12-05-07

Magnetic Island en een nacht Cairns

Zaaalig, zo eens niets te doen hebben: niet hoeven te werken en zelfs niet hoeven te reizen. Ik hoor je al denken, maar het IS echt wel vermoeiend geweest de voorbije 17 dagen. Van de ene plek naar de andere, backpack vullen, dan weer legen,... Overal wil je zoveel mogelijk doen, dus telkens vroeg uit bed. Maar neen, ik klaag niet hoor! Toch ben ik blij dat ik deze week in Cairns heb ingelast als pauze.

Waar waren we ondertussen gebleven? Op de Premier bus naar Townsville geloof ik...

Vrijdag 4 mei kom ik kort na de middag aan in Townsville om direct door te trekken naar Magnetic Island via een ferry. Hoe hoger we het land ingaan, hoe tropischer het wordt. Magnetic Island is een echt vakantie-eiland met zwalpende palmbomen en oneindig veel wondermooie baaien waar alleen een cocktail nog ontbreekt. Ik verblijf in Base Backpackers op een 8 dorm room. Daar leer ik Kirsty kennen, een Zuid-Afrikaanse. Samen gaan we onze inkopen doen in een lokaal winkeltje op zo'n 15 minuutjes wandelen. Vanavond is het Full Moon Party in ons hostel. De naam zegt het zelf: dit is een grote rave party die maandelijks bij volle maan wordt gehouden. Er wordt enorm veel volk verwacht. Ookal zijn Kirsty en ik niet geinteresseerd (vanwege de 15 dollar inkom), we worden toch gedwongen om 15 dollar te betalen. 'Normaal wist je dit van bij het boeken en we kunnen toch niet checken of je op je kamer gaat  blijven.' Fuck man!! Niemand heeft ons wat verteld!? Maar wat kan je eraan doen? In totaal heeft deze nacht me dus 40 dollar gekost om op 2 vierkante meter te slapen met 7 andere mensen! We kunnen dan maar beter gebruik maken van ons geld en toch naar de party gaan... maar terwijl ik het allemaal zit neer te schrijven in mijn dagboekje vallen mijn ogen al toe... ik geraak er niet meer. Die nacht wordt ik letterlijk uit mijn bed gedreund door al het feestgedruis net naast onze hut. Wat een shitmoment om hier toe te komen zeg!

Zaterdag 5 mei: Ik word maar belabberd wakker. Maar het is nog vroeg en dat is goed. Er is hier zoveel te doen en ik heb maar 2 volle dagen! Vandaag wil ik snorkelen, wandelen en misschien naar het koala resort. Maar eerst gratis ontbijt: bacon en eggs geserveerd op een bedje van bruisende golven en een prachtig stukje strand net naast het hostel. Ik krijg hier ter plekke een WOW-effect! Er komt een ozzie guy bij me zitten en het gesprek wordt zo interessant dat ik me al niet meer aan mijn schema hou. Om 11u zie ik een paar meisjes van mijn hut. Ze gaan snorkelen... oh, komt goed uit! Na een heel gedoe om onze uitrusting te krijgen, zitten we toch op de bus naar Horseshoe Bay. Vandaar moeten we te voet naar Florence Bay zien te geraken... We zullen het echter nooit vinden. We nemen al meteen de verkeerde weg (een groepje meiden, wat wil je!) en blijken opeens op een wandelpad te zitten dat 'The Forts Walk' heet. Dit pad is wel bekend om de koala's in het wild (ookal komen we er geeneen tegen die dag) en om de oude uitkijkpost op het einde van de weg. Een beetje belachelijk met onze snorkels en stinger suits in de hand lopen we de hele wandeling uit. Voor mij geen enkel probleem, maar er was een Engels meisje mee die ik op den duur in den hoogsten boom zou gezet hebben! 'If I don't see any water today, I'm gonna cry!' Zagen dat dat mens kon!! Enfin, teruggekeerd naar de asfaltweg, nemen we de goeie weg. Normaal is Florence Bay vanaf dit punt nog 1u wandelen. Berg op, berg af... het is gene kattepis. Met een marcheerliedje in mijn hoofd hou ik de pas erin (dankuwel Scouts en Chiro!). De eerste baai die we tegenkomen is Arthur Bay, maar er is niet direct een weggetje dat ernaartoe leidt. Moe en snakkend naar verfrissing lopen we de asfaltweg af en de bush in, richting zee (Op een eiland is dat niet zo moeilijk te vinden he). Na een paar minuutjes vinden we Arthur Bay! Ondertussen een geweldig stukje ongerepte natuur gezien ook. Iedereen duikt de zee in, maar het snorkelen valt een beetje tegen in deze baai... Na een kwartiertje de kleren weer aan om op tijd terug te zijn aan de busstop. De bussen passeren hier maar om het uur! We hebben hem net op tijd :o) Uiteindelijk heb ik EN gewandeld EN gesnorkeld vandaag. 's Avonds met Kirsty nog een paar UDL's (bacardi breezer-achtig) gedronken en om 10u alweer doodop.

Zondag 6 mei: Zoals verwacht sta ik op met redelijke stijve beenspieren. Zelfs mijn gat doet zeer! Maar vandaag gaan we naar het Koala Resort, iets waar ik al lang naar uitkijk. Het wordt een superdag: een 2 uur durende tour waarbij ik achtereenvolgens een kleine krokodil, een papegaai, een boa constrictor en een koala heb vastgehouden. Verder nog wat meer geleerd over hagedissen en vlinders. Gelijk een echte had ik mijn lunch van 's morgens al klaargemaakt, haha. Daarna Horseshoe Bay verkend, beetje gezwommen en opnieuw een redelijk zware bushwalk gedaan naar Radical Bay: een prachtige plaats om de zon te zien ondergaan en opnieuw net op tijd terug voor de bus, pfew! Het is de laatste avond hier en ik ben alweer zo moe... zoveel fysieke inspanning doet deugd, maar ik ben het duidelijk niet meer gewend. Morgenvroeg op internet proberen geraken. Ik heb 2u gratis internet (twv 10 dollar!) gekregen, maar wat ben je ermee als er maar 4 pc's staan die constant bezet zijn?? Dat wordt dus heel vroeg opstaan! (Dacht vandaag dat het moederkesdag was, dus ik smsje gestuurd... blijkt week nadien te zijn, haha!)

Maandag 7 mei - 6.30u: goed geslapen, dus fris uit mijn bedje. Backpack maken, aankleden, ontbijten en ASAP naar het internet! Yesss, ik weet een pc te veroveren en blijf er 2u vastgeplakt zitten om jullie een postje te doen en foto's en filmpjes te downloaden. - 10.45u: de bus naar de ferry en vandaar naar Townsville om er tot 13.50u te wachten op de Premier Bus. Ik leer ondertussen Max kennen, een Nederlander die binnen 2 weken naar huis gaat. Hij was er gisteren ook al bij tijdens de tour in het Koala Resort. Vreemd hoe je toch steeds dezelfde mensen ontmoet hier. Op 40 km van Cairns staan we met de bus stil vanwege een ongeluk. We komen uiteindelijk aan in Cairns om half 9. Global Palace is het hostel waar ik vannacht verblijf. Het ligt vlak naast de busstop en is heel netjes en leuk ingericht (was vroeger een bioscoop). Alweer Nederlanders op mijn kamer. Waar zitten onze Belgen toch?! Nog even de straten rondom het hostel verkend en gebeld naar het thuisfront. Morgen vroeg op voor de trip naar Cape Tribulation!

 

Ik heb mijn achterstand bijna ingehaald he ;o) Tot heel binnenkort met een post over mijn avonturen in Cape Tribulation!

Blijf ook het fotohoekje in het oog houden, want ik zet er regelmatig nieuwe foto's op...

 

 

04:18 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ben vorige zomer naar Oz gereisd. Ha en ik herinner me dat "wandelpad" nog zeer goed;) Al moet ik wel zeggen dat het absoluut de moeite waard was! Zo mooi dat het daar was..

Gepost door: Eva | 23-05-08

De commentaren zijn gesloten.