29-03-07

Rondald fucking Mc Donald en geteisterd door insecten

Hiya folks! Maandag 26 maart heb ik nog maar eens de Bicentennial Coastal Walk gedaan (zeg maar uit verveling), maar dit keer samen met Lea, een Israelisch meisje uit m'n hutje. De dagen hierna trek ik nog geregeld met haar op. Het is een positief ingestelde meid, niet op haar mondje gevallen en houdt van shoppen... hmmm, dat laatste is me niet altijd goed bevallen, omdat ik niet echt van dat type ben. Ik voelde me op den duur 'de man' die ongeduldig buiten zit te wachten op een bankje... Ik moest enkel zwarte werkschoenen hebben voor McDo... oke ja, heb ook een biniki gekocht (was maar 12 dollar!)... hihi...

Het interview met de manager van dat cafetje in Magnum's was uiteindelijk heel kort. Bleek dat we nog niet de juiste 'grote' baas vast hadden... en er was ook een GROTE ADDER! Zo bleek dat je als werknemer VERPLICHT bent om in hun 'staff house' te wonen voor 150 dollar per week (single room) of 200 dollar per week (double room - one bedroom). Dit huis ligt dan nog op 30 minuten wandelafstand van het hostel, tenzij je natuurlijk elke dag 4 dollar besteed aan de bus. Pfff... what's the point?! Je krijgt eerst geld van de baas en geeft hem dan een stuk huur terug. Hij heeft complete controle over je werk EN huis! Neen, neen... voor mij hoefde het al niet meer. We hebben onze cv's ingediend en moesten wachten op een telefoontje van 'the big boss' (wat we tot nu toe nog niet hebben gekregen).

Dinsdag 27 maart: Eerste dag bij McDo... IT SUCKED BIG TIME! De trainer was wel vriendelijk, maar echt begeleiden kon ze niet. Daarbij moest ze ook nog een andere toog openhouden, het Mc Cafe (hebben we niet in Belgie). Dus stond ik al na amper 2u zo goed als alleen aan de andere toog!! Ten eerste moet je al het Australische accent goed begrijpen, want niet iedereen spreekt hier netjes, you know. Ten tweede wist ik nog helemaal niet welke burgers ze hier verkopen (ook verschillend dan in Belgie), laat staan in welke kleur ze verpakt zitten!! Die eerste 4u waren een HEL voor mij en ik voelde me helemaal mismeesterd. De manager was al helemaal niet te pruimen... en toen ik op het einde na het tellen van mijn kassa 1 dollar tekort kwam, zei ze: 'Actually, that's not that good, but you can go'. Ik zei daarop: 'Actually... for my first day, I think I've done a pretty good job here, standing alone at the counter after only 2 hours of training!' en weg was ik... Nem!! Maar ik moest toch wel bekomen daarna en veegde lichtjes een traantje weg (ja, ik ben een emotioneel kind he). Bij thuiskomst had ik Lea die op me wachtte en me eens stevig vastpakte. Ze had ook een lolypop voor mij gekocht (lief he!), die ik met veel smaak en een blik op oneindig heb opgesmakt.

Ik had afleiding nodig die avond, zoveel was zeker. Eerst ben ik me gaan inchecken bij Seaview Backpackers, een beetje verderop. Ik verblijf nu in een flat met 3 slaapkamers. In elke slaapkamer 3 of 4 mensen. We hebben een echte keuken, alleen voor onszelf! Ook een badkamer, toilet, woonkamer met tv en veranda. Een volledig autonoom appartementje dus. Allez, ik fleurde toch al wat op... Daarna uit eten gegaan met Lea en de twee Engelse jongens, Rick en Gordon. We hadden een kortingsbon voor een chickenschnitzel met puree en erwtjes voor 4,95 dollar... tja... het was er ook naar. Een erwtje of 5 en een soeplepel puree... de schnitzel had wel een normale proportie.

De dag nadien zouden Rick, Gordon en Lea verder trekken met de campervan richting Cairns. We hadden nu al een paar dagen met mekaar opgetrokken. Die avond komt Rick plotseling uit voor zijn gevoelens... Hij zegt me dat hij me 'echt leuk' vindt... oh-oooh! We zijn even gaan wandelen en ik heb hem uitgelegd dat mijn muts hier 'echt' niet naar staat... hij is wel een leuke kerel, maar ja... nee... echt niet! Netjes afscheid genomen en hen drietjes de dag nadien uitgezwaaid terwijl ze met hun witte bestofte busje de parking afreden. Misschien (en ik zeg misschien) laat ik het hen wel weten, als ook ik beslis om naar Cairns te vertrekken.

Woensdag 28 maart: Tweede werkdag bij McDo - eerste keer 'brekkie' (breakfast menu) gedaan. Dit is alweer iets nieuws, wat we in Belgie niet kennen, MAAR het ging al veel beter! Ik had deze keer ook een supertrainer die alles haarfijn uitlegde en me ook een flinke schouderklop gaf. That's all I need...

14.25u: Ik lig te chillen bij de lagoon... schrijven, zonnen, zwemmen en lezen. Alleen met mezelf :o)

18u: Ik ben vannacht gebeten door 'iets' op m'n dijbeen... het is ofwel een grote beet, ofwel een grote reactie die ik doe op die beet... enfin, iedereen rondom mij adviseert me op naar de dokter te gaan. De rode plek voelt hard aan in het midden en is toch in diameter zo'n 4cm wijd. Fuck! En ik ben al zo rap ongerust! Maar het jeukt niet zozeer, doet ook geen pijn... precies een megagrote muggenbeet. Dus ik eerst naar de apotheker, die hier ook halve dokters zijn. De mevrouw heeft me anti-allergische pilletjes gegeven, want volgens haar is het een allergische reactie op een of andere insectenbeet. Dit heb ik nu al 2 dagen ingenomen en ik zie in feite niet veel verschil. De harde kern is een beetje afgenomen, maar zoals gezegd, ik heb er geen last van. Indien het verergert, ga ik natuurlijk wel bij de dokter langs... Dus, gelijk ze hier zeggen: NO WORRIES MATE!

Dikke kus vanuit een alweer heet Airlie Beach!

XXX

08:11 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

McDo Heb ook nog bij McDo gewerkt en ik herinner me dat de eerste dagen idd een beetje heel moeilijk waren omdat je alles heel snel moet kunnen. Maar na een paar dagen heb je de draai mee en kan je hamburgers bakken en verkopen met je ogen toe :) Veel succes! En geniet van't mooi weer, hier is't alweer voorbij :)

Gepost door: Contessa | 29-03-07

Hey Myriam,

ah ja, McDo...
Hopelijk vind je nog ergens iets anders, misschien nog een tweede half time ergens erbij ipv iets anders.

Van die beet, daar zou ik mij geen zorgen maken. ik heb er ook al zulke gehad, dezelfde uit de beschrijving op te maken, die gingen gewoon weg wat later en ik had er ook geen last van, ze zien er alleen maar erg uit, zo groot.

Veel plezier nog daar.

Groetjes en knufs
Kim

Gepost door: Kim | 29-03-07

Dag Freggeltje Je maakt daar wat mee :-) Verzorg die beet maar goed !

Gepost door: Joke | 29-03-07

och ja, ik heb net een foto van Whitehaven beach op mijn blogje gezet :)

knufs
kim

Gepost door: Kim | 29-03-07

Eind goed al goed, daar bij Mc Do :-)

Groetjes vanuit België

Gepost door: Patrick | 29-03-07

OZ Hallo,
Via wat zoekwerk kwam ik toevallig hier terecht.
Het is echt leuk om je blog te lezen. Zeker omdat ik in september ook vertrek naar Australië. Ik kijk er zeer naar uit, en jouw blog zorgt hier nog meer voor. Ik heb nog niet alles gelezen en weet dus niet de details van je reis (reisplan, duur van de reis, hoe gepland,...) maar ik ben er zeker van dat je nog een heel leuk avontuur tegemoet gaat!
Geniet vooral van de leuke momenten, en laat de moed niet teveel zakken als het wat minder leuk wordt. Deze reis zul je nooit vergeten!
groetjes,

Gepost door: Hein | 30-03-07

;-) Loop jezelf niet voorbij he!
en kom behouden terug en verzorg je goed!
liefs BB

Gepost door: Black Bird | 30-03-07

Amai, er is weer veel bij te lezen nadat ik weer even niet ben komen piepen! Een verhaal met af en toe een glimlach en dan weer een traantje, dat hoort erbij hé.. Mijn bewondering voor je groeit met elk woord dat ik lees, en ook die filmpjes zijn ongelooflijk leuk!!
Bij ons begint de paasvakantie, maar veel verlof zit er niet in, ik heb massaal veel te leren..
Groetjes en een dikke afstandsknuffel!

Gepost door: CIA | 30-03-07

Jij komt er wel Freggeltje *schouderklopje* ;-)

Gepost door: Ellen | 30-03-07

hier een berichtje van mij hoi kleinsuske hier een berichtje van mij.waar zit je nu ongeveer ik las airline beache ik ben nog steeds in mermaid beache mischien kunnen we nog wat afspreken je kan bij me maatje in het hotel slapen als je wil spacial prijs gr nico

Gepost door: nico downunder | 30-03-07

De commentaren zijn gesloten.