03-07-07

Beland in Brissie!

Na nog een dagje chillen in Rainbow Beach, waar ik de machtige 'sand blow' heb bewandeld (zie foto's en filmpjes), ben ik gisteren na 6u zuidwaarts rijden in Brisbane beland. Het weer is ons nog steeds gunstig gezind. In de namiddag ben ik direct de stad gaan verkennen met drie plannetjes in mijn tas! En ja, ik draai mijn mapjes ook mee met de looprichting... ;o)

De Queen Mall Street is het hartje van de stad. Een massa volk krioelt hier door een autoloze straat met weerskanten winkelcomplexen, cafeetjes en boetiekjes. Opeens zie ik de vier Ieren vanop Fraser mijn kant opkomen! Ik wist dat dit ook hun volgende stop was, maar raar genoeg had ik zo'n voorgevoel dat ik hen niet meteen hoefde te smsen. We wandelen samen verder tot aan de Botanische tuinen, waar we de rust van de natuur tot ons laten komen. Als de jongens naar hun hostel terugkeren, blijf ik nog wat rondkuieren in de stad en bekijk de giftshops (pressure, pressure!!). Rond 18u honger... Nu ik mijn bankrekening eens goed heb gecheckt, kan ik me wel eens iets anders veroorloven dan noodles. Ik besluit Chinatown te gaan verkennen en ne goeie afhaalchinees te zoeken (met rijst!). Daar loop ik Martijn 'de bed bug buster' tegen het lijf... haha, ongelofelijk toch! (nvdr: Martijn ken ik vanuit Airlie Beach. Hij heeft 1 nacht doorgebracht bij ons in het apartement en is de volgende morgen hysterisch vertrokken owv de bed bugs ;o))) Soit, nog een beetje gebabbeld met hem en zijn Ozzie friend en daarna EINDELIJK mijn honger kunnen sussen met alweer een slechte keuze chinees... Waarom blijf ik niet gewoon bij de kip in zoetzure saus? Maar neen, madam wil altijd iets exotisch klinkend proberen en dat draait dan meestal niet zo exotisch smakend uit... Die avond afgesproken met de Ieren om naar 'The Belgian Beer Cafe' te gaan. Hehe, het werd weer een proeven van jewelste en ik voelde me met mijn kriek (van 7 dollar!) weer thuis :o) Net als een klein kind, om eerlijk te zijn... Mijn hostel ligt op een klein half uurtje stappen van het centrum, maar om half 1 's nachts hier door de verlaten straten lopen doe ik toch ook niet meer, brrr!

Mijn verblijf in Brissie klinkt tot nu toe heel opgewekt en vrolijk, niet? Weten jullie veel dat ik vanmorgen met een rothumeur ben opgestaan, omdat mijn nutella nog maar eens gestolen bleek te zijn. Ook mijn favoriete cereals waren weg! Ik heb jullie ook nog niet over mijn hostel zelf verteld: Valley Verandas. Ik had het al voelen aankomen, toen de taxichauffeur de straat nog geeneens vanbuiten wist liggen...

De manager is Japans en als gevolg daarvan zijn bijna alle backpackers Japanners. Er hangt een muffe noodlegeur in de kamer (volgens mij hebben ze ergens een hele voorraad verstopt). Naast mes, vork en lepel liggen er massa's chopsticks in de lade. De wasbak zit constant verstopt door rijst en groene dingen. Japanners zijn niet echt sociaal... ze zeggen nauwelijks iets en hangen lakens aan hun bed, zodat je ze niet ziet. Het is nu eens omgekeerd: ik voel me de vreemdeling hier... In de keuken hangt een bericht in het Japans. Zou begod niet weten wat het wil zeggen. 

Gisteren eerste douche genomen: er mankeert een paneel aan de glazen deur; de hele vloer wordt nat. Het water gaat van ijskoud naar superheet, van een flauw straaltje tot normaal. Het is vuil en oud... en vuil!! Klagen gaat moeilijk, want de communicatie met de manager verloopt stroef. Het enige wat er dan uit komt is: 'Solly miss' en hij glimlacht veel te overdreven. Vanmorgen de andere douche bezet (ja, er zijn er maar twee he)... dus al vloekend een kattenwasje gedaan in het veel te kleine wasbakje van de WC (die is trouwens ook niet hygienisch!).

Kijk, ik ben gene moeilijke mens... heb maar minimale vereisten om ergens content te kunnen zijn, maar dit is gewoonweg niet te doen... En dan het slechte nieuws: ik zit hier nog tot zaterdag!! Kan er niks aan veranderen, want dit is geboekt via Peter Pan. Alle nachten zijn betaald en op de stoffige bureau van de manager hangt een klein berichtje: 'no refunds!' Ik ga alleszins een mailtje doen naar Melissa van Peter Pan, zodat ze geen andere mensen meer doorstuurt naar dit ondermaatse gedoe.

Pffew! Dat voelt al een stuk beter! :o) De gal is uitgespuwd en kan weer tegen een stootje... hopelijk niet te veel meer toch. Ik ben ervandoor nu. De rest van de stad eens gaan doorwandelen... Neenee, het hostel ziet me enkel terug om te eten en te slapen!

  

PS: Aan alle lezers die willen weten wat er op mijn verdere route nog ligt: dat blijft lekker geheim! Nog zo spannend voor jullie he... And the best is yet to come :o)

 

een goed glas bier

 

Belgian Beer Cafe

06:28 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Je moet ons iets beloven Myriamke, ik zal blij zijn als ik je weer in levenden lijve zie, spraak- of schrijfwaterval die je bent! Maar je moet ons iets beloven: een exlusieve laptop presentatie van al jouw foto's! Ik wil wel, maar mijn computer is gelijk zo traag en duurt immens lang om alle foto's te bekijken. Die laaste van Fraser Island waren prachtig!!! En ik wil meer van dat. Benieuwd waar Freggeltje nu naartoe gaat. Ik ga gauw nog een lesje Creools erdoor jagen! Dikke knuffel x

Gepost door: Veerleken | 03-07-07

@ Veerleken Ik beloof het u plechtig :o)
Veel moed bij de creoolse studies he en tot heeeeel binnenkort!!
X

Gepost door: Freggeltje Down Under | 04-07-07

jamaar, ons zo nieuwsgierig maken.

en belgische café vind je blijkbaar overal. yay voor trappist (en geen kriek, bah ;p)

veel plezier nog
groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 04-07-07

Die japanners toch altijd maar :) en knikken. Mss hebben zij die foto genomen.
Hoe meer da ge daar van proeft hoe liever da ge da muegt,

Cheers

Gepost door: sun | 10-07-07

De commentaren zijn gesloten.