21-09-07

Gevraagd: prins met schop

Voila zie. De eerste helft van mijn stage is al vastgelegd! Acht uur Engels geven aan 2de en 3de graad TSO en/of BSO op een school hier in de buurt. Vanaf volgende week beginnen we eraan. Brrr, de kriebels zijn al hoogtij aan het vieren, maar we slaan er ons wel door he. (Waarom schrijft een mens altijd in de wij-vorm als het om penibele zaken gaat, eigenlijk?)

Ondertussen druk in de weer om de tweede helft van mijn stage ingevuld te krijgen. Daarvoor moet ik 'verplicht' op zoek gaan in het volwassenenonderwijs. Ik denk daarbij vooral aan 'Nederlands voor Anderstaligen'. Een uitdaging, zo lijkt me. Niet qua inhoud, want dat ben ik genoeg meester, maar vooral qua de manier van aanbrengen. Ik zie me al in gedachten zeulen met allerlei voorwerpen en tekeningen om onze taal letterlijk 'met handen en voeten' uit te leggen. Zoals gezegd, een ware uitdaging...

Spaans 'zou' ik ook moeten kunnen geven, zeker met een vier jaar lange vertalersopleiding achter de rug... MAAR dat is wel al zo'n vijf jaar geleden, *slik*. Tijdens die vijf jaar heb ik er dan ook niet veel aan dood gedaan om mijn Spaans te onderhouden. Het pijnlijke gevolg is nu dat mijn zelfvertrouwen daarin dik onder de nulgrens is beland en dat ik bijna panisch ben om de taal te spreken. Een volgende levensmissie wordt vanaf nu dus: heel veel Spaanse boeken lezen, films kijken en naar Spaanse oorden trekken, aja. No puede ser tan difícil, creo ;o)

En wat gebeurt er nog zoal in de bijtijds chaotische Freggelgrot? Bwa, heb besloten om de marsbewoners mooi op hun planeet te laten zitten. Ik weet eindelijk wat de volksmond bedoelt met: 'Je mag er niet naar op zoek gaan'. In vroegere tijden antwoordde ik dan steevast: 'Maar je moet toch buiten komen, mensen leren kennen, daten??' Welnu, mijne dames en heren, deze Freggel stopt er haar energie niet meer in! Er worden van tegenwoordig meteen verwachtingen geschept. Het moet blijkbaar allemaal heel snel gaan met een overdaad aan gesms, gebel en gemsn. Ik voel me op slag aangeklampt, opgeëist, bedolven en begraven... en onder die zes meter aandacht kan ik gewoonweg niet meer ademen. Oke ja, ik heb die put eerst zelf gegraven, dat besef ik nu ook. En dus graaf ik hem vanaf nu niet meer. Integendeel, ik bouw er wat goed aangestampte walletjes bovenop. Ik ben perfect gelukkig met wie ik nu ben, waar ik mee bezig ben en met wie ik omga.

Ik geef mezelf dus time-out... en mijn prins? Die heeft ondertussen de tijd om een joekel van een schop te vinden!

14:58 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Groot gelijk Freggeltje... kuis houden, en alleen datgene waar je je goed bij voelt overhouden...
Veel succes nog verder!
Fijn weekend!

Groetjes,

Gepost door: M&M | 21-09-07

just oppassen da ge daar geen omgekeerd effect mee bereikt hé meiske... ziet dat er iemand afkomt met buskruit i.p.v. die gigantische schop ;)

Gepost door: Pieter | 22-09-07

Grote schoonmaak houden in het rugzakje van je leven is soms zo echt nodig he, zodat je geen onnodige balast moet blijven meezeulen.
'Hoor mij':-(
lieve groet

Gepost door: Ellen | 23-09-07

Veel succes met de stage hoor.
Oeioeioei, zwijg mij van Spaans, ik heb twee jaar Spaans gehad, maar ook al in geen tien jaar meer gesproken (ja man, is het al zo lang geleden dat ik ben afgestudeerd?), dus veel breng ik er niet meer van terecht: alleen bij het lezen versta ik nog grote delen.
En ook groot gelijk: als je stopt met zoeken en je voelt je goed met jezelf, dan komt die prins vaak onverwacht opdagen, en hij zal wel een grote schop meehebben hoor.

Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 24-09-07

De commentaren zijn gesloten.