 november. Mijn petekindje van 5 jaar heeft zich al goed voorbereid. Hij wou mij het rolletje vorige week al komen afgeven, want ergens weet hij wel dat ik er ook voor iets tussen zit. Maar groot was zijn teleurstelling toen zijn moeke hem vertelde dat ik op reis was. "Alweer?" had hij beteuterd gevraagd. "Ja, maar nu is het maar voor een weekje hoor", had ze hem willen geruststellen. Het ventje dacht wellicht dat hij alweer een half jaar op uitgestelde cadeautjes mocht wachten, ocharme.

Van zodra ik thuis was, belde de Sint me al in hoogsteigen persoon op om te gaan vragen wat ons ventje wilde hebben. En zo gebeurde het dat ik het rolletje onder mijn neus geduwd kreeg en dat ik alles wat erop stond moest vanbuiten leren, zodat ik het kon doorzeggen aan de Sint.

"Ga je hem opbellen straks?", vroeg hij. "Ja natuurlijk!", antwoordde ik. "Ja maar, echt?" "Echt waar", zei ik plechtig.

Hij glimlachte, stak het rolletje terug in de schoen en was eindelijk gerust.

 

12:34 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

en het ventje is content zie :-)
Hij zal heel gerust kunnen gaan slapen en wie weet droomt hij van Tante Myriam die naar de Sint aan het bellen is met een ellenlange lijst aan cadeautjes die hij zo graag heeft ;-)
groetjes

Gepost door: maike | 09-11-07

zie se zelfs u petekindje vind dat ge te veel op reis got ...;-p

Tante Myriam zal der wel voor zorgen ... kheb de vertrouwen in ....

Gepost door: Sven | 09-11-07

Ben jij Zwarte Piet dan?
Grts, JB

Gepost door: Joe Bradley | 11-11-07

***
Maar groot was zijn teleurstelling toen zijn moeke hem vertelde dat ik op reis was. "Alweer?" had hij beteuterd gevraagd. "Ja, maar nu is het maar voor een weekje hoor", had ze hem willen geruststellen. Het ventje dacht wellicht dat hij alweer een half jaar op uitgestelde cadeautjes mocht wachten, ocharme.
***

Ocharme da venteke!! Schaamt u !!! :-D ;-)

Gepost door: the one and only Pieterrrr... | 11-11-07

De commentaren zijn gesloten.