12-07-07

Groetjes vanuit het winterse Melbourne

decoration

Yep yep, jullie hadden het misschien al kunnen raden. Ik ben dinsdagavond het vliegtuig opgestapt naar MELBOURNE. Een goedkope vlucht met Jetstar (equivalent van onze Ryanair) waar iedereen op mekaar geduwd zit en de hysterische baby natuurlijk weer op mijn rij zit... maar kom, het duurt maar twee uurtjes. Wat is het toch altijd moeilijk om de drang te weerstaan iets van de trolley te kopen... en terwijl ik mijn minipotje Pringles (sour cream and onion, njaaaam) naar binnen werk, bedenk ik dat ik dringend eens een goeie warme maaltijd nodig heb. Ik snak naar een normaal bord patatjes met savooikool, spinazie of spruiten en mals vlezeke erbij. Voorlopig stel ik het wel met sandwiches, noodles en pasta. Je kan niet geloven hoe moeilijk het is om in een hostel iets deftigs klaar te maken. Voila, de chips zijn al op ondertussen... en oh, servietje houden als zakdoek! ;o)

Om middernacht arriveer ik in Melbourne. Op de bus naar het centrum ontmoet ik een Duitse jongen die naar hetzelfde hostel als ik moet. Hij is er echter al geweest en gidst me probleemloos door de straten van Melbourne heen. Al een geluk, want 'All Nations Backpackers' is bijna niet te zien vanop straat... mja... eens binnen, zie ik het: heb het weer dik aan mijne schreper! Mijn kamer ligt aan de straatkant waar constant trams, treinen en auto's passeren. Binnen het hostel al niet veel beter: vlak naast de open keuken... Daarenboven hebben de mensen hier blijkbaar weinig zin om te gaan slapen. Bij het binnengaan van de kamer, zie ik geen enkel 'vrij' bed. Een kamergenote verzekert mij dat er twee vrij zijn, alleen zijn de lakens niet weggenomen. Mooi... ik maak m'n bed op en breek zowat mijn knieen (geen trema hier op mijn keybord) op de matras: de veren zitten er haast door! Ik heb ook geen kussen... Op naar de keuken: niet aan te raden om in dit boeltje te koken. Bovendien krijg ik te horen dat bord en bestek aan de receptie te verkrijgen zijn tegen 10 dollar deposit! Pfff... 

Alrightie then, op naar de bar hiernaast, want ik heb twee gratis drankbonnetjes gekregen en ik HEB nu inderdaad wel een pint vandoen! Nou, de bar is -zoals verwacht- al even dodgy als het hostel. Kan mijn avond nog erger? Jawel... Een jongedame mag ook nergens alleen mooi (hmhm) zitten wezen... Er komen een ozzie en een kiwi (Nieuwzeelander) tegen me zeveren, letterlijk en figuurlijk, want ze zijn beiden ladderzat. Dus zo vlug als ik kan, muis ik me ervanonder. Guess what?! Die Ozzie blijkt ook in mijn hostel te slapen, damnit! Ook daar schud ik hem van me af (wat in feite niet zo moeilijk was) en zie hem gelukkig niet meer terug.

Woensdag 11 juli: Grmbl!! Kleren als kussen gebruikt en het voelt alsof ik op een nagelbed heb geslapen. Het eerste wat ik doe bij het opstaan (nadat ik ben gewekt door vier verschillende wekkers!), is van bed verhuizen. Hopelijk lig ik op het andere bed wat beter vannacht en hey, hier zit ook het vermiste kussen verstopt!! Het hostel weet me die morgen dan toch nog aangenaam te verrassen: gratis ontbijt (toast met confituur, maar kom) EN een volledig gerenoveerd badkamercomplex op de derde verdieping! WAAAW! Na een aangename douche de stad in met mijn Lonely Planet in de hand. Ik doe de 'walking tour' van normaal gezien 2u, maar ik zal er ietsje langer over doen, want Melbourne is echt wel imposant! Veel kunst zomaar te bewonderen op straat, een PIXAR tentoonstelling waar ik ben blijven hangen, wandeling langs de Yara rivier op South Bank, het Federation Square met eigenaardige architectuur (love it or hate it, alleszins niet mijn stijl), Birrarung Marr: een park met een reuzenrad en een postertentoonstelling (daar heb ik de beste 'jamball donut' gegeten EVER!), Flinders Street Station, doorheen allerlei gallerijen waar ik o.a. met een Waalse wafelbakker aan de praat ben geraakt, wonderwel in vloeiend Frans :o)), door winkelstraten heen, waar opeens drie brandweerwagens met luide sirene opduiken... en vooral winkel in en winkel uit op zoek naar sjaal, muts en handschoenen: IK VERVRIEEEEES! Heb uiteindelijk mijn winteroutfit gevonden in een bazaarwinkeltje voor 2 dollar 't stuk, hahaaa! En ik vind het me nog cool staan ook ;o)

Maagje begint te grommen. Ook hier is een Chinatown, hehe, maar onderweg ontdek ik in een winkelcomplex een cinema waar in grote letters staat: HARRY POTTER V, COME AND SEE!! Oh! Oh! Hij is eindelijk uit!! Ik spring direct achteraan een rij mensen aan die uiteindelijk wel naar een kassa moet leiden. Weet helemaal niet wat het ticket me zal kosten, maar kan me niet schelen. Harry Potter! Sommigen onder jullie weten al dat ik ervan bezeten ben. Ik hou enorm van fantasierijke verhalen en films... Dat doet er mij aan denken: ik kan vanaf nu ook het nieuwste en laatste boek van Harry Potter halen! Een beetje later heb ik mijn ticket bemachtigd voor de film van 22.30u. Geweldig, ik ga naar de cinemaaaaa! Ik moest dit gewoon aan iemand kunnen vertellen en in alle enthousiasme bel ik m'n moeder op, haha. Daarna dan toch op zoek gegaan naar food en beland bij een Vietnamees restaurantje (zie niet echt verschil met Chinees zenne), waar de kip-curry met 'lice' me heel erg heeft gesmaakt :o)

Om 22.30u zit ik vol spanning te wachten tot de lichten dimmen... het welbekende melodietje weerklinkt, het wordt donker, ik glimlach... voor meer dan 2u word ik zalig ondergedompeld in de wereld van Hogwarts' School for Witchcraft and Wizardry. Zoals altijd: een goeie film met wonderlijke effecten! Het is 1u 's nachts als ik buiten kom... nu naar het hostel nog teruglopen is misschien niet zo'n geweldig idee. Ik roep een taxi en een kwartiertje later kruip ik in mijn bedje, dat inderdaad wel beter aanvoelt dan dat van gisteren.

Goodnight!

 

04:51 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Je bent dus inderdaad naar de winter getrokken. In Melbourne ben ik nog niet geweest, dat is voor de volgende keer (normaal gezien binnen twee jaar).
Ik ben ook dol op potter. maar ik ben nog niet in de film geraakt. ik geraak de laatste tijd te weinig in de cinema.
Prettig weekend
Kim

Gepost door: Kim | 13-07-07

Hitte, regen, hitte en nu weer in de vrieskou!
Je bent een heel sterk meiske hoor!
Ik hoop dat je ook een beetje met "dat andere" in het reine bent gekomen.
Van mij nog een lieve groet en tot de volgende :)

Gepost door: Ellen | 15-07-07

De commentaren zijn gesloten.