01-07-07

Fraser Island

fraser_island

Plantrekkerij en avontuur in een wonderlijke natuur

Tot nu toe was mijn snorkelervaring in Cairns de topper van de hele reis. Helaas moet ik deze nu verschuiven naar de tweede plaats. FRASER ISLAND was ronduit geweldig!

Met tienen in een 4X4: 4 no-nonsense Ieren, 2 Engelse barbiegirls, een kersvers koppeltje, 1 wacko hollander en ikke als brave ziel ertussenin (ahum). Tenten, slaapzakken, watervoorraad, gasvuur en eten netjes bovenop de jeep gestapeld. Mag ik u voorstellen: 'Groep C', achteraf beschouwd een geweldig team. In konvooi met de andere groepen vertrekken we vanuit Rainbow Beach naar de ferry die ons naar het eiland brengt... and off we go!

Prachtig om de kustlijn af te rijden... Toch even wennen, want het strand is de hoofdweg hier. Prepare for 3 days of sand, sand and more sand! Het rijden wordt voornamelijk een mannenjob. Ik wilde wel een ritje wagen, maar ik ben het zelfs niet gewoon om links te schakelen, laat staan met een 4X4! Low drive... high drive??? Huh? Laat me maar vanachter zitten ;o)

Dag 1 bestond dus uit driften langs de oostelijke kust helemaal tot aan 'Indian Head', waar we de rotsen zijn opgeklommen om uiteindelijk een ongelofelijk uitzicht te hebben over het eiland. Onderweg langs het strand ook The Maheno Shipwreck bewonderd: ooit een imposant schip dat enkele tientallen jaren geleden door een cycloon uit koers is geblazen en uiteindelijk is gestrand op Fraser Island, nu een verroest wrak en geweldige achtergrond om een cheese and ham sandwich te eten. We moeten rekening houden met de getijden hier. Bij hoogtij is er op sommige plaatsen geen strand meer over om op te rijden... dus we besluiten om vroeg in de namiddag op zoek te gaan naar een kampeerplaatsje achter de duinen. Uiteindelijk sluiten we aan bij een andere groep en zetten samen ons kamp op. Terwijl het nog licht is (duister valt hier rond zessen), worden de steaks gemarineerd (waar de 'goon' al niet goed voor is!), de patatjes gekookt en de groentjes gesneden. Het loopt als gesmeerd: de mannen brengen de dozen naar beneden, de meiden bekommeren zich om de inhoud. De Engelse meisjes blijken het koken op zich te willen nemen. Kleine suggesties van mijnentwege worden in de wind geslagen. Ik trek me wijselijk terug en laat ze doen, nog zo gemakkelijk! Met het ondergaan van de zon, eten we allen ons buikje rond. 't Smaakt nog zo goed met wat zand erbij :o)) Daarna verbroederen we met de andere groep. De gitaar wordt bovengehaald, alsook de alcohol... in een grote cirkel dicht bij mekaar, dekens en slaapzakken everywhere... geweldig! Ik slaap samen met twee Ierse jongens in een tent. Ze zijn ietsje ingetogener dan de doorsnee Ier, maar een al even geweldige humor.

Dag 2 begint met een dingo (wilde hond) op het strand. Fraser Island zit er vol van, maar het is winter nu en de dingo's blijven veelal bij hun nest jongen. Ik kom net uit mijn tent gewaggeld als ik het beest zie, geen camera bij... spijtig, want het zal bij deze ene ontmoeting blijven (alhoewel ze 's nachts wel rond de tent komen snuffelen). Er wordt voor thee en spiegeleitjes gezorgd en nee, we gebruiken GEEN zout en peper tijdens het bakken! Enfin... na het sukkelen met de kleine zakjes totdat je ei koud is geworden... (wtf??) wordt het kamp opgebroken en de hele boel weer ingeladen. We gaan naar Lake McKenzie, een must op Fraser Island. En of het de moeite waard is!! Appelblauwzeegroen water en een hagelwit strand tegen een achtergrond van groene bossen. De zon schijnt volop, maar het is nog steeds frisjes... geen zwemweer voor mij. De durvers springen wel het ijskoude water in; snel poseren voor de camera en er dan weer uit, hihi... We keren op tijd terug en gaan op zoek naar een andere locatie om te overnachten. Alweer een prachtig uitzicht! Ook de andere groep is weer van de partij. Het wordt gezelligheid top: nachtwandeling langs het strand bij volle maan, drinking games, er wordt gezongen en gelachen... kortom, one big happy family in seventies style!

Kamperen in de ongerepte natuur betekent dat je het ongerept moet houden: geen vuilnis achterlaten en al zeker geen etensresten voor de dingo's... afwaswater wordt in een put van 50cm gekieperd, alsook sommige afvalstoffen van het menselijke lichaam. Van zodra iemand met de schop en toiletpapier vertrekt, weet je direct hoe laat het is. Een zeer komisch zicht!

Dag 3: de Ierse jongens gaan op ochtendwandeling naar Lake Wobby. Om 7u komen ze me wekken omdat ik graag mee wilde... uit m'n slaap gerukt, maar nog steeds in de warmte van m'n slaapzak heb ik niet de energie om meteen te beginnen wandelen... ik pas... Achteraf gezien hadden ze me uit mijn tent moeten sleuren! Hun foto's waren geweldig EN ze zijn een hele familie dingo's tegengekomen! Wanneer ze terug zijn, wordt het een uitgebreide brunch met alles wat nog overschiet van onze voedselvoorraad. Daarna zetten we koers naar het vasteland. De trip is voorbij... Ik heb genoten van de natuur, van de 'back to basics' levensstijl, van het zand dat overal tussen kruipt, van het avondlijke vertier onder de blote sterrenhemel... Kortom, ik keer tevreden terug!  

07:13 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Klinkt allemaal heel leuk. Ik wilmeteen al terug gaan.
Ik ben benieuwd wat er nog allemaal op je programma staat. Ga je nog naar het centrum gaan? ayers rock, kings canyon en zo?

Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 02-07-07

Gewoonweg prachtig!
Heel wat anders dan die doorweekte velden he meiske!
lieve groet

Gepost door: Ellen | 02-07-07

Mooi,eh! Mag je wel zeggen een topper. Kstond erbij en keek ernaar zovele jaren terug ;)

grtz

Gepost door: sun | 10-07-07

De commentaren zijn gesloten.