08-11-07

Pineut van het systeem

Krijg ik gisteren een dreigbrief van de VDAB in de bus, dat ik volgende week "verplicht" naar een infovergadering moet voor een opleiding tot assistent import-export, of dat ik anders mijn uitkering zal verliezen.

Ik vraag me werkelijk af voor welke heilige ik twee weken geleden op begeleidingsgesprek moest bij diezelfde VDAB?? Daar hebben ze een uur van mijn tijd in beslag genomen om in mijn dossier te noteren dat ik naarstig bezig ben met de stage van de gpb-opleiding, dat die stage binnenkort zal afgewerkt zijn en dat ik daarna als een gek zal beginnen solliciteren in het onderwijs.

Even een telefoontje gepleegd dus. "Ah zo, dus mevrouw is bezig met iets anders. Kan u dat bewijzen?" "Ja zeg, ik heb het twee weken geleden al bewezen, toch?" "Oke, maar stuurt u ons toch nog maar eens het bewijsje van inschrijving voor die opleiding door en dan bent u vrijgesteld van deze afspraak".

Grmbl. Mag ik morgen nog eens naar mijn avondschool sjeezen om een kopie van mijn inschrijving te halen, om die daarna in een enveloppe te steken en op de post te doen. Benzine, kopie, enveloppe, postzegel en tijd... en voor watte?

Zouden ze de echte profiteurs van het systeem nu ook zo in de nek zitten blazen?

 

10:52 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

't Is een kwestie van geluk hebben... Sommigen worden met rust gelaten en anderen laten ze om de haverklap lopen en draven!
Er zijn bij VDAB verschillende diensten en ipv samen te werken, werken ze naast elkaar door en dan krijg je die toestanden!
Tegenwoordig wordt er nogal snel gedreigd met het ontnemen van uitkeringen maar zo'n vaart loopt dat niet hoor! Je mag je nog altijd eerst gaan verantwoorden bij RVA... zij zijn de enigen die kunnen beslissen of je je uitkering verliest of niet... VDAB is maar bemiddeling!
Je loopt geen risico, maar het is natuurlijk veiliger om mooi de papiertjes te bezorgen... Vervelend... maar ja....!

Groetjes,

Gepost door: M&M | 08-11-07

Ja zo zit ons systeem dus in elkaar sé!
Ze stellen je de meest eigenaardige vragen inplaats van op het knopje van hun pc te klikken!
Ze weten gedekke meer dan je zelf weet!
groetjes

Gepost door: maike | 08-11-07

In een vorig leven heb ik een paar jaar een zelfstandige activiteit gehad als bijberoep. Toen ik dat stop zette (en dat doe je niet als je er heel eel omzet me zou draaien), kreeg ik de belastingsinspectie op mijn dak. Ze hebben niks gevonden, maar er is wel iemand minstens een hele dag mee bezig geweest. Een hele dag die ze niet konden besteden aan wie echt grote bedragen ontduikt...
Enfin, niet getreurd. Intussen bijgelezen. ;-)
Grts, JB

Gepost door: Joe Bradley | 08-11-07

Ja, die diensten weten soms ook niets af van hoe ze zelf zouden moeten werken.

Gepost door: Annick | 08-11-07

het is gewoon een standaard brief. Waarschijnlijk heeft die vorige in het systeem niet goed ingegeven dat je aan een opleiding bezig bent...
De profiteurs vinden altijd wat gaatjes in het net zodat ze dit niet moeten doen ... Ben zelf 5 jaar geleden 4 maand werkloos geweest ... bedrijf was bankroet gegaan... ben 4 keer bij de VDAB moeten komen om toch zeker te zijn dat ik aan het zoeken was ...
Power to the Freggels ;-p

Gepost door: Sven | 09-11-07

typisch belgisch zeker? :)

Gepost door: peter :) | 11-11-07

De commentaren zijn gesloten.