26-10-07

En wijle weg...

Tja, wat hadden jullie gedacht. Die vla was met krot en mot op natuurlijk...

Bedankt M&M, Maike, Tessa en Kim voor de toffe reacties. Jammer genoeg vind ik de tijd niet meer om bij jullie persoonlijk te komen piepen.

Morgennacht zit ik op het vliegtuig richting Bodrum! Ik wens jullie allemaal een fijne herfstvakantie. Voor diegenen die werkelijk vakantie hebben: Ga eens goed gaan uit eten, maak een wandeling langs de dijk, pik een tentoonstelling mee of lees een goed boek knusjes in de zetel... Geniet ervan! Voor diegenen die helaas moeten werken: boek zo snel mogelijk een vakantie!!

Dag iedereen! Tot binnen een weekje :o)

17:59 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

24-10-07

Handjes draaien, koekebakkevlaaien

Ons moeke, ik heb ze nooit anders gekend. Als kakkenestje heb ik altijd al een ouder moeke gehad. Toen ik thuis kwam van school hoefde ik geen sleutel vanonder de deurmat te halen. Ons moeke was altijd thuis en had het eten al klaar. Toen ik ietsje later in de gevreesde blokperiodes terecht kwam, stond ons moeke steeds paraat met smoelpap (wie kent dit nog?!), havermoutpap of andere lekkernijen. Mijn moeke, steevast met grijze haren en een schort.

Maar bovenal, 't is altijd feest als ons moeke vlaaien bakt. De zoete geur van peperkoek en kandijsiroop danst door het hele huis. Zelfs het gezinnetje van mijn broer, die hier rechtover wonen, komen regelmatig polsen of de vlaaien nog niet koud zijn. Warm zijn ze anders ook lekker. We weten allemaal dat we er snel moeten bij zijn. De schotel wordt nooit op tafel gezet, maar blijft in de koele berging staan met een mes erbij. Dat is zo. Iedereen weet dat. De koele berging krijgt er opeens een heleboel geniepige bezoekers bij. Hier een stukje, daar een reepje... mond in en nog maar eentje afsnijden voor onderweg. De vla wordt kleiner met het uur. De laatste keer dat ik ging checken, zat er nog geen achtste meer in. Ik denk dat ze ondertussen wel al op is.

16:24 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

23-10-07

Nieuwe post - poging twee

Damnit! Had ik een hele post klaar, met filmpje en al... geeft Internet Explorer een fout aan "en moet dringend worden afgesloten". Maar kom, 't was eigenlijk toch maar een klaagpostje. Misschien heeft mijn server een ingebouwde zagometer of zo?

Enfin, dan vertel ik alleen het goede nieuws: ik heb eindelijk een tweede stageschool gevonden! JOEHOE! Op 12 november begin ik met Nederlands voor Anderstaligen in het volwassenenonderwijs. Een pak van mijn hart, want begon me er al zenuwachtig in te ma... HALT FREGGELETTE! Als je niet weer wil dat Explorer flipt, moet je hier stoppen.

Zal ik het dan zo zeggen, met een overdreven enthousiaste smile: hoe drukker, hoe liever?

13:38 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-10-07

Aan de 11de lichten naar links...

't Was weer in orde... de wegbeschrijving naar de Stadsschouwburg in Antwerpen. Vier volwassen vrouwen in de auto en twee kleine bengeltjes, samen op weg naar de voorstelling van "Kuifje en de Zonnetempel".

Aan de 11de lichten naar links... "Leest ge dat nu goed??" "Jaja, zo staat het hier toch..." "Tiens..."

En ja hoor, in de verte ontpopt zich een slinger aan lichten te midden van 't Stad.

"Allez, kindjes, wees nu heel stil en meetellen he!" "Eéééén..." klinkt het in koor. "Tweeee". "Ja maar, ge moet wel tellen als we al voorbíj het licht zijn he zeg, anders zijn we bij het elfde ook al te ver!". "Aja, good thinking". "Deeeeerieeee".

De kinderen hebben er enorm veel plezier in. Ik denk de mensen in de jeep naast ons ook, wanneer ze zes mensen met open mond naar het rode licht zien staren en dan schijnbaar allemaal iets tegelijk roepen, eens het op groen springt.

Die wegbeschrijving was zo zot nog niet en bij nader inzien wel heel vrouwvriendelijk. We zijn er netjes op tijd geraakt dus :o) En wat betreft de voorstelling zelf: SUBLIEM! Een echte aanrader voor wie nog twijfelt. Er waren gelukkig geen technische problemen, zoals dat wel het geval was bij de première vorige week donderdag. Nu ik het gezien heb, kan ik trouwens wel snappen dat dit kan. Wát een productie! Om de tien minuten werd er van decor veranderd, en wat voor decors... amaai, mijne frak! Het deed bijna aan als een film. Om nog maar te zwijgen van de acteer- en zangprestaties van iedereen op de bune. Ook het orkest zette een formidabele prestatie neer, met op de koop toe nog interactie tussen acteurs, dirigent en publiek.

De kleine kindjes hebben zich niet verveeld tijdens die drie uur... de grote kindjes trouwens ook niet.

23:08 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-10-07

Weekend!

Oooooh wat is het leven fijn, als de zon schijijijijijnt!

Ik blijf niet thuis zenne! En u?

weekend

 

 

 

14:13 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-10-07

We geven van katoen... in Bodrum!

yelken 3  yelken 2  yelken 4

 

 

 

Jajaaaa! Cool


We hebben vanavond onze reis naar Bodrum geboekt!! Op de foto's hierboven zien jullie het vijfsterrenhotel "Yelken Resort & Spa", waar we 8 daagjes op onze luie krent gaan zitten, eten, drinken, zonnen, sauna-en en stoombaden. Yelken is trouwens turks voor "zeilen"... het hotel biedt zelfs wat gratis watersporten aan, zoals daar zijn de gekende "pedalo's" (haha) en kano's. Voor "de banaan" moet je bijbetalen... jammer he...

Ook niet te vergeten: de Turkse bodymassage en peeling, die we helemaal in het begin van onze mini-reis zullen ondergaan (tegen betaling weliswaar), om zo volledig ontdaan van dode huidcellen en andere vieze beesten van de zonnestralen te kunnen genieten.

Verder is het een all-inclusive formule, waarbij de gratis drankjes tot zelf 2u 's nachts rijkelijk mogen vloeien. Hehe... Volgende week zondag zitten we al op de vlieger zie!

Ja, het het leven is misschien wel voor de snelle beslissers, maar is het bij mij ooit anders geweest?

22:27 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

17-10-07

Wistjedat...

Lang geleden, daarom werd het tijd voor een nieuwe rubriek WISTJEDATJES!

question marks

 


Wist je dat...

  • ik er net weer drie vroege shiften in de chocoladefabriek heb opzitten? En wat had u gedacht? Neen... nog niet geleerd om vroeg in m'n bed te kruipen en bijgevolg zit ik hier steendood achter de pc. (En maar niet willen afgeven he!)
  • tijdens de voorbije dagen gerechtigheid EINDELIJK is geschied?! "Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel" Een zeer toepasselijk gezegde in deze situatie die al een jaar aansleept. Groot was de opluchting, maar ook groot blijft het wantrouwen in soortgelijke situaties. Huh? Denkt u nu... wellicht wel, maar kan en wil het hier niet uitleggen, al heb ik dat wel ooit gedaan op deze zelfde blog ;o)
  • ik zes lesvoorbereidingen moet hermaken?! Het lesgeven zelf was subliem (ahum), maar de neergeschreven versie moest nog uitgebreider. Nóg?? Ja! Grrr...
  • ik er nu al 1 heb herwerkt :o) na talloze pogingen van Word te openen, te constateren dat m'n hoofd er echt niet naar staat (zie pijltje 2) en dan maar weer te sluiten.
  • ik nog steeds op zoek ben naar een avondschool annex volwassenenonderwijs voor de tweede helft van m'n stage... en de tijd begint lichtjes te dringen! Dus als u mij hierbij kan helpen? Graag!
  • ik wistjedatjes eigenlijk wel tof vind, omdat ik dan van de hak op de tak kan springen zonder me zorgen te hoeven maken of het wel een samenhangend geheel is.
  • ik morgen (en vanaf dan tweemaal per week) met ons mieske het plaatselijk zwembad ga onveilig maken! Mijn fitnessvoornemen heb ik maar laten varen, want het kwam er niet meer van. Nu dus vol overgave baantjes trekken in mijn speciaal Speedobadpakske, hihi.
  • ik bij de VDAB op "begeleidingsgesprek" ben moeten gaan. "Wat bent u eigenlijk met uw toekomst van plan Mevrouw de Dopster?" en ik daarop: "Ela madammeke, zie eens hier naar mijn stagemap! Ben volop bezig met m'n toekomst he!"
  • ik wellicht binnen 2 weken al zalig op het strand lig ergens in Turkije?! Samen met (ja, wie anders?) ons mieske. Eens lekker uitblazen tijdens een typische zon-zee-strand-vakantie. All-in formule met natuurlijk niet te vergeten: een turkse lichaamspeeling en massage, sauna, stoombad, zwembad... hehe ;o) 
  • dit het laaste pijltje is van de wistjedatjes-rubriek. Ik wens jullie een fijne week toe met evenveel positieve energie!

20:56 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-10-07

Echte schoonheid zit vanbinnen!

Misschien hebben jullie dit gedichtje ook al in je mailbox gehad, maar ik vond het toch de moeite waard om te posten!

Toen de eerste rimpels kwamen was ik in paniek,
ik liet mijn face toen liften in een prijzige kliniek.
Nou, mijn man vond het fantastisch,
mijn gezicht was weer elastisch.
Niks geen rimpels, niks geen vouwen,
net zo glad als bij ons trouwen.
Tot mijn vriend zei "het is misschien gek...
maar jouw kop past niet meer bij je nek".
Ach, een kleine ingreep, ze trekken dit dus strak
en geven hier een sneetje, anders krijg je dáár een zak.
Nou mijn man was heel tevreden
over wat ze met me deden,
De chirurg zat met mijn borsten in z'n maag
want nu zaten die volgens hem veel te laag.
Toen ze waren opgehesen, leken ze een beetje klein,
maar met siliconenvulling mochten ze er best weer zijn.
Nou ik zag mijn man ontvlammen,
want ik had dus zùlke prammen.
Toen op een avond na het vrijen,
keek hij peinzend naar mijn dijen.
En al had ie geen duidelijke kritiek
ik ging toch weer terug naar de kliniek.
Ik had trouwens ook een buikje, dus na enig overleg
liet ik dat meteen ontvetten, ze zuigen dat in no-time weg.
Om tegelijkertijd mijn billen
minstens zóóó'n stuk op te tillen.
Ik was op ieder feestje weer in tel
maar zat wel héél strak in mijn vel.
Mijn man was niet meer zo op zijn gemak,
want op straat riepen jongens "ga je lekker ouwe zak".
Nou toen kocht ie een toupetje
en een veel te strak korsetje.
Hij ging wandelen en trimmen
en in het fitnesscentrum gymmen.
En maandenlang volgde hij een rigoureus dieet,
tot hij zonder reden in de sauna overleed!
Daar stond ik op het kerkhof mooi te wezen aan het graf,
maar nu hij erin lag was de aardigheid eraf.
Nu laat ik de kwabben zwellen
en ik zal u wat vertellen...
Dames laat je niet verlakken,
laat de boel toch rustig zakken.
Met gladgestreken nekken
valt het leven niet te rekken!
Koester buik en onderkinnen,
echte schoonheid zit vanbinnen!

(dichter onbekend)

16:11 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

11-10-07

Een klein genotje

Kruip in m'n bed en zwaai het donzige deken opzij. Klop m'n kussen nog eens op en neem m'n boek van het nachttafeltje. Draai me op m'n buik. Trek daarbij het deken mee tot helemaal over m'n hoofd. Net zoals vroeger. Het licht gaat uit en de zaklamp aan. De pagina's van het boek dat op m'n hoofdkussen rust, krijgen het kleur van de lakens. Hier raakt niemand me, alleen de personages. Voel m'n tenen tintelen. De zalige bedwarmte zet op. De ene minuut nog verdiept in het boek, de andere doe ik m'n ogen plots open. Even weggeweest, maar ik keer terug. Tijd om te dromen nu.

18:11 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-10-07

Do the HAKA!

Waar was ik dit weekend?

In Passendale... voor het ANZAC Weekend. ANZAC staat voor the Australian and New Zealand Army Corps. Misschien wist u dit al, maar de ozzie en kiwi soldaten hebben ook bij ons tijdens WOI in de loopgraven de dood in de ogen gekeken. De gesneuvelden werden dit weekend in Passendale herdacht met veel oog voor de merkwaardigheden van Oceanië.

Ikzelf heb een optreden bijgewoond waarin de cultuur van zowel de Aboriginals (Oz), als de Maori's (NZ) werden voorgesteld. De avond begon met, wat had u dan wel gedacht, een toch wel heel plezierige act met de didgeridoo! De gezapige Aboriginal liet de hele zaal meegenieten van het up-tempo gebrom en geprrrt. Een groot verschil met de ingetogen Maori die daarna op het podium stond. Met allerlei fluiten en klaagzangen werd het publiek meegevoerd in hogere sferen en zenachtige toestanden. Zelfs de baby op de vierde rij vooraan kon al dat spirituele op den duur blijkbaar niet meer aan en ons mieske naast mij... die had opeens haar ogen toe :o)

Máár dan, ooooh boy, en dán! Staan daar 4 uit de kluiten gewassen en schaars geklede Maori-mannen in al hun glorie te wachten tot ze het podium opkunnen. Er wordt opgetogen (of eerder opgelucht) gefluisterd: de haka!

De haka? Ik heb het niet over de gabberdans uit een ver vervlogen tijd (waaraan ik zelf ook nog schuldig ben geweest, ahum), maar wel over de ceremoniële dansen, waarmee de Maori's hun goden aanroepen. Ze voeren deze meestal op als oorlogsdans, of om festiviteiten of sportwedstrijden op te luisteren (met dank aan Wikipedia). Maar goed, ik dwaal af.

De groep die voor ons optreedt, heet Manaia. En amaiemaie! De blinkende torso's gooien zich wild heen en weer, de ogen schieten vuur en mond en tong bewegen ongecontroleerd alle kanten uit. Ik heb al afgesproken met het meisje naast mij dat ik die linkse wel voor m'n rekening neem. Zij wil die helemaal rechts, wat dan voor mij wel goed was, want hij bewoog toch wat houterig, ookal had hij de grootste borstspieren. Maar goed, ik dwaal alwéér af :o)

Het onderstaande filmpje toont u precies wat u zich moet voorstellen bij een haka. Het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, the All Blacks, voeren deze dans nog steeds uit voor elke match. Je zou voor minder fan worden!

Misschien herinnert u zich ook nog het reclamefilmpje van William Lawson's, waarbij ditzelfde team de Schotten tracht te imponeren... Misschien dan toch maar fan van de schotten worden? ;o)

13:20 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

05-10-07

Komt dat zien, komt dat zien!

Eindelijk eens een compilatietje gemaakt van mijn trip door Oz. Hier is alvast PART ONE... one... one:

17:34 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-10-07

Waar ligt jouw C-spot?

Vandaag op TV: Professor Novak (uit Tsjechië) die hier in België zijn wetenschappelijke queeste heeft verdergezet naar de C-spot. Naar eigen zeggen is die in nagenoeg elke mens aanwezig.

Nu we allemaal al lang weten waar onze G-spot ligt, werd het eigenlijk wel eens tijd om een andere spot te ontdekken. De C-spot of cultuurspot, is dat deeltje van het menselijke lichaam dat ons niet, weinig of net erg ontvankelijk maakt voor cultuur. Het hangt er allemaal vanaf hoezeer je dat plekje "stimuleert" (ahum). Blijkbaar is het niet zo moeilijk om je eigen C-spot te vinden: gewoon een paar vraagjes invullen... et voilà! Je weet direct welke delen van je lichaam je voortaan wat meer aandacht moet geven.

Ook ik deed DE TEST (aja, wat had je nu gedacht?). Ziehier het resultaat:

M'n wenkbrauwen ging even bedenkelijk de lucht in bij de term "ontvankelijke kruisbestuiver", maar soit... voor de rest klopt de uitleg wel!

Al m'n aandacht gaat dus vanaf nu uit naar mijn persoonlijke C-spot: MIJN BOVENARMEN, dames en heren! Strelen, opwrijven, inwrijven, knijpen, pietsen, zwieren en zwaaien.

Enjoy YOUR C-spot!

22:57 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Op een dag vind je de job van je leven...

Mag ik even citeren uit het evaluatieblaadje van m'n stagementor?

"Zeer vlotte les. Het is alsof je al jaren les geeft. Je bent vriendelijk en geduldig, maar kordaat waar het nodig is. Je geeft duidelijk uitleg en stimuleert de leerlingen om aandachtig te blijven."

Mag ik dan nu ook even heel fier zijn op mezelf?

Ik heb mijn roeping echt wel gevonden! En ook, ik beleef er het grootste plezier aan om voor een klas vol jongeren te staan. De voldoening die je krijgt als je ziet dat ze enthousiast meewerken. De verwondering soms om antwoorden waarvan je echt niet had gedacht dat ze dat wisten. We onderschatten onze jeugd nog te veel. Er zit toch echt wel iets waardevols in elke mens. Ik neem met plezier de taak op mij om dat er ook uit te halen.

Zeker als andere leerkrachten je al zo aanspreken: "Ah, ben jíj die stagiair Engels? De derdes vinden u echt een toffe!"

Iemand een leerkracht Engels nodig? :o)))

12:52 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

03-10-07

Plezant gedicht

Omzien in elkaar 

Ze keek niet om
nee, ze keek niet om.
Wapperde met vingers boven haar schouder
maar omkijken was er niet bij.

Ze keek niet om.
Dat je dat kan dat je dat durft
niet om te kijken, alles achterlaten.
Deur in het slot, tuinhek dicht
straat uit, hoek om, station gepasseerd.
Maar omkijken, ho maar.

Dat noem ik klasse.
Ik had nog omgekeken of ze omkeek.
Zij niet hoor, niks hoor, zij keek niet op of om.
Bang dat het weer opnieuw zou beginnen
dat kijken naar elkaar?

Toe laten we elkaar weer terugzien
daarna zien we wel verder
daarna zal ik je terugkijken

Het liefst deze week nog
als dat schikt.

(Karel Eykman)

21:34 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-10-07

Ken de regels en hou je vent!

Allereerst de volgende vraag: wanneer ga ik hier eens met mijn blog in de kijker komen te staan, eigenlijk feitelijk?? Ik zweef in de categorie 'Reizen' al máánden in de top 15 (momenteel op plaats 8) en dat vind ik persoonlijk niet slecht voor een categorie dat 4321 blogjes telt. Nu niet dat die allen nog actief zijn, maar toch... Het vierkantje naast de naam van m'n blog is geleidelijk aan van wit naar groen gegaan, een teken van populariteit (waarvoor ik ú, geweldige lezer, wel even wil bedanken). Met een gemiddelde van 35 bezoekers per dag, zie ik m'n tellertje met sprongen vooruit gaan. En dat willen ze bij Skynetblog hier blijkbaar NIET inzien!

Voila, nu is dat er ook eens uit Lachend

Maar wat ik eigenlijk wou vertellen is dat ons mieske en ik het weer eens hebben gekunnen. We hebben ons laten verleiden om via het internet een interessant boekje te kopen: "Je houdt elke vent, als je alle regels kent". Zo'n titel! Daar moesten we het fijne van weten. Het boekje is uitgegeven door een Nederlandse mevrouw die naar eigen zeggen een amateur-relatietherapeute is en na zoveel jaar haar eigen ervaringen en die van anderen eindelijk eens heeft gebundeld. En zo geschiedde de buitenlandse overschrijving...

Twee weken later: nog niks in de bus. Op mijn 'mail ter herinnering' en de 'mail ter herinnering van de herinnering' werd ook al niet gereageerd. Ik wist dat we een risico hadden genomen door blindelings een bedrag van 40 euro te storten, terwijl we de koopwaar nog niet in handen hadden. So be it, dacht ik. Hopelijk hebben ze er veel plezier aan!

Tot... gisteren. Ligt daar een mooie gewatteerde enveloppe klaar op de keukentafel. Daarin een boekje van A5-formaat met glanzende en rijk geïllustreerde kaft. Binnenin 125 pagina's chicklit. Dat wordt alweer een koffieklets om U tegen te zeggen.

Cool

PS: vrouwen met twijfels, vragen of prangende problemen omtrent de mannelijke werderhelft: u kan mij vanaf nu steeds contacteren via de mailknop.

10:21 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |