17-07-07

2 dagen in Adelaide is genoeg zenne

Maandag 16 juli: Ik word stilletjes en in alle rust wakker. Mmm... heerlijk geslapen. Blijkt half 11 te zijn! Hiermee heb ik het gratis ontbijt gemist, maar ach, ik ben tenminste wat uitgerust nu. Koffie, boterham met choco en TV kijken in pyjama. Lang geleden! Douche in en mijn dag kan beginnen. Eerst DRINGEND naar de wasserette! Ondertussen kan ik op m'n gemakje mijn dagboek bijhouden. Er gebeurt zoveel de laatste dagen, bijna niet te volgen...

In de namiddag op stap met de meiden doorheen Rundle Mall Street. Kuieren door de winkelgalerijen... noodles eten in de Food Court (alweer? Jaja!)... pruiken passen in een pruikenwinkel, maar de verkoopster was er precies niet echt opgezet mee: "Are we playing girls?", vraagt ze met een boze blik. En ik zeg met een overdreven enthousiasme: "Yeah, you know how girls like to dress up huh!" Hehe! De mensen hier in Adelaide zijn trouwens allemaal terughoudend tov ons, toeristen... Wellicht omdat er hier niet zoveel toerisme te beleven valt. Het is een stad met veel historische gebouwen, dat wel, maar voor de rest dus heel stilletjes. Daarbij is het nog maandag ook. We gaan die avond op zoek naar een gezellig cafeetje, maar vinden niet direct iets waar er veel volk zit. Dan maar terug naar Grace Emily, waar we de vorige dag hadden afgesloten. Niet meer gewend van veel alcohol in m'n lijf te hebben, ben ik al redelijk vlug in de wind... we slenteren het cafe uit op zoek naar eten en guess what, het worden alweer noodles, haha! (Ik meen me te herinneren dat het lekker was). Ontnuchterd zetten we onze tocht verder naar een Irish Pub, waar we algauw als enigen overblijven... Adelaide is dood om 9u 's avonds! Ik neem afscheid van de rest en beslis naar het 24/24 internetcafe te gaan... waar ik me uiteindelijk tot 2u 's nachts zit te amuseren. Ik zei toch al dat mijn ritme volledig in de knoop gedraaid zit?! Anyway, ik had me voorgenomen om een taxi naar huis te nemen, aangezien het al zo laat was. Heb uiteindelijk de hele stad afgewandeld totaan mijn hostel: geen ziel te bespeuren en al zeker geen taxi?!

Dinsdag 17 juli: Zoals te verwachten, sta ik pas op in de late voormiddag. Pfff, zie er in feite tegenop om alweer zover de stad in te lopen. Op den duur lijken alle steden op mekaar, weet je, en ik zou beter m'n krachten sparen voor wat nog komen zal... Toch brengt m'n curiositeit (en wat anders te doen?) me de deur uit en een beetje later zit ik op de gratis citybus die rondjes draait in de stad. De Art Gallery lijkt me wel wat, dus ga ik daar een kijkje nemen. Het museum, het Parlementsgebouw, de State Library en de Universiteit... ik bewonder de architectuur van buitenaf. Ik heb het eigenlijk wel gehad met het stadsleven... pfff. Vanavond wil ik in alle rust in mijn hostel doorbrengen voor TV met een UDL in de ene hand en een zak chips in de andere. Eens lekker ontspannen zie!

Morgen vertrek ik naar betere oorden! Iets wat meer bij me past: THE OUTBACK!! Ik verklap het jullie al maar, want ik denk niet dat ik de komende 14 dagen op het net zal geraken. Morgenvroeg haalt de Wayard Bus me op om gedurende 8 dagen in safari- en kampeerstijl van Adelaide naar Alice Springs te rijden. Onderweg een paar bezienswaardigheden en natuurlijk als kers op de taart: Ayers' Rock alias Uluru, HET icoon van Australie! En nee, ik ga de berg niet beklimmen uit respect voor de Aboriginals, die deze plek als heilig beschouwen. Het is in feite al erg genoeg dat er dagelijks een massa volk naar de steen komt kijken.

Na 1 nachtje Alice Springs spring ik alweer een andere Wayward safaribus op om na 3 dagen en 2 nachten in Darwin te belanden, waar het normaal gezien boven de 20 graden blijft. Van Zuid naar Noord, van koud naar warm, van stad naar woestijn... Ik kijk er al naar uit!

 

decoration

08:23 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

wereldreis? Dag Mirjam,

Ik ben voor Flair op zoek naar vrouwen die op dit moment een wereldreis maken.
Jij komt uiteraard in aanmerking.
Zou je met je verhaal in Flair willen staan?
We willen dan enkele foto's (minstens een stuk of drie) met een onderschriftje. Jullie verhaal tot nu toe in een 15-20 tal zinnen. (je kunt kiezen voor: hoe het idee is ontstaan, het mooiste moment tot nu toe, enzovoort - kies maar)
Ook maken we iedere keer een identikitje:
- Naam:
- Relatie: single/vriend(in)/getrouwd/kinderen?
- Woonplaats:
- Beroep:
- Vertrokken op:
- Bestemming:
- Geplande terugkomst:

Kun je me zo snel mogelijk iets laten weten?

Groetjes,
Joke

Gepost door: Joke | 17-07-07

Hoi Myriam,

Het was weer leuk om bij te lezen.
Je zal je jas en dikke kleren nog wel nodig hebben, want momenteel is het in de outback 's nachts verdomd koud. Gelukkig hadden wij in onze tenten er lekkere dikke warme slaapzakken en was het warm rond het kampvuur. Maar de omgeving maakt veel goed. Ayers Rock en Kings Canyon zijn prachtig. Wij zijn ook niet op de rots geklommen, we hebben de base walk gedaan: dus errond. een wandeling van 11 kilometer.
Maar je gaat naar het goede weer. In Darwin zal je inderdaad terug van de zon en de warmte kunnen genieten.
Veel plezier.

groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 18-07-07

hey, mooie blog. ik zie dat je blogt va,uit the land down under. één van mijn favoriete landen (ik hoop er ook ooit eens voet aan wal te zetten)Hopelijk kom je mijn blogje (nog maar enkele weken bezig) ook eens bezoeken

Gepost door: mister iebeltje | 30-07-07

Hey meid,
dat ziet er weer allemaal superfijn uit hé! telkens weer denk ik: zo'n verre reizen alleen is niets voor mij, tot ik hier kom bijlezen en dan bijna gedwongen wordt om mijn mening te herzien ;)

en waaw, verder vind ik de interesse die je van Flair krijgt, bijzonder flatterend en enorm fijn voor je!

voorts mijn welgemeende excuses voor mijn lange afwezigheid... ik heb het enorm druk gehad en ben vorige week ook niet op mijn eigen blogje geweest... maar ik ben back in business ;)

Gepost door: CIA | 31-07-07

ik ben van plan volgend jaar ook te gaan dus heeeeeeeeele intresante blog
toedeloe

Gepost door: hildeke | 31-08-07

De commentaren zijn gesloten.