31-03-07

paniek om het gsm-zakje!

Daar zijn we alweer zie!

McDo gaat elke dag wat beter... donderdag 29 maart heb ik weeral iets nieuws bijgeleerd: het Mc Cafe, waar de cappucino's, frappucino's, moccacino's en latte's met liters over de toog gaan. Daarna nog eens een waske gedaan en op internet een niet zo heel aangename mail gekregen... (ik blijf hier bewust vaag, maar het belangrijkste is dat ik het even kan neerschrijven, right).

What about DE BEET? Wel, mijn beet begon toch ietsje meer pijn te doen die dag, maar ik besloot om nog 1 dag te wachten alvorens naar een dokter te gaan. Al die paperassen met de verzekering, pfff, daar heeft niemand direct zin in he.

O ja, sinds die avond ben ik niet meer het enige meisje tussen al dat testosterongedoe! Amy, een Ierse flink uit de kluiten gewassen meid, is in onze flat getrokken. Het is een echte no-nonsense girl, dus volledig iemand waarmee ik het kan vinden. Die avond hebben we nog maar eens een karton 'goon' (goedkope buchtwijn) gekocht en hebben we de nacht weggekletst...

Vrijdag 30 maart: ik leefde gelukkig nog toen ik m'n ogen opentrok en checkte onmiddellijk mijn beet... die was zo goed als WEG!! Jihaaa, een pak van mijn hart, alsook van mijn portefeuille. Oef, met een grote glimlach ontbeten en daarna met Amy naar de lagoon getrokken om (jaaaa, weeral) te zonnen, te lezen en te kletsen.

Die avond werd de BBQ uitgehaald in ons hostel. De ideale manier om ook de andere bewoners van de andere flats te leren kennen. Het begon allemaal heel gezellig, met wat worst tussen een boterham en ketchup en wat wijntjes en biertjes... tot het mannelijke gezelschap alweer iets teveel op had... Hou je schrap, hier komt het verhaal van loontje komt om zijn boontje...

Ik stond gezellig met de mensen van mijn flat rond de pooltafel het spel in de gaten te houden. Daar komt een ladderzatte Nathan (Ozzie) bij ons aan tafel staan. Mijn gsm-zakje en sigaretten lagen daar ook. Die Nathan was nochtans heel vriendelijk geweest in het begin van de avond... maar toen hij weg was, zag ik plots dat mijn gsm-zakje verdwenen was!? Ik in lichte paniek, maar ik had wel zo'n vermoedem dat die Nathan het had gepikt, aangezien ik de mensen uit mijn eigen flat wel vertrouw. Iedereen in grote paraatheid omwille van dit incident en een meisje liep spontaan naar de flat van Nathan. "Somebody call her number", zei ze ondertussen. Iemand greep naar z'n gsm en belde m'n nummer... twee minuten later kwam dat meisje uit de kamer van Nathan gewandeld met mijn gsm-zakje in haar handen. Bleek dat het helemaal achteraan in een keukenkast verstopt zat! Nathan was niet meer te bespeuren, maar kwam 10 minuten later met een bebloed hoofd de koer opgestrompeld. Oh my god! What happened? Hij wist het niet meer... was hij gevallen van pure zattigheid? Had iemand hem onder handen genomen owv het gsm-incident? Eerder die avond bleek al dat er heel wat jongens niet echt moesten hebben van deze kerel... Enfin, ik bengelde mijn zakje voor zijn neus: "Remember this Nathan? Did you take it from me?" Hij ontkende natuurlijk... pfff! Ondertussen had iemand al de ambulance gebeld, die niet veel later arriveerde om Nathan's hoofd te verzorgen. Later zou blijken dat hij echt wel was gevallen... Dat was dus een dikke verdiende boon! Hehe! Maar daarmee was de rust nog niet teruggekeerd op het koertje waarrond onze flatjes staan. Terwijl de meesten naar bed waren (inclusief ik en m'n flatgenoten), bleven er een paar gasten opgefokt achter met luid geschreeuw en gelal. Nathan's kamer werd doorzocht en er werden nog meer spullen gevonden van andere bewoners... Die vliegt er dus onverbiddelijk uit! En vanaf nu wordt alles wat enigszins op slot kan, ook op slot gedaan! You can't trust anybody, but yourself!! Maar vooral: ben ik blij dat ik m'n gsm terug heb!!!

Vanmorgen, zaterdag 31 maart, heb ik me al in 't zweet gewerkt voor 1 nachtje gratis in het hostel. Ze hadden dringend iemand nodig om de flats te helpen poetsen. Ons hostel wordt uitsluitend gekuist door de bewoners zelf, die in ruil gratis accommodatie krijgen. Vanmorgen ben ik mee op stap gegaan in elke flat om er de badkamer en het toilet te poetsen. Anderhalf uurtje werk levert me dus een nacht gratis op. Mag nog voorvallen in feite :o)

Catch you later guys! Miss you too!!

O ja, en sorry dat ik niet echt op ieders reactie kan terug reageren. Ik lees ze allemaal hoor en ben er echt blij mee, maar het internet is hier tamelijk duur en ik spring er dan ook zorgvuldig mee om, snappie.

Nog eens nen dikken bees van mij!

XXX

06:46 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

29-03-07

Rondald fucking Mc Donald en geteisterd door insecten

Hiya folks! Maandag 26 maart heb ik nog maar eens de Bicentennial Coastal Walk gedaan (zeg maar uit verveling), maar dit keer samen met Lea, een Israelisch meisje uit m'n hutje. De dagen hierna trek ik nog geregeld met haar op. Het is een positief ingestelde meid, niet op haar mondje gevallen en houdt van shoppen... hmmm, dat laatste is me niet altijd goed bevallen, omdat ik niet echt van dat type ben. Ik voelde me op den duur 'de man' die ongeduldig buiten zit te wachten op een bankje... Ik moest enkel zwarte werkschoenen hebben voor McDo... oke ja, heb ook een biniki gekocht (was maar 12 dollar!)... hihi...

Het interview met de manager van dat cafetje in Magnum's was uiteindelijk heel kort. Bleek dat we nog niet de juiste 'grote' baas vast hadden... en er was ook een GROTE ADDER! Zo bleek dat je als werknemer VERPLICHT bent om in hun 'staff house' te wonen voor 150 dollar per week (single room) of 200 dollar per week (double room - one bedroom). Dit huis ligt dan nog op 30 minuten wandelafstand van het hostel, tenzij je natuurlijk elke dag 4 dollar besteed aan de bus. Pfff... what's the point?! Je krijgt eerst geld van de baas en geeft hem dan een stuk huur terug. Hij heeft complete controle over je werk EN huis! Neen, neen... voor mij hoefde het al niet meer. We hebben onze cv's ingediend en moesten wachten op een telefoontje van 'the big boss' (wat we tot nu toe nog niet hebben gekregen).

Dinsdag 27 maart: Eerste dag bij McDo... IT SUCKED BIG TIME! De trainer was wel vriendelijk, maar echt begeleiden kon ze niet. Daarbij moest ze ook nog een andere toog openhouden, het Mc Cafe (hebben we niet in Belgie). Dus stond ik al na amper 2u zo goed als alleen aan de andere toog!! Ten eerste moet je al het Australische accent goed begrijpen, want niet iedereen spreekt hier netjes, you know. Ten tweede wist ik nog helemaal niet welke burgers ze hier verkopen (ook verschillend dan in Belgie), laat staan in welke kleur ze verpakt zitten!! Die eerste 4u waren een HEL voor mij en ik voelde me helemaal mismeesterd. De manager was al helemaal niet te pruimen... en toen ik op het einde na het tellen van mijn kassa 1 dollar tekort kwam, zei ze: 'Actually, that's not that good, but you can go'. Ik zei daarop: 'Actually... for my first day, I think I've done a pretty good job here, standing alone at the counter after only 2 hours of training!' en weg was ik... Nem!! Maar ik moest toch wel bekomen daarna en veegde lichtjes een traantje weg (ja, ik ben een emotioneel kind he). Bij thuiskomst had ik Lea die op me wachtte en me eens stevig vastpakte. Ze had ook een lolypop voor mij gekocht (lief he!), die ik met veel smaak en een blik op oneindig heb opgesmakt.

Ik had afleiding nodig die avond, zoveel was zeker. Eerst ben ik me gaan inchecken bij Seaview Backpackers, een beetje verderop. Ik verblijf nu in een flat met 3 slaapkamers. In elke slaapkamer 3 of 4 mensen. We hebben een echte keuken, alleen voor onszelf! Ook een badkamer, toilet, woonkamer met tv en veranda. Een volledig autonoom appartementje dus. Allez, ik fleurde toch al wat op... Daarna uit eten gegaan met Lea en de twee Engelse jongens, Rick en Gordon. We hadden een kortingsbon voor een chickenschnitzel met puree en erwtjes voor 4,95 dollar... tja... het was er ook naar. Een erwtje of 5 en een soeplepel puree... de schnitzel had wel een normale proportie.

De dag nadien zouden Rick, Gordon en Lea verder trekken met de campervan richting Cairns. We hadden nu al een paar dagen met mekaar opgetrokken. Die avond komt Rick plotseling uit voor zijn gevoelens... Hij zegt me dat hij me 'echt leuk' vindt... oh-oooh! We zijn even gaan wandelen en ik heb hem uitgelegd dat mijn muts hier 'echt' niet naar staat... hij is wel een leuke kerel, maar ja... nee... echt niet! Netjes afscheid genomen en hen drietjes de dag nadien uitgezwaaid terwijl ze met hun witte bestofte busje de parking afreden. Misschien (en ik zeg misschien) laat ik het hen wel weten, als ook ik beslis om naar Cairns te vertrekken.

Woensdag 28 maart: Tweede werkdag bij McDo - eerste keer 'brekkie' (breakfast menu) gedaan. Dit is alweer iets nieuws, wat we in Belgie niet kennen, MAAR het ging al veel beter! Ik had deze keer ook een supertrainer die alles haarfijn uitlegde en me ook een flinke schouderklop gaf. That's all I need...

14.25u: Ik lig te chillen bij de lagoon... schrijven, zonnen, zwemmen en lezen. Alleen met mezelf :o)

18u: Ik ben vannacht gebeten door 'iets' op m'n dijbeen... het is ofwel een grote beet, ofwel een grote reactie die ik doe op die beet... enfin, iedereen rondom mij adviseert me op naar de dokter te gaan. De rode plek voelt hard aan in het midden en is toch in diameter zo'n 4cm wijd. Fuck! En ik ben al zo rap ongerust! Maar het jeukt niet zozeer, doet ook geen pijn... precies een megagrote muggenbeet. Dus ik eerst naar de apotheker, die hier ook halve dokters zijn. De mevrouw heeft me anti-allergische pilletjes gegeven, want volgens haar is het een allergische reactie op een of andere insectenbeet. Dit heb ik nu al 2 dagen ingenomen en ik zie in feite niet veel verschil. De harde kern is een beetje afgenomen, maar zoals gezegd, ik heb er geen last van. Indien het verergert, ga ik natuurlijk wel bij de dokter langs... Dus, gelijk ze hier zeggen: NO WORRIES MATE!

Dikke kus vanuit een alweer heet Airlie Beach!

XXX

08:11 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

26-03-07

Reisperikelen!

Bedankt voor de lieve reacties allemaal! Amaai, heb heel wat in te halen hier... is al een tijdje geleden he nu.

Met een Italiaan opgezadeld zitten, is toch ook niet alles zenne. (Het gaat hier over Alex die ook een job in McDo heeft). Donderdagnacht belt hij me tweemaal wakker omdat hij z'n sleutel van de hut verloren was... tsss! Zijn dag bestaat uit de bar en de lagoon en ik, de goede ziel, zeg hem dan nog allerhande tips door qua accomodatie en werk. Werk? Ja, ANDER werk! Want zoals gevreesd zijn we vrijdag te weten gekomen dat we gemiddeld 25u per week zullen werken bij McDo... dat is veel te weinig om ook maar iets extra opzij te houden. Duuus... Ronald McDonald kan de pot op en wij op zoek naar ander werk. Wonder boven wonder zoeken ze in het hostel waar we nu verblijven twee mensen om het ontbijt- en internetwinkeltje open te houden: 12 dollar per uur ''cash in hand'' (dus geen tax gedoe) en 7u per dag te werken! That's gooood! Deze namiddag hebben we een interview met de manager... ondertussen weten ze bij McDo nog van niks en ga ik morgen braafkes gaan werken van 12u tot 16u...

Qua accomodatie was ik donderdag al in de kranten aan het snuisteren en gaan rondvragen welke hostels de backpackers voor langere tijd laten blijven (want meestal staat daar een restrictie op). Uiteindelijk beland bij Seaview Backpackers, waar ik direct een paar weken heb geboekt aan 140 dollar per week voor een gedeeld hutje met eigen frigo, kitchenette, badkamer en zelfs TV. Een klein flatje dus. Hopelijk is het wat en hopelijk ook goede flatmates... morgenvroeg verhuis ik naar daar. Het goede is dat dit hostel ietsje verderop ligt, nog steeds op 2min wandelafstand van de McDo en het hostel waar ik nu verblijf... geen gedoe met public transport dus :o))

O ja, voor ik het vergeet, koop NOOIT een blik spaghetti van Heinz! IS NIET TE VRETEN DAT SPUL!

Tja... de reden waarom het nu langer duurde voor een nieuwe post is omdat er hier echt niks anders te doen is dan de Lagoon (ben het al beu), shoppen ('k heb geen geld daarvoor) en drinken (geen commentaar). De bar is inderdaad waar we meestal belanden na de zoveelste boring day. Maar goed, zo leer je wel veel mensen kennen, hoor je interessante verhalen... en passeert de avond... net zoals de vele jugs (kannen) bier of sangria.

Zaterdag 24 maart: Saturday Markets... Haaa! Eindelijk wat leven in de brouwerij... in alle vroegte (?!) rondgekuierd tussen de vele kleine tentjes... een armbandje en enkelbandje gekocht. Ik ben veel te gemakkelijk verleid aan die dingen! Ik was eigenlijk op zoek naar een riem... en heb er dan ook wel een gevonden. Goh, al dat mooie geld! Maar ja, een mens leeft maar ene keer he en mijn broek valt echt wel af zonder...

Die avond hebben we het heel gezellig gemaakt met de mensen van onze hut: BBQ op het strand! Ik heb mijn eerste kangoeroesaucisse geproefd! Het smaakte wel goed, beter zelfs dan varken. Een karton witte wijn erbij, chipkes, marshmellows achteraf... dit was nu eens wat ik noem een geslaagde avond! Zelfs toen we allen terug in onze hut zaten, werd er nog doorgekletst tot laat in de nacht. Het is jammer dat zovele mensen hier enkel op doortocht zijn. Van hieruit vertrekken ze met een boot op een driedaagse trip rond de Whitsunday Islands en dan zijn ze weer verder. Deze week is het al een komen en gaan geweest, niet normaal...

Nee, eigenlijk ben ik de abnormale hier, omdat ik geen trip doe (How come you haven't been on the boats yet!?!) en omdat ik hier enkele weken ga blijven (Oh my god! What are you gonna do here? Party all days??)

Neen... ik probeer te overleven, zoals elke andere backpacker die met wat geld op z'n rekening is vertrokken, maar de extra's moet bijverdienen door te werken, duh!

;o) keep on smiling!

Dikke kus XXX

 

08:06 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

21-03-07

Welcome to Airlie Beach!

Bedankt iedereen voor de lieve woordjes, knuffels en kusjes... ik mis jullie ook!

Dinsdag 20 maart was mijn laatste dag in Sydney en ik was er niet rouwig om. Het is best wel interessant en amusant geweest, maar twee weken in een grote stad als deze is wel genoeg voor een countrygirl als ik. Om de tijd te doden ben ik die dag met mijn dagboekje op een terrasje gaan zitten aan Queens Victoria's Building. Een bejaard Brits koppeltje kwam aan het tafeltje naast mij zitten en we raakten aan de babbel. "Are you Irish dear?" Haha... (this isn't funny anymore, you know...) Anyway, ze waren wel heel aardig, zo'n typische oma en opa. Het was volgens hen "a shame" dat ik de Queen Victoria Building nog niet was binnengegaan! Voor zover ik wist, was dit een groot shoppingcenter. Niet echt een must voor mij dus. Bleek dat het interieur in feite een soort tentoonstelling is over Queen Victoria and her gang... Dus... ikke met Cliff en Margareth als mijn persoonlijke gidsen naar binnen... en ja, was uiteindelijk wel de moeite waard: onder andere de kroning levendig nagebootst en een ingenieuze klok (foto's in fotohoekje). Net voor ik wegmoest haalde Cliff een monster van een camera boven en moest ik mezelf zo'n beetje voorstellen "for the people at home, you know". Onsterfelijk gemaakt op een videotape van een bejaard koppeltje, amazing... ze gaven me beiden een dikke zoen en wensten me het allerbeste toe op deze tocht alleen. Aaaah... lief he!

De rit naar het vliegveld en de vlucht reden en vlogen vanzelf... Bij aankomst in het piepkleine luchthaventje van Prosepine was het lachen geblazen, toen bleek dat we onze bagage buiten zelf konden uitzoeken recht vanuit zo'n treintje, hehe. De palmbomen wuivden ons zwoeletjes toe en de lucht geurde naar vers gemaaid gras (misschien was dat wel zo, euhm)... Naast Alex had ik ook Eleanor op de vlucht ontmoet, een Brits meisje die bij mij in mijn kamer in Wake Up had gelogeerd! Dit wisten we helemaal niet van mekaar... de backpackerwereld is echt wel klein hoor!!

Tegen half 8 gearriveerd (o ja, ik zit nu weer maar 9 uur verwijderd van jullie) en ingecheckt in het tropische Magnum's Hostel. Amaai! Wat een verschil met de stad! Je moet er natuurlijk wel de gecko's en alle andere beesterijen bijnemen... maar dat doe ik met plezier. Het toilet in ons hutje is wel niet geluidsdicht, hmmm, wat al aardige concertjes heeft opgeleverd. We slapen met 10 in de hut ;o)

Woensdag 21 maart: HAPPY BIRTHDAY zussie!!!

Net nu ik dacht de regen ontlopen te zijn ... aaaarrrgggh!!! Is het hier de ene tropische regenbui na de andere!! Met dat verschil dat het echt wel deugd doet en de doefte er eventjes mee weggaat. En zeg nu zelf, wat is er plezanter dan in een lauwe lagoon in de regen te liggen? Nee, echt!

Vanmorgen werd ik al verwelkomd door een kleine vriend die de overblijfsels van mijn pizza had opgeeist, waardoor ik iets anders moest vinden als lunch... een dikke vette kanjer van een kakkerlak zat dus gezellig in het midden van mijn stuk pizza! Damn!

Ook al bij McDo langsgeweest en mag vrijdag beginnen met een soort training. Ik moet wel weer een bankrekening openen bij een andere bank, waar alleen zij mee willen werken... damn again! En ik zal wellicht maar 25 a 30 uur per week moeten werken, wat eigenlijk ook niet zo schitterend is, want zo verdien ik minder dan gedacht! Misschien moet ik nog een tweede job zoeken, want zo kan ik die avontuurlijke trips wel op mijn buik schrijven zenne... (moeke? grapje...)

Ik zit hier ondertussen met zere voeten! Heb met Eleanor vanmorgen de Coastal Walk van zo'n 5km gewandeld vanuit Airlie Beach naar een andere beach (lees: keien en vuil zand) ... en dit met nieuwe flipflops!! I know... hoe stom kunt ge zijn he...

Nu, de stranden hier zijn zoals gezegd niet echt witte droomstranden (behalve dan de Whitsunday Islands een beetje verder), maar waar het in Airlie Beach echt is om te doen is "The Lagoon", artificieel aangelegd naast het strand, met zoet water gevuld en heerlijk warm... hmm! Een welverdiende beloning na een vermoeiende wandeling... tot het begon water te GIETEN! Haha... tja... nog goed dat ik mijn kaweeke heb ingepakt he

;o)

11:43 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

19-03-07

GELUKT!

Nieuwe foto's en filmpjes zijn dan toch op het net geraakt!

Enjoy!

12:44 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Goodbye Sydney!

We worden een beetje tegengewerkt door een kloteverbinding hier (wat ik niet gewoon ben van Global Gossip internet cafe's). Heb tot nu toe al twee maal nieuwe foto's proberen uploaden, maar werd er telkens uitgekickt. Nu derde poging... fingers crossed!

Aangezien iedereen denkt dat ik Iers ben, ben ik zaterdag 17 maart dan maar St Paddy's Day gaan vieren. Officieel heet dit feest St Patrick's Day, genoemd naar een heilige die blijkbaar de slangen heeft verjaagd uit Ierland... Dat wordt jaarlijks deftig gevierd door de Ieren en dat hebben ze zeker ook geweten in Sydney! Veel Ierse pubs hier... dus wij ook daarheen! In de uitgelaten sfeer ging de Guiness goed naar binnen en belandde uiteindelijk ook in mijn haar en over mijn hele lichaam zowat (hmhm). Tja... ik nam mijn rol als Ierse wel serieus op he. Maar deze avond wist ik wel op tijd van ophouden! Dat wel!

O ja, die namiddag was ik ook nog gaan shoppen: een paar flip-flops, met de nadruk op FLOP... ik blijf die dingen maar uitschoppen en dat ligt echt niet aan mij! Daarnaast ook nog een jeans shortje gekocht... dat bij thuiskomst eigenlijk wel heel kort blijkt te zijn. 50 dollar in totaal voor dingen die me uiteindelijk niet veel plezier opleveren en die ik ook nog eens moet meesleuren. Damn!

Zondag 18 maart opnieuw BIG PARTY in town. De Sydney Harbour Bridge werd 75 jaar, dus de hele stad op stelten! Met Emma en Megan rond de middag naar de Bridge gewandeld met onderweg een heleboel straatfestiviteiten en bezienswaardigheden. Voor de gelegenheid waren een heleboel straten afgesloten en ook de Harbour Brigde zelf was enkel toegankelijk voor voetgangers. Iedereen die de 'Brigde Walk' deed, kreeg een fluo petje op, wat een zee van petjes opleverde doorheen de straten. We hebben wat kilometerkes afgelopen die dag! Het was plezant, alhoewel Megan echt wel babbelziek is... op den duur beginnen je gedachten af te dwalen en zeg je automatisch ''hmhm'' na elke zin, zonder te weten waar het over gaat. Het is echt vermoeiend om de hele dag naar iemand te luisteren die elke zin begint met: ''It's funny how...'' of ''I think it's amazing...''

Anyway, 's avonds nog een belletje gekregen van Alex. Die zat in Scruffy Murphy's tussen de laatste dronken St Paddy's vierders de zee van fluo petjes gade te slaan. Daar hebben we dan ook nog een pintje gedronken en daarna in het hostel nog maar eens pasta klaar gemaakt (tja, die zak moet leeg!). Nadien op de kamer nog tot een gat in de nacht liggen tetteren met een kamergenote over liefdesperikelen en grote levensvragen.

Vandaag, maandag 19 maart, ben ik dan eindelijk naar The Australian Museum geraakt... met Megan once again in mijn kielzog. Ik wilde haar niet echt afslaan. Ze vroeg of ze mee mocht en uiteindelijk is het een heel vriendelijk meisje, enkel een beetje te afhankelijk. Ach wat, morgen vertrek ik toch...

Zodus, het museum: ik had er meer van verwacht, maar het viel goed mee hoor. Drie verdiepingen over Australische fauna en flora, the aboriginal culture en nog een sectie over mineralen en stenen (wat ik persoonlijk minder interessant vond). Twee uur later stonden we weer buiten en guess what!? Here comes the rain again! Hele doefe omstandigheden hier nu... pfff! Ben echt blij dat ik morgen naar zonnigere oorden vertrek. 't Is boring als 't regent... en ik merk dat ik dan ook begin te mijmeren over de dingen. Ben al een tweetal dagen een beetje melancholisch. Ik mis een stevige knuffel en een liefdevolle zoen zo nu en dan. Niet dat ik er nu actief naar op zoek ga, zeker niet, want ik wil er zelfs mijn energie niet in steken. Maar als je alleen reist, komt de eenzaamheid wel eens de kop opsteken... dat valt niet te ontkennen.

Voila zie... alweer bijgewerkt... en ondertussen lukt het me maar niet om de nieuwste foto's en filmpjes op het net te krijgen. Die hebben jullie zeker nog te goed! Ik ga de laatste pasta gaan opkoken, de was doen, mijn backpack al klaarmaken en de shuttlebus naar de luchthaven boeken. Morgen trekken we eindelijk verder! It's about time!!

08:19 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-03-07

Parapluutje...parasolletje

Ja mannen! 't Is hier van het ene uiterste in het andere. Vanmorgen bikini aangetrokken, want de zon was weer gul en het was echt heet... vanmiddag begint het te regenen zeg! Met PIJPENstelen! 't Is nu 16u en ben van miserie op de pc gekropen (nu, dat zit wat ongemakkelijk dus uiteindelijk ervoor gaan zitten) Enfin... morgen dan maar proberen naar The Australian Museum te geraken. Heb nog tijd tot maandag he.

Donderdag 15 maart ben ik niet meer naar het strand geraakt. Emma heeft me pas 's avonds teruggebeld. Ondertussen ben ik boodschappen gaan doen en m'n potje klaargemaakt (ahum, lasagne). In het YHA hostel ontmoette ik Megan, een Canadees meisje met een minderwaardigheidscomplex, alsook geobsedeerd door haar lichaamsgewicht. Toegegeven, ze heeft een maatje meer, maar wat kan je als buitenstaander meer doen dan het typische "Schoonheid zit vanbinnen" antwoord... Dus terwijl ik mijn lasagne naar binnen werkte, zat zij met een pistoleeke met vegemite voor zich. Vegemite? Een bruin goedje dat heel dun gesmeerd wordt op brood en dat eigenlijk wel naar shit smaakt... doch, heel gezond en vol vitamines zo blijkt. Dit eet Megan dus elke dag: 's morgens, 's middags en 's avonds... op een pistoleeke... en ze lust het ook niet eens (?!) Swat, na het eten zijn Megan, Emma en ik op zoek gegaan naar dat Belgian Beer Cafe, dat ik natuurlijk helemaal niet meer wist zijn... en uiteindelijk beland in een Irish Pub, waar ik nen dikken STELLA heb genuttigd ;o) 't Smaakte toch ook een beetje naar thuis he.

Vrijdag 16 maart vroeg uit de veren en opnieuw met Megan de keuken in: ik een boke met choco en kaas en zij eentje met Vegemite... tja... Dan een beetje rondgelopen voor haar verdere trip naar het Westen en ondertussen ook Emma opgepikt aan Wake Up. Ik moest nog uitchecken uit de YHA en wou het perse eens ''gelijk een echte'' doen: volledig te voet met m'n backpack en 2 andere zakken door de straten van een 30 graden heet Sydney... Ik was dood ja, tegen dat ik aan het andere hostel was. Gelukkig had ik mijn mental coaches bij mij (Emma en Megan), die het niet konden aanzien en elk ook een zak hebben gedragen. Volgende keer dus een taxi roepen!

Eens ingecheckt bij Base, zijn we onmiddellijk vertrokken naar de Botanical Gardens. Veel oooohs en aaaaahs bij het zien van een overdosis aan kleurrijke natuur, grote spinnen en vooral de reuzegrote vleermuizen die met honderden tegelijk in de bomen hangen (filmpje volgt nog). Omdat Megan enorm geboeid bleek door The Opera House, zijn we ook nog eens daar gepasseerd en daarna op een terras a big piece of cake zitten smullen. Fuck Vegemite he Megan, you go girl!!

En dan... beste vrienden... zijn we 's avonds nog eens in de Side Bar van Wake Up beland... gestart met jugs (kannen) of cocktails, dan "german diesels" (alias mazoutekes, jaja!)... enne toen het hoogtijd werd, nam ik echt wel met genoegen een taxi naar het hostel... gelukkig geen hangover vandaag ;o))

PS: Iedereen denkt hier dat ik een Ierse ben... Ik zou namelijk een Iers accent hebben in mijn Engels (what the hell?)... en dan vergoeilijken ze het met mijn uiterlijk: rossig haar 'en zo' (What the fuck?)

Anything else??? 't Is de moment he anders...

06:43 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-03-07

 

Dinsdag 13 maart: Heel slecht weer! Dan maar wat TV gekeken in de Chill Out Room van het hostel. Tussen de regenbuien door boodschappen gedaan (nog maar eens een pot Bolognese saus). Pasta had ik nog in de keuken liggen... or so I thought! Eens in de keuken en klaar met pot en pan, kon ik mijn etenstas niet meer vinden!! Maandag = kuisdag en alle tassen die niet gelabeld zijn, gaan onverbiddelijk de vuilbak binnen... ahum ahum... ik had er wel m'n naam opgezet, maar niet de datum van vertrek. Dus daar stond ik dan met de saus zonder pasta... Gelukkig ook nog een potje noodles meegebracht en dat dan gegeten. In de namiddag naar Traveller's Contact Point voor dat testje voor McDo and I passed "with flying colours" :o)) Wel ja, het was ook doodsimpel: multiple choice vragen over hoe de klanten te dienen. Hierna nog eens bij de bank binnen gesprongen voor mijn pin-nummer dat blijkbaar al de hele tijd daar lag (damn!) en heb mijn eerste Australische "withdrawal" gemaakt zie! Daarna opnieuw de supermarkt binnen voor pasta en eindelijk kunnen koken! 's Avonds afspraak met Rik (hurry-hurry!) die in zijn hotel een zwembad, jacuzzi en sauna ter beschikking heeft... nou... daar heb ik dan wel eens deftig gebruikt van gemaakt natuurlijk ;o)

Woensdag 14 maart: het weer is helemaal omgeslagen en het belooft een zonovergoten dag te worden!! Ik wil wel eens een ander strand gaan verkennen en het is Bondi Beach geworden. Ookal was ik alleen, ik heb ervan genoten! Terwijl ik in het zand lag, nog een telefoontje gedaan naar de manager van McDo (formaliteit) en daarna was het echt zeker: ik mag beginnen! Er is trouwens nog een persoon die net als ik daar mag beginnen. Zijn naam is Alessandro, yep, een Italiaan. Ze gaan ons samen opsturen naar Airlie Beach. Morgen afspraak aan TCP! Vanaf Bondi Beach heb ik ook nog de Coastal Walk gedaan naar Bronte Beach, langsheen adembenemende vergezichten en taferelen... mmm! De avond liep wel een beetje ongemakkelijk af, toen bleek dat Wake Up volledig volgeboekt zat voor de nacht nadien (shittekes zeg!) en aangezien ik niet meer had bijgeboekt, had ik maar 1 dag om iets anders te zoeken.

MAAR met al mijn organisatietalent is bibi vanmorgen (donderdag 15 maart) heel vroeg opgestaan, uitgecheckt uit Wake Up en niet veel verder bij YHA gaan aankloppen. Ja, er is nog plaats voor 1 nacht... Oke... doe maar! Eens daar toegekomen met mijn veel te zware tas, kon ik nog niet inchecken (veel te vroeg joch!). Dan gauw wat telefoontjes gedaan naar andere hostels voor de komende dagen. We zouden een vlucht willen boeken voor maandag, dus heb ik nog slaping nodig tot zondagavond... Om 9.20am (toen jullie nog allemaal in dromenland lagen) had ik het gepiept! Van vrijdagnacht tot zondagnacht verblijf ik in Base Backpackers Hostel, meer naar het centrum toe. Poeh! Dat ging nog snel! Dan een rush naar TCP, Alex ontmoet, samen vlucht geboekt voor vertrek op dinsdag naar Airlie Beach, want ondertussen zat die voor maandag ook al vol (pfff), hostel geboekt voor de eerste week daar (16 dollar per nacht in een soort bungalowpark in tropische sfeer, hmm), nog eens naar Base gebeld voor een extra nacht in Sydney (wat gelukkig nog ging!) en dan uiteindelijk terug naar de YHA om in te checken, bikini aan te doen en om nog iets of wat van het prachtige weer te kunnen genieten. Maar Emma's telefoon ligt niet aan en kan niet meer in het Wake Up hostel binnen!! Vandaar dat ik nu in een koud airconditioned lokaal zit te typen. Maar ach, had ondertussen alweer zoveel te vertellen dat het wel goed uitkomt he.

En nu wordt het me toch te koud hier... Catch ya later guys!

 

ps: NIEUWE FOTO'S IN HET FOTOHOEKJE

06:42 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

 Den draad...

Hallokes daar! We zullen de draad maar weer opnemen waar we hem hebben achtergelaten:

Maandagnamiddag 12 maart nog een beetje rondgekuierd op m'n eentje door de stad. Heb een klein zwart shortje gekocht voor 10 dollar (6 euro) waar ik merkwaardig goed mee sta. Ben ik een beetje afgevallen?? ;o) Daarna op weg naar The Bothanical Garden maar on the way werd mijn aandacht getrokken door een soort tentoonstelling op straat over Tokyo. Er stonden stoeltjes klaar en een podium... hmmm... even blijven zitten en toen kwam er een groepje street performers te voorschijn die een heel grappige act in petto hadden. Nadien kwam er een felle wind opzetten en dreigende wolken, zodat ik maar terug naar het hostel ben gegaan. De Bothanische tuin is dus voor een andere keer...

Nu kom je echt overal Belgen tegen! Onderweg naar Wake Up voor het zoveelste rode licht kijk ik naast me en staat daar een jongen met op zijn T-shirt; "Ach, ge zijt zelf nen Australier!" Haha, ik begon te lachen en in 't vlaams tegen hem: "Gij zijt zeker ne Vlaming?" En inderdaad, de naam was Wout, al een tijdje aan het reizen en had het T-shirt van zijn Belgenvrienden gekregen net voor zijn vertrek. Hij zat door zijn was heen, vandaar deze noodoplossing. Hihi, nochtans een slimme manier om andere Belgen te ontmoeten he! We hebben telefoonnummers uitgewisseld, just in case...

's Avonds gechilld in de Side Bar van Wake Up, waar het Cocktail Night was (hihi)...

00:57 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-07

Dag meneer de Ambassadeur

Hier zijn we weer met een heleboel te vertellen... In het fotohoekje vinden jullie er de foto's bij en hiernaast komen binnenkort verse filmpjes. Zeg nu nog eens dat ik jullie niet verwen he ;o)

(Het QWERTY klavier begint trouwens al aardig te wennen, so that's good)

Oke... zaterdag 10 maart zijn Shireen en ik op de Sydney Sightseeing bus gesprongen om de stad te verkennen. Echt, het is hier reusachtig groot en nu pas begin ik de verschillende suburbs een beetje te "her"kennen. We zijn afgestapt aan Darling Harbour, hebben een echte BBQ-chicken sandwich gegeten en een praatje gemaakt met een Canadese zakenman. So easy here to meet people!! Daarna naar The Aquarium, een soort Blankenbergs Sea Life Centre, maar doe dat maar maal 5. Voor mij dus een very exciting world to get lost in. Met m'n camera in de aanslag van hier naar daar. Shireen was de perfecte companie, want ook zij is zeer fauna-en-flora minded. Nadien nog wat op de trappen aan de haven zitten genieten van het zonnetje, mmm... eindelijk krijg ik het warme Australie te zien (heb het tremateken nog steeds niet gevonden op dit klavier nvdr)

's Avonds nog wat rondgehangen voor Wakw Up en de dronken gasten zien passeren, overgeven, vallen,... yeah... zo gaat het hier wel een beetje aan toe in 't stad. Ben vanmorgen verhuisd naar een andere kamer in het hostel en ik werd verwelkomd door een half flesje breezer naast m'n toekomstig bed (?!). Toen ik het wilde wegnemen, stond het zelfs al vastgeplakt aan de tablet... tsss ;o)

Zondag 11 maart ben ik alleen op schok gegaan... off to the beach, want de temperatuur schiet eindelijk de hoogte in (hiervoor 23 graden, nu rond 27, hihi sorry). Eerst op de ferry gezeten om een harbour cruise te doen, waarbij ik dan toch een mooie shot van the Opera House kon nemen... zoooo toeristisch... pff, maar verder dan een foto hoeft het voor mij niet te gaan hoor. Dan een andere ferry genomen naar Manly Beach. En backpackerminded als Myriam is, dacht zij wel dat ze genoeg zou hebben aan haar backpackertoweltje... maar ze had evengoed zonder handdoek op het strand kunnen liggen, want die dingen dienen daar dus echt niet voor. Toen ze dan helemaal onder het plakzand zat, besloot ze om op jacht te gaan naar een strandlaken... die ze dan ook voor een luttele 10 dollar heeft gevonden in een "Apu-winkeltje" (dat is mijn benaming voor van die bazaarwinkeltjes uitgebaat door Indiers en zo). Meteen ook nog een echte strandtas gekocht (what the heck) en terug naar het strand voor kant B te toasten. Met factor 30 heb ik zonder al te veel rood toch al een mooi kleurtje gekregen :o)))

Poeh! Het wordt een lang verhaal hoor!!

Die avond, op terugreis met de ferry, heb ik Rik ontmoet, een Lokerenaar die zich in Sydney heeft gesetteld voor de komende twee jaar. Hij wist in Sydney een Belgian Beer Cafe zijn... nou ja, dat hoef je geen twee keer te zeggen! Belgian kriek... HERE I COME!!! Dus wij dat cafe binnen natuurlijk. 12 dollar voor een kriek en een hoegaarden, maar kom, het is het waard he. Bleek dat er net een receptie aan de gang was georganiseerd door de Belgische modewereld (mij niet bekend), maar wij een praatje gaan maken met de presentator (Heey, ben je ook een belg?). Wat bleek dan nog? Niemand minder dan "meneer de Ambassadeur" was ook uitgenodigd en zat aan het tafeltje naast ons. Hmmm... zouden we?? En jawel! We deden het... "Hallo meneer de ambassadeur, wij zijn belgen, aangenaam". Haha! Hebben zijn kaartje gekregen, leuk praatje gemaakt. Ach ja, had ook niets minder verwacht van mezelf (hihi, only kidding dus). Het was alweer een dag vol verrassingen! En er komen er nog zoveel... oh my god!

Today, maandag 12 maart, ben ik dus verhuisd naar een andere kamer, dit keer met 8 bedden. Naast het flesje Breezer wel al een aantal mensen vanop de kamer gezien en ze zullen wel meevallen. Velen ook pas vandaag ingetrokken. O ja, en dan nu het grootste nieuws: I'VE GOT THE JOB!!! Jaja, morgen nog ff wat papieren invullen en dan off to Airlie Beach om er de Mc Do te laten draaien zie ;o) 8 weken m'n dingskes afdraaien om daarna in alle vrijheid verder te reizen waarheen ik ook wil. Heb al zitten denken: zou zonde zijn om Nieuw-Zeeland over te slaan... don't you think??

 

PS: Als ik morgen ziek ben, komt het door die trut (ja, sorry) hiernaast die hier zowat zit te sterven... alsof ze drie pakken sigaretten achter elkaar heeft gerookt... ofwel een wreed rare ziekte heeft... Damn girl! Stop met hoesten!

04:54 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-03-07

Hi peepz

Even om te zeggen dat de foto's dan toch in mijn hoekje zijn beland en hier rechts alvast een filmpje te bekijken valt! Er is nog meer op komst hoor...

Goh... vandaag chillen, want we zijn een beetje stijf van de lange tocht gisteren. Vanmorgen uitgeslapen (ahum) en dan voor de eerste keer naar de supermarkt voor de brunch (brood, nutella'tjes, melk, fruitsap, cheddar, eieren, kruiden en bakboter) en het avondeten (spaghetti, gehakt, groentenmix, saus). Straks komt Adam, de reisbegeleider van Oz Experience, ons terug ophalen in de Blue Mountains en gaan we terug naar Sydney. Ik ga zorgen voor het avondeten eens we in Wake Up terug zijn.

Geniet van de filmpjes en tot later!!

PS: weer is helemaal niet meer denderend...

05:42 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

08-03-07

Gauw tussendoor

Hey mensen! Ik zit even voor 1 nacht in een ander Backpackershotel, doordat ik samen met Shireen (een hollands meisje) een trip heb geboekt naar The Blue Mountains. Dit is een national park van wel 10.000 hectare groot met nog een heleboel ongerepte en onverkende natuur erin. Daar zijn we vandaag dus een heel eind in gaan wandelen en zitten ons nu op te jagen voor die VERDOMDE pc's die geen fluit vooruit gaan bij het downloaden van onze foto's en filmpjes! Ja, echt, ik heb al heel wat materiaal voor jullie verzameld, maar nog niet echt de tijd gehad om die op de blog hier te zetten. De eerste dagen heb ik heel wat papierwerk te regelen gehad en 's avonds heel wat glazen wijn te verwerken gekregen ;o)

Vandaag EINDELIJK dus mijn eerste wilde kangoeroe's gezien, zalig in de natuur gewandeld en genoten...

Nou... ik hoop echt dat de fotootjes lukken... het gaat niet echt goed nu met het uploaden, MAAR ik blijf proberen!

Bedankt voor jullie lieve reacties :o)))

Ik doe m'n best om te posten, maar nu is het nog wat hectisch. Dat zal er trouwens niet echt op verbeteren, want het 'kan' zijn dat ik volgende week al naar het midden van de east coast (Airlie Beach) overvlieg om er voor 8 weken in een Mc Do te werken!! Niks is nog zeker, maar ik hou jullie op de hoogte

;o)

08:46 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-03-07

First news from Down Under

Come oooon!! Had hier een heel relaas neergepend en nu doet ie het niet!!

In 't kort: Het gaat me goed, super zelfs! Heb reeds een korte trip gepland naar The Blue Mountains met 1 overnachting. Dit doe ik samen met een Nederlands meisje dat ik vandaag pas heb leren kennen... de max gewoon!!! :o)))

Voor de rest a sunny sky and happy faces... eerst nog even genieten van dit alles en op mijn positieven komen, vooraleer we denken aan de verdere trip.

Had dus een heel verhaal over mijn vlucht en aankomst opgezet, maar zal het nog wel eens vertellen op een andere keer... gisteren al geproefd van het uitgangsleven en ja hoor, de eerste dag leven van motilium en liters cola wordt zowaar een traditie bij mij... MAAR gelukkig is het er allemaal IN gebleven (tot nu toe).

Bye bye for now! Is veel te lekker weer om hier binnen te zitten.

Dikke kus!!!!!

XXX

05:12 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

03-03-07

EXIT

Diegenen die me kennen, weten dat ik wel eens theatraal uit de hoek kan komen. Allerlei emoties tot in het kwadraat verheven, een tikkeltje overdreven soms... maar toch, that's me!

Ik zocht nog een gepast liedje om m'n exit wat kracht bij te zetten. Geniet ervan ;o)

Voor jullie het goed en wel beseffen, horen jullie me terug met een uitgebreid verslag van m'n vlucht en de eerste dagen in het BLOEDhete Sydney :o)))

Farewell vrienden... miss ya already XXX

 

 

14:54 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: partus, riebedebie, exit, vertrek |  Facebook |

02-03-07

Het werkplaatsstokje

Bedankt voor alle lieve reacties hier op mijn blog. Ik zal jullie zeker ook missen, maar ik BLIJF natuurlijk verder bloggen. Dat was dan ook de eerste en voornaamste reden van mijn blog. Maar tot dan wist ik niet dat daar ook een hele blogwereld aan vast hangt. Mensen die, net zoals ik, out there zijn en hun eigen verhaal te vertellen hebben. Hoe meer je hun schrijfsels leest, hoe boeiender het wordt. Je post een reactie, je krijgt een antwoord terug. Woorden krijgen betekenis. Je krijgt er een massa vrienden bij... Blogvrienden!

Ik heb nog één laatste taak te vervullen hier in blogland alvorens ik me beperk tot posten op m'n eigen blog. Ik heb namelijk nog één stokje te vervullen en door te geven. Dit keer heb ik het gekregen van Joe Bradley. De opdracht luidt: "Breng je werkplaats in beeld". And so I did...

mijn werkplaatsje

Dit is dus mijn pc-hoekje... het merendeel van de tijd toch. Want zoals jullie zien, heb ik een portable die ik zo'n beetje overal mee naartoe sleur... bed, keuken, living... gelijk mijn muts staat. En nee, ik kampeer niet onder mijn bureau zenne. Het deken verhult een heleboel dozen en prullen die ik heb meegebracht toen ik weer onder moeders vleugels kwam wonen. Als bescherming dus een dekentje... en oke ja, het oogt ook wel een beetje netter (ahum ahum).

Maar goed... het stokje moet nog doorgegeven worden. Goh... altijd moeilijk en het zal mijn laatste stokje zijn in vele maanden. Daarom geef ik maar aan iedereen die wil de gelegenheid om zijn werkplaatsje in de schijnwerpers te zetten. Freggeltje geeft carte blanche!

Tot morgen voor de allerlaatste Belgische post...

20:22 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: stokje |  Facebook |

01-03-07

De laatste gedachten

Nog 2 dagen!

Nog 2 dagen!!

Ik kwam deze morgen naar beneden en mijn moeder gaf me een meewarige blik. "Moeke", zei ik met een glimlach die ik ietwat stoer bovenhaalde "Het is niet dat ik van de aarbol ga vallen hé. Je kan me overal volgen. Je gaat zelfs een stukje mee op reis." Haast haast, die badkamer binnen... pfffew, afscheid valt niet mee... en ik zal mijn warme thuis zeker missen. Maar nu nog geen traantjes alsjeblieft. Er zullen er zaterdag nog genoeg vloeien.

Deze week heb ik ons moeder in de wondere wereld van MSN binnengeleid. Jawel, ik ben een serieus kakkenestje thuis en mijn ouders zijn niet meer van de jongste. Een computer is dan ook chinees voor hen. Maar zoals het een echte leerkracht in spé betaamt, had ik een cursus opgesteld, compleet met print screens en al om het haar zo makkelijk mogelijk te maken. En zie! Ze kan er al aardig mee overweg :o) Ook mijn vader werd nieuwsgierig en ik vond hem in een onbewaakt moment voor mijn pc de muis aan het uitproberen (het touchscreen dan nog!). Wonderbaarlijk toch hoe dat pijltje overal naartoe schiet! ;o)

Al naar buiten gekeken? Het is een prachtige lentedag vandaag... mmm, dat maakt je toch direct weer vrolijk hé. Een goeie voorbereiding ook, want in Sydney is het rond de 27 graden momenteel. Gisteren toch even weer een zorgelijk moment gehad... Hoe ga ik het daar allemaal aanpakken? Welk werk ga ik vinden? Waar ga ik ná Syndey naartoe en wanneer?? Dan maar beginnen surfen op het net naar hostels, bezienswaardigheden, info over jobs (nog maar eens)... Ach... ook daar duurt een dag 24 uur. Tijd genoeg dus om het daar uit te zoeken.

Waar ik nu echter bijna geen tijd meer voor heb, is om andermans blogjes bij te lezen of te antwoorden op jullie reacties... Daarom even terug naar de vorige post... ja, deze reis ís een soort van weglopen, maar op een gezonde manier dan. Ik zou het eerder houden op "bezinnen". En dat zeker niet alleen op liefdesgebied... eigenlijk wil ik nu eens de tijd nemen om alles wat ik tot nu toe heb meegemaakt een plaatsje te geven en te relativeren. Eens de tijd nemen voor mezelf en ja, just having a good time, daar komt het op neer. Een andere omgeving, nieuwe mensen, een geheel nieuwe natuur om te ontdekken... spannend en leerrijk tegelijk.

Just me against the world... and you know what? I can't wait to explore it! :o)

Getekend,

ik en mijn rugzakken

gepakt en gezakt

 

13:10 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |