28-08-07

Om te antwoorden op jullie vraag:

Het was een geweldig weekendje aan zee! Lachend

Hoewel, ik merkte dat ik iets miste... mijn notitieboekje! Het snel opkriebelen van merkwaardige of hilarische gebeurtenissen zit er ondertussen goed ingebakken. Kan het dus ook niet laten om hier een verslagje neer te pennen...

Zaterdagavond. Ik en ons mieske in mijn volgeladen polo'ke naar de zee. Zonnebril en brede glimlach op. Onderweg foute muziek opgezet, héél fout! De man in de bestelwagen achter ons steekt een dikke duim omhoog, wanneer we op de luide tonen van de 'vogelkesdans' het welbekende dansje uitvoeren. 't Is vakantie, de zon schijnt en en ik ben er even tussenuit met m'n beste vriendin: zalig zot doen! De caravan op de camping in Wenduine is niet van de minste. Een keuken met alles erop en eraan, een grote living, degelijke bedden, nette badkamer en een groot terras met véél ligzetels. We kijken mekaar enthousiast aan: Let the fun begin! Maar eerst het praktische: waar zit de aansluiting van het water? Moet die gasfles volledig opengedraaid worden? Hoe zet men een boiler aan?? Tja, even krabben in het haar, een hulplijn inroepen en hallelulja, alles werkt. De drank wordt bovengehaald en de bbq aangestoken (elektrisch is wel heel gemakkelijk)... ik slaag er dan toch nog in om een worst op de grond te laten vallen (die neem ik dan wel) en een kippefilet die bijna hetzelfde lot ondergaat (Damn girl! Zit die kriek al in je hoofd of wa?)... hihi...

Na de afwas beginnen we aan de delicate voorbereidingen van een nachtje stappen. Kleren worden gekeurd en juwelen uitgezocht. Niets plezanter dan snuisteren in mekaars spullen :o) Eén grote domper... telkens ik mezelf in de spiegel bekijk: ajaj! Ben ik dan zo verdikt?? Even later begint ook ons mieske te klagen, terwijl dat niet van haar gewoonte is. We bekijken mekaar en zien het probleem er helemaal niet van in. Komaan, richting Blankenberge!

Aangekomen in ons gewoonlijke danscafeetje, zit de sfeer er al direct in. Overwegend mannen in de keet, maar dan échte degelijke deftige venten,  die onze moves goedkeurend met hun ogen volgen. God, I love this place!Eentje slaat z'n slag en zingt 'I will survive' op theatrale wijze mijn richting in. Ik beantwoord zijn 'efforke' met een al even ostentatieve vertolking. 't Duurt niet lang of hij stapt op me af, hehe. 'Hai, ik ben E.'. 't Is niet mogelijk, nen hollander van net over de grens! Maar toch, hij is knap, heeft een hele lieve blik en is beroepsmilitair, ahum. Mannen in uniform, het spreekt altijd tot de verbeelding. Er wordt met de ogen geflirt, gelachen, gezeverd,... hij is ook attent voor ons mieske, wat een zeer goede zet is. Bovendien staat hij daar met een hele bende voor een vrijgezellenavond. We worden 'liefdevol' opgenomen in de groep en dansen de avond weg. Dan komt het moment waarop ze moeten gaan. Hoezeer ik ook heb laten merken dat ik hem leuk en interessant vind, ik hou het deftig met een zoen op elke wang en een stevige knuffel. Hij had me al eerder die avond een ticketje voor 'Ciske de man' beloofd, waaraan ik hem ook hou... Hij vraagt en krijgt mijn nummer 'zodat ik niet steeds naar Nederland hoef te bellen'. Met een gebaar van 'ik bel je nog wel' loopt hij met z'n bende de deur uit. Ik lach en denk: 'jou wil ik wel beter leren kennen, ja.'

Zondag, 'zon'dag... de hele dag niksen, behalve de ligzetels met de zon meedraaien en drank uit de frigo halen, hahaaaa! Onze zelfbeelden worden meteen opgekrikt wanneer ik merk dat de spiegel in mijn kamer serieus bedriegt! Dat we dat zaterdag niet eens hebben gezien?? Hehe, met een gerust hart die bikini aan dus :o) Mijn gsm blijft ondertussen verdacht stil... ook op maandag geeft ie geen kik. Ons mieske en ik zien het alweer bevestigd: mannen zijn mooie praatjesmakers die maar uit zijn op één ding. Krijgen ze dat niet, dan word je meteen verticaal geklasseerd! Tsss... Oh well, nog eens slurpen van ons 'Pompierke' aperitief, de zonnebril weer op en met de gedachte 'Too bad, but his loss', dommel ik in.

weekendje aan zee bbq

weekendje aan zee girlie

12:57 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

24-08-07

Gebroken

Vandaag geen fitness, dank u. Als ik hoest, doet het pijn. Als ik lach, nog meer. Ik kan niet normaal uit m'n auto stappen en als ik loop, is de elegantie er al helemaal af.

Aw... En dan te weten dat ik dit weekend aan zee zit om er voornamelijk de beentjes uit te zwieren?! (Ja, 't weer zit ons mee, ik weet het Cool)

Tja, ik ben er veel te hard ingevlogen voor de eerste keer. Dat gaf me dan wel de tijd om andere dingen te doen vandaag: het huis gepoetst (moeilijk, maar het ging), naar een school gebeld voor mijn stage, vernomen dat ik hen best ook een brief schrijf, dat dan maar gedaan, bij het printen gemerkt dat inktpatronen wel eens kunnen uitdrogen op 5 maanden tijd, om nieuwe gereden, brief en cv afgeprint, op de post gedaan... is die namiddag nu nóg niet voorbij?

Vanavond onder de zonnebank en nadien op café. Kermis in het dorpje hiernaast. De kans zit er dik in dat ik m'n ex zal tegenkomen, met of zonder een ander. Raar doet het altijd. Maar daarvoor kan je je vrienden niet in de steek laten en thuis blijven zitten. Freggel die verstek laat voor fun? No way, Jose!

17:46 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-08-07

Als de berg niet naar Mozes wil...

Daarnet voor de eerste keer sinds maanden (een jaar zelfs?!) opnieuw naar de fitness. Het is in een BLOSO-complex, waar de prijzen democratisch zijn en je evenveel kan afzien dan in zo'n hightech zaal waar de enorme torso's de hele spiegelmuur in beslag nemen. Deels om iets aan m'n fysiek te doen, maar ook voor het sociale aspect. Als de berg niet naar Mozes komt, zal Mozes er zelf wel naartoe gaan. De mensen die er komen, zijn allicht wel van hetzelfde gedacht als mij: zonder al te veel heisa toch een gezonde portie sport opdoen. Zonder dat strakke schema van een trainer en zonder dat je in de rij moet staan voor elk toestel. 't Is nu ook niet dat ik hier drastisch wil vermageren. Ik ken mijn oefeningen nog van de vorige fitness en jawel, je moet wat zelfdiscipline aan de dag brengen. Dat gaat bij mij meestal voor zo'n drietal maanden. Daarna kunnen de gewichten mij gestolen worden en zoek ik weer iets anders. Ik ken mezelf. Logisch dus dat ik me geen 6-maandenabbonement ga laten aansmeren voor onnoemelijk veel geld.

Vandaag al lekker gezweet op de step en de been- en buikspiertjes laten branden. Dat laatste kan je ook evengoed thuis doen (wat er bij mij dus nooit van komt), maar ik vind het toch iets hebben zo in de fitness tussen al dat zuchtend schoon. Je hebt dan nog tenminste iets om naar te kijken terwijl je afziet!

Vanavond breien we daar dan nog eens een zonnebanksessie aan vast. Tja, 't is werken geblazen als je er goed wil uitzien...

;o)

17:48 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Nooit gedacht

dat het er in blogland zo aan toe kon gaan!

Eigenlijk wil ik er geen woorden aan vuilmaken, maar kan het niet laten om mijn ongenoegen te uiten. Dat er mensen zijn die zich bezig willen houden met laagbijdegrondse commentaar te geven op andermans blog/leven, vind ik ronduit zielig. Triestig! Het is één zaak om een reactie te posten waarin je niet akkoord gaat met de schrijver, het wordt een andere zaak als je die schrijver begint uit te kafferen, z'n hele doen en laten begint te achterhalen en dat dan nog triomfantelijk ten toon stelt naar de andere bloggers toe.

Dat is wat er aan de gang is op een andere blog en ik viel pal achterover toen ik de hele heisa las. Of hoe er toch overal rotte appels tussenzitten. De zin om iets vrolijks te schrijven is daarmee ook weg, althans voor vandaag.

Energieverkwisting alom!

 

13:44 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-08-07

Pfff...

Kan je hervallen van een jetlag? Is nu bijna half 5 en nóg niet kunnen slapen zeg! Nochtans redelijk vroeg opgestaan vanmorgen...

Deze avond girlie night gehouden. De bedoeling was dat ik mijn foto's en filmpjes eens op een deftige manier zou voorstellen aan de girls. M'n beste vriendin had haar living met plezier opengesteld voor de meiden, de hapjes, de drankjes en mijn pc (nogmaals bedankt daarvoor he, mieske). Zoals dat meestal gaat onder vrouwen, hebben we mekaar eerst uitvoerig op de hoogte gebracht van de nieuwste gebeurtenissen, om dan een dik uur nadien de pc op te starten. Voor mij de eerste keer dat ik álles tegelijk liet zien. Pfew, groot was mijn verbazing toen ik na mijn hele uitleg op de klok keek! Vijf maanden krijg je dan ook niet zomaar in een notendop.

Maar denk je dat ik hierna al moe was? Neen... dus samen met ons mieske nog iets uitgekozen uit haar repertoire van opgenomen digicorderfilms. Onze keuze viel op D House. Dankzij de warmte van het deken en het gemis aan humor in deze zogezegde komedie, begon ik dan toch stilaan te knikkebollen. Een paar keer ingedommeld, net zoals ons mieske wat verder in de zetel. Om 3u eindelijk de film gedaan. Al was de zetel nog zo comfortabel, de rit naar huis heeft me weer klaarwakker gekregen, waardoor ik dan nog maar eens de powerknop van mijn pc heb ingedrukt... op zoek naar slaap. Alhoewel, misschien niet de beste manier, want zit hier nu nog :os

 

04:58 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

19-08-07

Teleurgesteld

Niet teleurgesteld vanwege VTM Live, want dat was een geweldig festival met als kers op de taart Koen en Marco letterlijk samen aan het zingen op één podium :o)))

Wel teleurgesteld vanwege het mannenvolk. Waar gaat dat toch met hen naartoe? Ookal baseer ik me nu enkel op de leden van een zoveelste myspace-achtige site, zogezegd geen datingsite, maar waar iedereen blijkbaar wel naarstig op zoek is naar een lief. Oke ja, ook ik ben lid... uit nieuwsgierigheid en als tijdverdrijf op een luie zondagnamiddag. Want, voor de goede orde, ik geloof vanaf nu enkel en alleen nog in de real life ontmoetingen.

Wat is er dan mis met die mannen? Het zijn klagers en smekers. 'Wie komt mij een bezoekje brengen?', 'I'm so booooored!', 'Leuk lief meisje gezocht'. Niemand die doorheeft wat de oortjes van een vrouw echt doet flapperen: humor, intelligentie, zelfvertrouwen en volwassenheid. Maar ja, dat soort mannen zit wellicht niet voor een pc op een zondagmiddag... wat maakt dat ik straks ook een stevige kriek ga meepakken op café zie.

Cheers!

20:05 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-08-07

Clouseau en de Marco op 1 podium!

Wie had dat ooit gedacht? De twee grootste helden van het vlaamse lied SAMEN op het podium! Mijn helden... En ja, ook ik zal morgen staan springen, zingen, dansen, wuiven, smachten in de volle overtuiging dat ze me zeker hebben opgemerkt tussen al dat vrouwengeweld en dat ze toch wel naar mij staan te wijzen vanachter hun micro: 'Anne, als ik JOU (wijs-wijs) zie...' of 'JIJ, JIJ bent de zon en de maan voor mij...'

We hebben afgesproken om allemaal in het rood te gaan. Heb een licht vermoeden dat we niet de enigen zullen zijn... tja, en als dat wel zo is, dan zullen we daar mooi staan blinken. Maar vooral, de Marco zal er dan ook niet kunnen naast kijken!

Bij deze een oproep aan iedereen die morgen naar de Expo in Gent gaat: draag iets wit aub!

22:22 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Het leven gaat verder...

... en ik laat er geen gras over groeien!

Daarnet op de VDAB-site zitten snuisteren en jawel, al een geschikte job gevonden. Nu nog afwachten of de werkgever ook mij geschikt vindt... Het is een job in het avondonderwijs, 'Leerkracht Nederlands voor anderstaligen'. Het zou 12u per week omvatten, van maandag- tot donderdagavond ergens in het Dendermondse. Aangezien ik ondertussen ook nog mijn stage van de gpb-opleiding (de gekende D-cursus) moet volgen, zou een avondjob als deze wel heel geschikt uitkomen. Die stageschool moet ik trouwens ook nog zoeken. Ik heb m'n oog al laten vallen op een secundaire school hier in de buurt en zal er binnenkort eens langslopen. Hopelijk wil mijn grasmaaier wat mee...

Nog even subtiel benadrukken dat we bijna aan de 30.000ste bezoeker zitten!! Naar mijn berekeningen zou die er vandaag wel eens kunnen uitkomen.

Bedankt voor al uw kletterende klinkende klikjes!

12:54 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

15-08-07

Ik ben ook maar een mens

Gisteren met moeder- en vaderlief en grote zus een daguitstap naar Oostende. Met de Seastar naar Nieuwpoort en terug. De dag bestond voornamelijk uit lekker eten: tomaat-garnaal op de boot, een pannenkoek mikado in Nieuwpoort en 's avonds nog eens mossels gaan eten in een restaurantje bij ons in de buurt. Dat hebben mijn zus en ik nadien nog uitgezweet in de sauna en de jacuzzi met een deugddoende massage achteraf... Het was echt waar een geweldig idee en we hebben heel erg genoten van onze dag.

Maar ergens tussen het afstappen van de trein en het restaurantje in de buurt kreeg ik een dipje... Moeder en zus moesten gauw het plaatselijk warenhuis binnen voor boodschappen en ik natuurlijk mee. In zo'n lokale winkel kom je altijd mensen tegen die je kent. Ook nu zag ik vele bekende gezichten van 'ziens', vooral meisjes van mijn vroegere middelbare school. Tenminste al drie met man en bugy... Overal waar ik keek: baby'tjes. Ik werd onmiddellijk teruggezogen naar de Freggel van voor mijn vertrek: een single woman met maar één hartenwens.

Mijn eerste confrontatie met 'the real world' is hierbij een feit. Vijf maanden lang heb ik tussen free-minded backpackers gezeten, vooral singles en vrij in doen en laten. Vijf maanden lang heb ik me eens zalig kunnen losmaken van mijn huis-, tuin- en keukeningesteldheid, waarvoor ik mezelf nog steeds oneindig dankbaar ben. Ik had het ergens wel kunnen verwachten dat ik, eens terug thuis, dezelfde verlangens weer zou koesteren. Het moederinstinct kan je niet zomaar op non-actief zetten.

Denk nu niet dat ik wanhopig ben. Zoals gezegd, het was een kortstondig dipje en dipjes schrijf ik meestal van me af. Ik kijk vol hoop naar de toekomst toe, heb nog zoveel andere plannen die ik wil verwezenlijken. Maar ach, ik ben ook maar een mens.

12:53 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-08-07

Home sweet home

Voila zie, hier zijn we weer! And it feels good to be back! Cool

De aankomst op Zaventem was een superverrassing! "Welcome home Freggeltje!", stond er op een grote spandoek geschreven. Mijn ouders, zus en drie beste vriendinnen stonden al enthousiast te wuiven toen ik de deur uitwandelde. Tranen alom natuurlijk... de andere mensen stonden verwonderd toe te kijken en hadden al gevraagd voor wie al die heisa was, haha! De eerste halte was bij m'n zus, waar de champagne en hapjes al klaarstonden. Amaai zeg, dit vergeet ik nooit meer!

Home... de eerste keer dat het me opviel dat ons huis een eigen geur heeft. En alles nog op dezelfde plaats... Ik liep de trappen op naar boven, als was ik nooit weggeweest. Aaah, eindelijk weer een kamer voor mij alleen!

Hoewel ik nauwelijks geslapen had op het vliegtuig, ben ik nog tot een stuk in de nacht opgebleven. Veel te opgefokt om te gaan slapen. De didgeridoo bovengehaald, de vele foto's getoond en al een paar anekdotes verteld. Tja, waar moet je beginnen als de mensen vragen: "En, hoe is 't geweest?" "Geweldig he", begin ik dan... Nog meer geweldig was het driegangenmenu dat ons moeder speciaal op mijn verzoek had geprepareerd: scampi's als voorgerecht, dan kalkoen met home-made frieten en tiramisu als dessert. Man man, nog nooit zo veel gesmikkeld!

Zaterdag naar mijn lievelingsrestaurant voor nóg meer lekkers en daarna feestje gebouwd op een openluchtfuif in de buurt. Vele bekende gezichten teruggezien. Een grote smile op m'n gezicht. Is this for real? Om 6u 's ochtends dan eindelijk bij vrienden op de zetel gecrasht... tja, ik zit dus wel met een serieuze jetlag! Overdag loop ik moe, maar als ik eraan toegeef, geraak ik nooit op Belgisch ritme. 's Nachts klaarwakker en moeite om in slaap te vallen!

Zondag kermis in het dorp. Ook dan weer een uitgebreide menu thuis. Nog meer familie in m'n armen gesloten, nog meer didgeridoo gespeeld en foto's getoond. 's Avonds eens vroeg in bed proberen te kruipen...

En daardoor, lieve lezers, komt het dus dat ik hier nog niet ben geraakt. En dan bleek er deze namiddag nog iets fout te zijn met skynetblog zelf! Ik heb ondertussen m'n weblog een onderhoudsbeurt gegeven en opgefleurd met mijn favoriete foto's. Klaar voor een nieuw hoofdstuk, een verse start... Laat me nu maar los, ik heb energie voor tien!

Nogmaals bedankt voor al jullie lieve reacties hier Kus

20:59 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-08-07

Sydney: de cirkel is rond

Een half uurtje gratis internet! Daar gaan we van profiteren natuurlijk :o)

Ben sinds zaterdag aangekomen in Sydney. Het verliep allemaal vlotjes... Mijn souvenirzak weegt 8kg, weet ik nu, en die kon zonder extra kosten mee op het vliegtuig. Sweet! Ook de overstap in Adelaide ging probleemloos: geen vertragingen, niet verloren gelopen en massa's eten tijdens de vlucht. Toen ik echter in Sydney Airport nog als laatste met een schaapachtige blik naar de lege bagageband stond te turen, wist ik het: het ging allemaal te vlot he... Mijn souvenirzak bleek 'per vergissing' in Melbourne te zitten . Hij zou de volgende morgen in Sydney aankomen en zelfs in mijn hostel geleverd worden. Ik bleef er wel rustig bij. Tenslotte wisten ze precies wat er aan de hand was. Ik was in feite al dankbaar dat het niet mijn grote backpack was... Het hostel is me wel bekend: Base Backpackers op Kent Street. Een beetje luxe is nu wel welkom. Ik verlaat Oz in stijl! 's Nachts wel gewekt door geroep en getier op straat (zaterdagnacht aja) en uiteindelijk twee ambulances en een hele meute politiewagens om de amokmakers uit mekaar te halen.

WELCOME IN SYDNEY! Haha...

Zondagochtend, zoals beloofd, belt Qantas me op om te zeggen dat mijn tas weldra zal aankomen in m'n hostel. Haaa, kan ik dan toch nog aan mijne pot choco en instantkoffie om te ontbijten ;o) Die namiddag en avond heb ik met Rik doorgebracht. Dat is die Vlaming die ik helemaal in het begin van m'n travels hier in Sydney heb ontmoet, remember? We hebben ondertussen contact gehouden en belofte maakt schuld: een bezoekje als ik weer in Sydney zou zijn. Gewandeld door het park, gebabbeld op Bondi Beach en lekkere vis gegeten bij hem thuis. Hm, toch altijd plezant als je mensen kent!

Oei... nog 4 minuutjes... ik sluit maar snel af dan.

Vlaanderen, tot binnen enkele dagen!!!

XXX

 

Vlaanderen boven - Raymond Vh Groenewoud

De originele tekst staat hieronder. De aandachtigen onder jullie zullen echter merken dat de Raymond hier en daar de tekst heeft ge-updated ;o)

Waar er mossel met friet is
Waar een kip aan het spit is
Waar de kerk in het midden staat
Waar de purperen hei bloeit
En het geld in het zwart vloeit
Waar men nauwelijks Nederlands praat
Waar een diploma geen zin heeft
En de koning ook al niet
Waar de schuimwijnkoningin defileert
Waar het volk goedlachs is
En een vuist zonder kracht is
Waar men faalt en aan de toog expliceert

Vlaanderen boven
Waar men de heer nog kan loven
Waar de mensen belangrijk zijn
En de buiken omvangrijk zijn
Vlaanderen buiten
Waar de vogeltjes fluiten
Vlaanderen mijn land
Bij het Noordzeestrand

Waar de kleurenbuis grijs is
Een schroef nog een vijs is
Waar de rijkswacht goed functioneert
Waar een pik een houweel is
Er geen pintje te veel is
Francis Bay het orkest dirigeert
Waar een g soms een h is
AVVV VVK is
Waar men Ensor danig prijst
Waar de Chiro paraat staat
De vrouw aan de vaat staat
De camera traag gaat
De premier nogal vaag praat
De vakantie naar Spanje wijst

Vlaanderen bove
Waar men de heer nog kan loven
Waar de mensen belangrijk zijn
En de buiken omvangrijk zijn
Vlaanderen buiten
Waar de vogeltjes fluiten
Vlaanderen mijn land
Bij het Noordzeestrand

De Kemmelberg, het Gravensteen
De Koekelbergbasiliek - ja, die van Koekelberg
De waterzooi
Het meisje in't hooi
De Vlaamse romantiek

Vlaanderen boven
Waar men een peer nog kan stoven
Waar de mensen belangrijk zijn
En de pensen omvangrijk zijn
Vlaanderen buiten
Waar ik de heer nog zag spuiten
Vlaanderen mijn land
Bij het noordzeestrand

06:07 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-08-07

Laatste bericht vanuit Oz???

Oke. Nog 7 dagen te gaan. Nog 200 dollar (120 euro) over... DAMN! Wou jullie niet geheel in het ongewisse laten, dus post ik om te zeggen dat de verslagjes en foto's van mijn laatste trips voor NA mijn thuiskomst zullen zijn. Met de laatste dollars op mijn internetkaart kan ik nog net mijn mails checken en jullie reacties hier lezen. Het zijn boterhammekes met choco geworden... de 2 vouchers die ik heb gekregen voor een gratis (weliswaar klein) warm maal ga ik nu maar al te graag gaan inwisselen. Met mijn uitgelezen boeken ga ik leuren bij tweedehandszaken voor dat extra beetje geld en ik draag nu eerst echt AL mijn kleren vooraleer ik een wasje draai. Ja, ik ben bijna veranderd in ne clochard...

Wat ik natuurlijk niet heb verteld is dat ik een extra valies vol souvenirs heb gekocht en voor mezelf een echte kwaliteitsvolle DIDGERIDOO!! Daarvoor eet ik met plezier nog 7 dagen brood met choco zenne, haha.

In een notendop: de trips waren ronduit geweldig!! Gekampeerd door de dorre outback, talloze zonsop- en -ondergangen bewonderd, flauwgevallen in de bus (volledig verhaal volgt later), gezwommen in meren en onder watervallen, kangoeroes gevoederd, muggen en vliegen doodgeklopt... het hoort er allemaal bij :o) Maar ben ook blij dat ik nu weer mijn vrijheid heb. Momenteel net terug in Darwin van mijn laatste trip naar Kakadu National Park. Met vrijheid bedoel ik lekker de tijd kunnen nemen om ergens rond te wandelen, om op het gemak te ontwaken en te ontbijten (ja,choco,ja!), om niet drie maal per dag zware frigoboxen in en uit de bus te dragen en eens niet de afwas te moeten doen samen met en voor tenminste 10 man. Ik ben nu wel heel erg op mijn onafhankelijkheid gesteld, inderdaad. En dat is nog maar 1 aspect dat enorm naar voren is geschoven in mijn karakter... tiens, tiens ;o)

Maar swat, zaterdag vlieg ik met al mijn souvenirs (didgeridoo is al vertrokken naar Belgie) naar Sydney, waar ik de laatste 5 nachten zal doorbrengen in Australie. Het is goed geweest. Het is geweldig geweest! Is het een knoop in mijn maag of vlinders in mijn buik? Ik weet niet wat ik voel als ik aan volgende week donderdag denk... Die vijf maanden zijn zooo vlug voorbij gegaan en tegelijk heb ik onnoemelijk veel gezichten gezien, verhalen gehoord, plaatsen ontdekt. Nu ik het zelf heb meegemaakt, kan ik vol overtuiging zeggen: this is an experience of a life time!

Misschien tot in Sydney, misschien tot net erna in Belgie. Ik blijf alleszins verder bloggen!

 

Cheers mates en nog eens bedankt aan al diegenen die hier mijn schrijfsels blijven lezen. 't is Geapprecieerd!

;o)

 

didgeridoo

 

Jim Jim Falls

 

Kata Tjuta

 

Litchfield National Park
 
 

(ter info: ik sta niet op de foto hierboven...)

Uluru

 

13:38 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |