15-05-07

De courgettentrekker komt eraan!

Maandag 14 mei

De zoektocht naar werk gaat verder. Ik slijt een paar uurtjes op internet, mail en bel alle nummers op van de 'vegetable and fruit growers' uit de Yellow Pages... Vele farmers geven me de raad om alvast naar Innisfail (1 uurtje ten zuiden van Cairns) te gaan, in te checken in een werkhostel en vandaaruit werk te zoeken in de bananen. Net als ik de bus wil boeken, belt Anna me op. Ze heeft een zucchini farm (courgetten). Ik had haar vroeg in de morgen een mail gestuurd en zie nu! Of ik nog geinteresseerd was? Natuurlijk! Het is wel in Clare, nabij Ayr, wat zo'n 4 uur naar het zuiden terugreizen is, MAAR het is voor de centjes nietwaar! Geen probleem dat ik tot eind juni maar kan werken... 15.50 dollar per uur bruto, wat ongeveer 10 dollar netto is en dat is wel normaal als je farmwork doet. Anyway, ik heb nog wat shopwerk te doen: t-shirten met lange mouwen, een wijde hoed en rubberen handschoenen. Hoe ik dat nog allemaal in mijn backpack ga krijgen, weet ik ook niet... om nog maar te zwijgen van de week voedselvoorraad dat ik moet meebrengen! Ik krijg accommodatie op de farm zelf tegen 105 dollar per week en eenmaal per week gelegenheid om naar de stad/winkel te gaan. Tja, ik denk dat ik wel afgelegen zal zitten de komende 6 weken... weet niet of ik geregeld een postje zal kunnen doen. Maar ik hou het allemaal bij in mijn dagboekje (wat er mij aan doet denken: ik heb een nieuw nodig, dit is bijna vol!)

Zodus mensen, freggeltje gaat courgetten trekken ;o) ! Donderdagmorgen de bus op naar Ayr en vrijdag beginnen. Het is allemaal heel snel gegaan, geen dag verloren in feite... en om dat te vieren gaan Emma en ik morgen een hele dag snorkelen! Cairns is natuurlijk DE plek bij uitstek om naar The Great Barrier Reef te gaan. Ik hoop dat ik nu eindelijk eens een reuzeschildpad te zien krijg! No worries, mijn onderwatercamera legt het allemaal vast, ook voor jullie!

Lieve en misschien wel voor enige tijd laatste groetjes vanuit de beschaafde wereld XXX

04:10 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Nog vlug een goeiedag zeggen tegen boerinneke freggeltje :-)
Maar ook nog wat raad hoor hihi:
Denk aan je rug he!
lieve groet

Gepost door: Ellen | 16-05-07

Amaai, op naar een nieuw avontuur! Ik wens je het allerbeste op de zucchini farm en hoop dat het mag meevallen!
Veel groetjes en een dikke knuffel,

Gepost door: CIA | 18-05-07

Hey Myriam,

Ik ben zelf een week op reis geweest en had hier ineens heel wat bij te lezen. Straks eens de foto's bekijken, de filmpjes zullen voor vanavond zijn.

En hoe lukt het met de courgettepluk, niet te vermoeiend? Weer een ervaring bij, nietwaar.

Je terugreis ook vastgelegd. Het vliegt voorbij zeker.

Net gelezen dat we ook op dezelfde school hebben gezeten: Mercator, daar heb ik ook twee jaar mijn broek versleten, richting expeditie.

Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 21-05-07

En lukt het zo'n beetje freggeltje?
lieve groet

Gepost door: Ellen | 21-05-07

Alles ok in de freggelgrot??? Hélabakes! Je zal ondertussen wel al goed gezweet hebben op het courgettenveld. Bij MacDonalds hebben wij jou gesponsord, nu ook weer ze, want bij ons is het bijna elke week courgette, lekker gezond!
Goed nieuws: mijn stagemap is binnen en vanavond bij Van Landschoot gaan "ter verdediging". Maar hij was mijn begeleider en is niet langsgeweest, dus heeft hij enkel de super-evaluaties van mijn mentoren om zich op te baseren...
Verder begin ik volop uit te kijken naar onze Haïtireis, ook lijstje gemaakt en vrijdag naar AS Adventure gaan shoppen!!! Hopelijk heb ik ook nog tijd om een mondje crools te leren vooraf, maar de tijd vliegt hé. Ik weet niet of jij naar augustus uitkijkt, terugkeren zal ook wel met gemengde gevoelens zijn, alé, zo zou ik dat toch hebben... Freggeltje, véél groetjes en een goede fysiek (en betere nachtrust dan in de vorige hostel)! Groetjes uit Wetteren x

Gepost door: Veerleken | 23-05-07

De commentaren zijn gesloten.