22-08-07

Als de berg niet naar Mozes wil...

Daarnet voor de eerste keer sinds maanden (een jaar zelfs?!) opnieuw naar de fitness. Het is in een BLOSO-complex, waar de prijzen democratisch zijn en je evenveel kan afzien dan in zo'n hightech zaal waar de enorme torso's de hele spiegelmuur in beslag nemen. Deels om iets aan m'n fysiek te doen, maar ook voor het sociale aspect. Als de berg niet naar Mozes komt, zal Mozes er zelf wel naartoe gaan. De mensen die er komen, zijn allicht wel van hetzelfde gedacht als mij: zonder al te veel heisa toch een gezonde portie sport opdoen. Zonder dat strakke schema van een trainer en zonder dat je in de rij moet staan voor elk toestel. 't Is nu ook niet dat ik hier drastisch wil vermageren. Ik ken mijn oefeningen nog van de vorige fitness en jawel, je moet wat zelfdiscipline aan de dag brengen. Dat gaat bij mij meestal voor zo'n drietal maanden. Daarna kunnen de gewichten mij gestolen worden en zoek ik weer iets anders. Ik ken mezelf. Logisch dus dat ik me geen 6-maandenabbonement ga laten aansmeren voor onnoemelijk veel geld.

Vandaag al lekker gezweet op de step en de been- en buikspiertjes laten branden. Dat laatste kan je ook evengoed thuis doen (wat er bij mij dus nooit van komt), maar ik vind het toch iets hebben zo in de fitness tussen al dat zuchtend schoon. Je hebt dan nog tenminste iets om naar te kijken terwijl je afziet!

Vanavond breien we daar dan nog eens een zonnebanksessie aan vast. Tja, 't is werken geblazen als je er goed wil uitzien...

;o)

17:48 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik moet ook dringend eens terug iets van sport doen. maar het komt er niet van. en fitnesscentra vind ik zo duur, zeker als je er niet regelmatig geraakt. Een paar jaar terug fitnesste ik nog, maar ik ben gestopt omdat ik te weinig ging voor dat abonnement eruit te halen. En de prijzen zijn er alleen maar duurder op geworden.

Gepost door: Kim | 23-08-07

2 jaar geleden een abonnement op de fitness genomen. na een tijdje voreg een vriend van me hoeveel ik al kwijt was... Ik kon alleen maar zeggen 115 €... :(
Discipline opbrengen om af te zien, is niet echt aan mij besteed, al zou ik het beter wel doen.
Grts, JB

Gepost door: Joe Bradley | 23-08-07

... heb dat ook een tijd gedaan. 6 maanden elke week 2-3 keer en dan was ik het kotsbeu. ik ga liever buiten sporten, lopen of fietsen of rollerbladen ofzo. gratis en meer motivatie om dat te doen :-)

Gepost door: Unexpected | 24-08-07

De commentaren zijn gesloten.