14-05-07

Cairns: Zoektocht naar werk en waarom ik altijd de creeps tegenkom...

Oef! Alles is bijgewerkt! Alle foto's, alle video's en alle verslagen van de trips. Het is goed dat ik het bijhoud, want zo herinner je je toch veel meer achteraf. En ja, ik schrijf graag, dat is ook waar ;o)

CAIRNS: het is een grote stad! Ik ben hier nu al een paar dagen en ik weet nog steeds niet hoe ik waar moet geraken (dambordpatroon is zo verwarrend voor mij!)... Maar het is hier veel gezelliger en rustiger dan in Sydney bijvoorbeeld. Mijn hostel ligt een eindje van het centrum verwijderd, maar er is om het uur een gratis shuttlebusje dat je van het hostel naar daar brengt. Vooral handig als het regent!

Vrijdag 11 mei: Ik vertrek rond de middag met Babet (een nederlands meisje vanop de boottrip) naar een hostel in het centrum waar ze personeel zoeken in ruil voor accomodatie. De manager is allesbehalve vriendelijk en IK wil in feite farmwork doen EN betaald worden! Babet besluit om er wel te beginnen, ikke niet... Op internet wel een interessante job gevonden: werken in de Outback op allerlei farms om het onkruid te verdelgen met zo'n spuitding op je rug. Ik heb het mijn vader en broers genoeg zien doen, dus dat kan ik ook! Je zit telkens zeer afgelegen en moet kamperen in de middle of nowhere. Geen toilet. 10 liter waterflessen meenemen. Yes! Dat wil ik wel eens meegemaakt hebben zie! Ik krijg onmiddellijk antwoord op mijn e-mail, extra info over de job en wat ik nog nodig heb. Ik weet echter nog niet of ik de job nu werkelijk heb...

Zaterdag 12 mei: Mail terug dat ze steeds mensen aannemen voor tenminste 3 maanden... maar ik kan maar een week of 6 werken... jammer... op naar de volgende!

Die nacht word ik gewekt door Gil, een Israelier die blijkbaar boven mij op het stapelbed komt slapen. Hij ziet er op het eerste gezicht wel aardig uit. Half slaperig sla ik een babbel met hem. De morgen nadien vraagt hij me om samen in 't stad te gaan. Ik op zoek naar werk, hij op zoek naar een lift naar het stadje waar hij de 20ste begint te werken. We komen er snel achter dat we beiden ongeveer 6 weken willen werken om daarna verder te reizen langs dezelfde route. Waarom niet samen? vraagt hij... Tja... Waarom geen auto kopen? Hm... Ookal kennen we mekaar helemaal nog niet (waar ik me zeker wel van bewust was!), in al mijn enthousiasme om EINDELIJK in een backpackersauto te zitten en de hele tijd te kamperen, stem ik toe. Zoals gezegd, deze gast komt me heel intelligent over en is geen party-animal zoals de meesten hier. Maar voor de rest is het helemaal NIET mijn type. Ik hou een praatje over jongen en meisje samen op reis en dat hij zijn pollen best thuis houdt, dat ik daar niet naar op zoek ben! Natuurlijk, zegt hij. Allez vooruit... 't is raar, maar op 1 dag heb ik dus mijn verdere reis beslist en ik zie het wel zitten. Die avond gaan we op een partybus die ons langsheen verschillende pubs in Cairns brengt. Onderweg goedkope drankjes, gratis eten, leuke spelletjes... het is eens plezant om mee te maken. We keren redelijk vroeg naar de kamer terug. We zijn alleen... daar begint hij toch wel niet handtastelijk te doen zeker!?! END OF JOURNEY MATE! Gadverdamme!! Wat is dat toch met de venten! Dit is echt waar de laatste keer dat ik iemand vertrouw hier... ik reis wel op m'n eentje verder. Ik betaal dan wel met plezier voor een georganiseerde trip in plaats van met een auto te willen rondtrekken!

Zondag 13 mei: GELUKKIGE MOEDERDAG!! Moeke, jij bent waarlijk de beste! XXX

Gil probeert de brokken te lijmen, maar ik zeg hem zijn energie niet te verspillen. Het is NEEN! Hij volgt me de keuken in en probeert een normaal gesprek te voeren. Ik negeer hem... die vent jaagt me de stuipen op het lijf! Ik kan hem niet eens meer zien of horen! Maar morgen is ie weg uit dit hostel, gelukkig! Terwijl hij de stad in is, vlucht ik op de kamer. Waaw, de zon besluit eindelijk eens om te schijnen. Haaa... op mijn privebalkonnetje geniet ik al zonnebadend van de rust.

(nota: ik moet een slot kopen voor mijn etenszak. Vanmorgen mijn fles melk gestolen! Plezant zenne hier...)

Emma (Engels meisje die ik sinds Sydney ook steeds blijf tegenkomen) zit ook in Cairns en vraagt of we niet iets gaan drinken. Hell yeah! vrouwelijke companie zou echt geweldig zijn nu! We spreken af in een Ierse pub (mijn favoriet!!) en babbelen de avond weg. Er komen nog een paar meiden bijzitten en ook Babet zie ik terug. Vrouwen... we hebben mekaar echt wel nodig als het erop aan komt!  

02:03 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.