15-08-07

Ik ben ook maar een mens

Gisteren met moeder- en vaderlief en grote zus een daguitstap naar Oostende. Met de Seastar naar Nieuwpoort en terug. De dag bestond voornamelijk uit lekker eten: tomaat-garnaal op de boot, een pannenkoek mikado in Nieuwpoort en 's avonds nog eens mossels gaan eten in een restaurantje bij ons in de buurt. Dat hebben mijn zus en ik nadien nog uitgezweet in de sauna en de jacuzzi met een deugddoende massage achteraf... Het was echt waar een geweldig idee en we hebben heel erg genoten van onze dag.

Maar ergens tussen het afstappen van de trein en het restaurantje in de buurt kreeg ik een dipje... Moeder en zus moesten gauw het plaatselijk warenhuis binnen voor boodschappen en ik natuurlijk mee. In zo'n lokale winkel kom je altijd mensen tegen die je kent. Ook nu zag ik vele bekende gezichten van 'ziens', vooral meisjes van mijn vroegere middelbare school. Tenminste al drie met man en bugy... Overal waar ik keek: baby'tjes. Ik werd onmiddellijk teruggezogen naar de Freggel van voor mijn vertrek: een single woman met maar één hartenwens.

Mijn eerste confrontatie met 'the real world' is hierbij een feit. Vijf maanden lang heb ik tussen free-minded backpackers gezeten, vooral singles en vrij in doen en laten. Vijf maanden lang heb ik me eens zalig kunnen losmaken van mijn huis-, tuin- en keukeningesteldheid, waarvoor ik mezelf nog steeds oneindig dankbaar ben. Ik had het ergens wel kunnen verwachten dat ik, eens terug thuis, dezelfde verlangens weer zou koesteren. Het moederinstinct kan je niet zomaar op non-actief zetten.

Denk nu niet dat ik wanhopig ben. Zoals gezegd, het was een kortstondig dipje en dipjes schrijf ik meestal van me af. Ik kijk vol hoop naar de toekomst toe, heb nog zoveel andere plannen die ik wil verwezenlijken. Maar ach, ik ben ook maar een mens.

12:53 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Welcome back freggeltje!
Het laatste jaar is voor jou ook een jaar geweest met heel veel verschillende emoties he meisje, niet vergeten hoor.
De dipjes...ze komen en ze gaan en telkens opnieuw kom je er een beetje sterker uit.
En dit freggeltje is een héél sterk meisje! ;-)
lieve groet

Gepost door: Ellen | 15-08-07

Welkom terug!!! Hey hey, Welkom terug hier in ons Belgenlandje!!
Dit is eigenlijk wel vreemd: de laatste maanden heb ik zoveel blogs gevolgd van mensen die aan de andere kant van de wereld verbleven en ik werd daar zo in meegezogen!
En nu begint iedereen terug naar huis te komen terwijl ik binnenkort juist vertrek...
Hopelijk ben je trouwens alweer verlost van de jetlag!

Gepost door: Tessa | 16-08-07

Dipjes nemen we erbij hé, zolang het maar dipjes blijven. En jouw tijd zal ook nog komen hoor. Geen nood.

Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 16-08-07

dat dipje over het moederinstinct, daar kan ik helemaal inkomen: ik heb óók van die dipjes... maar dat zal het moment waarop die hartewens uitkomt misschien eens zo mooi maken :)

Gepost door: CIA | 16-08-07

De commentaren zijn gesloten.