07-11-07

sl8n8

Het had iets veelbelovends, maar bij nader inzien wagen nederlandstalige filmmakers zich best niet meer aan het horrorgenre. Sl8n8, een film waarvan ik de release hier in België blijkbaar heb gemist, maar die gisteren dan toch mijn aandacht trok in de rekken van Videoland. Een cover die bloedstollende griezeltaferelen onthult en Kürt Rogiers in de hoofdrol... daar wou ik wel eens €2,5 voor geven.

Er loopt natuurlijk een heel fijn lijntje tussen horror en hilariteit. Het is helemaal niet makkelijk om geesten, zombies en afgehakte hoofden tegelijk eng en geloofwaardig te doen overkomen.

De makers van sl8n8 hebben dit lijntje bij deze overschreden, met een boze geest die bezit neemt van steeds een andere host, eens de voorganger is doormidden geklieft en die, van zodra de levende slachtoffers zijn opgebruikt (behalve de hoofdrolspelers, want die moeten natuurlijk blijven leven), toch weer in de dode slachtoffers kruipt. Ten eerste: dan had die geest al in de eerste plaats in zijn hosts kunnen blijven zitten, terwijl deze werden vermoord. Ten tweede, zo blijft de boel wel draaien natuurlijk. Na vijf maal dezelfde suspensie op te bouwen, verschiet je als kijker al lang niet meer dat er een zombie vanachter de hoek springt.

Bovendien waren de zombies heel oubollig. Met een excorsist-gekreun en een blik op oneindig bewogen ze net dat ietsje trager dan de acteurs en wisten hen dan toch onverwachts met een ijzeren staaf knock-out te slaan. O nee, en nu? Gelukkig was er nog de goede geest van de overleden vader van de vrouwelijke hoofdrolspeelster, die het koppeltje in wording als enige overlevenden uit hun hachelijke situatie heeft bevrijd.

Eind goed, al goed!

11:17 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.