05-04-07

Geen nieuws is inderdaad wel goed nieuws zenne

Het is alweer wat stilletjes geweest hier. Dat komt omdat er ook niet zoveel nieuws te vertellen valt. Ik heb me hier nu zo’n beetje gesetteld in Airlie Beach omwille van het werk. Mijn leven verloopt dan ook heel gewoontjes: opstaan, eten, werken, luieren en gaan slapen… een beetje zoals bij jullie zeker? Behalve dan het weer dat verschilt. Alhoewel ik er vandaag echt geen zin in had om te liggen braden in de zon of middenin een walm van zweet en zonnecreme te baden. Ik zoek ook al zo graag eens de schaduw op met een goed boek… of mijn dagboekje, waar ik in verkorte versie alles opkriebel om het nadien hier op mijn blog uit te schrijven. Wat volgt zijn de verslagjes van een kleine week… al wie dringend iets te doen heeft nu, raad ik aan het EERST te doen en daarna terug te komen…

Zaterdag 31 maart zit ik op m’n eentje rond de lagoon diep in gedachten verzonken met marco die zachtjes in mijn oor zingt… tot ik opeens iemand al zwaaiend naar me toe zie lopen… Shireen? Oh my god! Het is Shireen! (het hollandse meisje waarmee ik naar de Blue Mountains ben geweest nvdr) Een heel toevallig, maar een zeer gelukkig weerzien. Kan je denken dat we heel wat hebben afgekletst! Of hoe een namiddag niksen kan uitmonden in een toffe avond… We zijn die avond op stap geweest, samen met Roberta, een Braziliaans meisje, en Katarina, een Zweudse. Helaas bleek het onze avond niet echt te zijn. Geen van ons had echt zin in dansen. De lucht was ook zeer doef en plakkerig. Dan maar naar de McDo om een sundae ijsje (met korting, aja!) en typische vrouwenklets. Nadat Shireen was vertrokken, ben ik nog even belaagd geweest door een weirdo ozzie die ik onmiddellijk de laan heb uitgestuurd... tsss! What’s wrong with these people?? Enfin... ben veilig en wel thuis geraakt en dat is wat telt...

Zondag 1 april: Amaai! Ik ben hier nu al vier volle weken in Australie en het lijkt al een eeuwigheid! Ookal heb ik nog niet zoveel plaatsen gezien, ik heb al heel wat bijzonders meegemaakt en een heleboel mensen ontmoet! Vanmorgen vroeg gewekt door een hevige tropische regenbui. Bij deze weten we ook dat het binnenregent in onze flat… gezellig… maar het is in de kamer van Alex. Die stond verdwaasd in ons deurgat: ‘Iet ies reening ien maai roem’ Hahaaaa… Het wordt uiteindelijk een hele grijze dag met de ene bui na de andere... maw TV-dag... Alex heeft ’s avonds voor ons allen een echte Italiaanse pasta gemaakt. En lekker dat dat was!! Och ja... het nieuws van de dag is dat er in de flat hiernaast een meisje met 80 dollar pot is verdwenen en nooit meer teruggekomen... was zij dan de dief?? Niemand die het weet... ik zit in een zeer raar hostel hier zenne!

Maandag 2 april vroeg wakker en ontbijt voor TV: O nee! Er is een aardbeving geweest rond Papua Nieuw Guinea... een mogelijkse kleine tsunami is op komst naar de hele oostelijke kust van Australie!! Ik beeld me al in dat ik met mijn backpack op het dak van mijn hostel moet kruipen, kolkende golven, schreeuwende mensen... zover is het echter nog niet. Alles wordt wel nauwlettend opgevolgd...

11u: Het tsunamigevaar is geweken. Shireen vertrekt vandaag op een boottrip. Tot zolang besluiten we om naar de lagoon te gaan en nog wat te chillen. De fotootjes in mijn hoekje getuigen van de sfeer daar... hihi... Die avond keert ook Amy, het Ierse meisje uit mijn flat, terug van haar job. Ze werkt als hostesse op 1 van de boten. Doodmoe gewerkt voor uiteindelijk ook maar een appel en een ei... en dan moet ze die avond ook nog eens de gasten vergezellen naar de pub. We zijn dan maar meegegaan om ’mentale steun’ te bieden, you know, maar vroeg naar huis gegaan.

Dinsdag 3 april: Vandaag nog maar eens meegepoetst in het hostel. Dit keer de keukens opruimen en de vaat doen! Alweer een nachtje gratis zie en ondertussen tijd genoeg gehad om mijn masterplan te bedenken. Hier gaat ie: Ik wil tot eind april hier blijven in Airlie Beach, dan een trip doen op 1 van de boten naar de Whitsunday Islands. Daarna naar Townsville en vandaaruit een trip doen naar Magnetic Island, om dan door te reizen naar Cairns, alwaar ik de zware en zeer gehate job van fruit picking aan den lijve wil ondervinden. Daarna zien we wel weer he.

15u: Net douchke genomen of McDo belt... of ik niet om 16u kan beginnen ipv 18u... oke, geen probleem, is zelfs prachtig! Meer uren! Heb die dag mijn eerste sluiting gedaan, wat tot 1u in de nacht betekent. Een lange dag dus...

Woensdag 4 april... tok tok... ik trek mijn ogen open en zie Stefan staan in het deurgat van de slaapkamer. Stefan is een Duitse jongen die tot voor kort ook in onze flat woonde, maar wegens bedbugs is verhuisd. Anyway, Stefan is ook een dagelijkse poetser in het hostel. Can you come and clean again, Myriam? Euhm… yeah… why not… Dus ik mijn kleerkes aangetrokken en met slaapogen en stinkmond alweer de keukens schoongemaakt. Wat later die dag beslist de huisbaas om eindelijk iets te doen aan de bedbugs (waar ik tot dusver eigenlijk geen last van ondervind). Alle lakens, kussens en matrassen naar beneden en in de hete zon. Alle matten worden grondig gestofzuigd (heb ik zelf maar gedaan, dan gebeurt dat meestal beter) en alle kleren moesten nog eens een rondje in de droogkast... Ondertussen zijn de Ierse jongens in mijn flat om een goedkope DVD-speler. Net naast ons hostel kunnen we filmpjes huren... Jippie!! Goedkoop vertier op lange termijn he...

14u: McDo alweer aan de telefoon... kan je opnieuw om 16u beginnen? Euhm... oke... deze keer 4u extra, want moest normaal maar om 20u starten. De zaken gaan goed zo! Maar het zijn wel vermoeiende dagen ook zo... Dan kom je thuis om half 2 s nachts en kan je nog niet slapen... dan maar TV gekeken, smsjes gestuurd naar het thuisfront, telefoontje terug gekregen van mijn grote zus (thx zussie!!)... mijn was gestreken en opgevouwd (tja...) en tegen 3u lag ik er dan toch in. Het positieve was dat de Ierse jongens mijn bedje ook hadden opgemaakt. Cheers mates!

Vandaag, donderdag 5 april, komt Stefan me alweer wekken om 10u... Sorry Stefan, vandaag niet jong... dedees wil eens lekker snoezen en uitrusten vandaag. Filmpje kijken, boekje lezen. Zo weinig mogelijk effort doen. En hopelijk belt McDo me niet op mijn vrije dag, want heb er GEEN ZIN in vandaag!

 

Tot een volgende keer! Dikke kusjes...

10:17 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Hey Myriam,

Veel om bij te lezen. Het ziet er leuk uit. Veel goede plannen in het vooruitzicht.
Ja, bij het fruit picking zal je wel alle spieren voelen en ook spieren waarvan je niet wist dat die daar waren.

Veel plezier ginder.

Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 05-04-07

Weer bijgelezen, ben nu aan verlof toe :-)
Ben voor een weekje weg.
Groetjes

Gepost door: Patrick | 05-04-07

Hey lieve meid,

Eindelijk heb ik ook eens de tijd gevonden om je dagboek te lezen! Het is echt hartverwarmend om te zien hoe goed je je daar amuseert! Schitterend gewoon!
Een hele dikke zoen,
Wendy

Gepost door: Wendy | 05-04-07

Ik ben blij te horen dat je je al zo goed gesettled hebt, en dat alles zo vlotjes verloopt! De kleine ongemakjes of wreveltjes neem je er dan wel bij hé ;)
Hier is het toch ook al enkele dagen goed weer, en dat doet direct zo veel goeds aan het gemiddeld humeur van de medemens!!!
Ik wens je nog veel fijne dagen toe daar bij de Aussies ;)

Gepost door: CIA | 05-04-07

hey myriam ik ben blij dat alles ok is met jou
ik heb je al een paar keer een smsje gestuurd maar die kwamen steeds niet aan , nu ik weer eens gelezen heb dat alles ok is ben ik gerust se ;)
zie da ge u niet overwerkt en denk eraan dat het ook vakantie moet zijn

dikke zoen
ikke

Gepost door: ikke | 05-04-07

Ik heb weer alles met de glimlach bijgelezen freggeltje en je doet het daar heel goed :-)

lieve groet

Gepost door: Ellen | 07-04-07

Dag schoonzusje, Hoi Myriam,
Alles verloopt daar naar believen,verneem ik zo...
Hier is het momenteel ook goe weer zunne. Ben vandaag samen met Karin en de gasten naar Earth Explorer geweest in Oostende. We hebben een heel mooie dag gehad...
Hopelijk blijf je je daar amuseren en mensen ontmoeten...
Wij wensen je het allerbeste enne... denk ook eens aan ons hé...

Vele lieve groetjes van Kathleen, Werner, Stijn, Jonas, Simon en natuurlijk ons Senneken.
Daaaaaaaaaaaaag........

Gepost door: Kathleen | 07-04-07

heykes, ik kom je (een beetje te laat) toch nog een fijn paasweekend ensen (paasmaandag moet nog komen hé ;)

veel groetjes,

Gepost door: CIA | 08-04-07

Deskundig advies gevraagd over YOU TUBE Goh goh, van internationalisering gesproken: ik roep een Australische hulplijn in.
Myriam, ik heb een filmpje gevonden op een blog van iemand en wil dat gebruiken in mijn lessen NL. Hoe kan je dat bewaren en offline bekijken. Ik zou gewoon een laptop meenemen nr de klas en dat daarop laten afspelen (is toch kleine groep). Enig idee ? Hoe heb jij de filmpje op je blog gezet ? Antwoord je ev. per mail ? Thanks a lot !!! Of iemand van de andere experts ?

Gepost door: Juf Veerle | 09-04-07

Doe zo verder! Je doet het goed lieve meid!
Dikke kus en knuffel

Gepost door: Angelique | 10-04-07

Cheer up! Hallo nichtje, heb alweer leuke weetjes en beelden van "down under" gezien en gelezen. Dat beloofd voor wat nog moet komen...Oh en als het even tegenvalt kop op! *8-) Iedereen heeft wel eens een dipje...Zoals kylie Minogue zong: "I believe in you" of beter gezegd "wij geloven in jou!" :-)
Vele groetjes, knuffels,...whatever; van mij en natuurlijk ook van de rest.

SeeYa @; -)

Gepost door: Helmut | 10-04-07

Aan iedereen: Thanx guys voor de ongelofelijk lieve reacties! :o)))
Even hier reageren om jullie niet te lang te laten wachten op nieuw nieuws. Alles is nog steeds pico bello hier... ik probeer morgen een nieuwe post te doen.
Tot binnenkort!! Dikke zoenen voor alle vrienden hier, mijn familie (dag schoonzusje, dag kozijntje) en alle anderen die meelezen.
XXX Miss you!!

Gepost door: FREGGEL DOWN UNDER | 11-04-07

and freggeltje goes on and on :-)
lieve groet

Gepost door: Ellen | 11-04-07

De commentaren zijn gesloten.