21-03-07

Welcome to Airlie Beach!

Bedankt iedereen voor de lieve woordjes, knuffels en kusjes... ik mis jullie ook!

Dinsdag 20 maart was mijn laatste dag in Sydney en ik was er niet rouwig om. Het is best wel interessant en amusant geweest, maar twee weken in een grote stad als deze is wel genoeg voor een countrygirl als ik. Om de tijd te doden ben ik die dag met mijn dagboekje op een terrasje gaan zitten aan Queens Victoria's Building. Een bejaard Brits koppeltje kwam aan het tafeltje naast mij zitten en we raakten aan de babbel. "Are you Irish dear?" Haha... (this isn't funny anymore, you know...) Anyway, ze waren wel heel aardig, zo'n typische oma en opa. Het was volgens hen "a shame" dat ik de Queen Victoria Building nog niet was binnengegaan! Voor zover ik wist, was dit een groot shoppingcenter. Niet echt een must voor mij dus. Bleek dat het interieur in feite een soort tentoonstelling is over Queen Victoria and her gang... Dus... ikke met Cliff en Margareth als mijn persoonlijke gidsen naar binnen... en ja, was uiteindelijk wel de moeite waard: onder andere de kroning levendig nagebootst en een ingenieuze klok (foto's in fotohoekje). Net voor ik wegmoest haalde Cliff een monster van een camera boven en moest ik mezelf zo'n beetje voorstellen "for the people at home, you know". Onsterfelijk gemaakt op een videotape van een bejaard koppeltje, amazing... ze gaven me beiden een dikke zoen en wensten me het allerbeste toe op deze tocht alleen. Aaaah... lief he!

De rit naar het vliegveld en de vlucht reden en vlogen vanzelf... Bij aankomst in het piepkleine luchthaventje van Prosepine was het lachen geblazen, toen bleek dat we onze bagage buiten zelf konden uitzoeken recht vanuit zo'n treintje, hehe. De palmbomen wuivden ons zwoeletjes toe en de lucht geurde naar vers gemaaid gras (misschien was dat wel zo, euhm)... Naast Alex had ik ook Eleanor op de vlucht ontmoet, een Brits meisje die bij mij in mijn kamer in Wake Up had gelogeerd! Dit wisten we helemaal niet van mekaar... de backpackerwereld is echt wel klein hoor!!

Tegen half 8 gearriveerd (o ja, ik zit nu weer maar 9 uur verwijderd van jullie) en ingecheckt in het tropische Magnum's Hostel. Amaai! Wat een verschil met de stad! Je moet er natuurlijk wel de gecko's en alle andere beesterijen bijnemen... maar dat doe ik met plezier. Het toilet in ons hutje is wel niet geluidsdicht, hmmm, wat al aardige concertjes heeft opgeleverd. We slapen met 10 in de hut ;o)

Woensdag 21 maart: HAPPY BIRTHDAY zussie!!!

Net nu ik dacht de regen ontlopen te zijn ... aaaarrrgggh!!! Is het hier de ene tropische regenbui na de andere!! Met dat verschil dat het echt wel deugd doet en de doefte er eventjes mee weggaat. En zeg nu zelf, wat is er plezanter dan in een lauwe lagoon in de regen te liggen? Nee, echt!

Vanmorgen werd ik al verwelkomd door een kleine vriend die de overblijfsels van mijn pizza had opgeeist, waardoor ik iets anders moest vinden als lunch... een dikke vette kanjer van een kakkerlak zat dus gezellig in het midden van mijn stuk pizza! Damn!

Ook al bij McDo langsgeweest en mag vrijdag beginnen met een soort training. Ik moet wel weer een bankrekening openen bij een andere bank, waar alleen zij mee willen werken... damn again! En ik zal wellicht maar 25 a 30 uur per week moeten werken, wat eigenlijk ook niet zo schitterend is, want zo verdien ik minder dan gedacht! Misschien moet ik nog een tweede job zoeken, want zo kan ik die avontuurlijke trips wel op mijn buik schrijven zenne... (moeke? grapje...)

Ik zit hier ondertussen met zere voeten! Heb met Eleanor vanmorgen de Coastal Walk van zo'n 5km gewandeld vanuit Airlie Beach naar een andere beach (lees: keien en vuil zand) ... en dit met nieuwe flipflops!! I know... hoe stom kunt ge zijn he...

Nu, de stranden hier zijn zoals gezegd niet echt witte droomstranden (behalve dan de Whitsunday Islands een beetje verder), maar waar het in Airlie Beach echt is om te doen is "The Lagoon", artificieel aangelegd naast het strand, met zoet water gevuld en heerlijk warm... hmm! Een welverdiende beloning na een vermoeiende wandeling... tot het begon water te GIETEN! Haha... tja... nog goed dat ik mijn kaweeke heb ingepakt he

;o)

11:43 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Op een dag vind je de McJob van je leven... Maar je bent al weg natuurlijk. Juist kleine anekdote van op het nieuws deze morgen: McDonalds spant een proces aan tegen een Engelse Woordenboekfrabrikant omdat daar het woord McJob instaat met de omschrijving "saaie job, met weinig of geen toekomstperspectieven" (alé, zoiets toch). Ze vinden dat een belediging voor de mensen die er werken... Dus ook voor ons Myriam ; ) We zijn wij blij dat er daar zo van die opgewekte mensen onze lekkere burgers voor ons klaarmaken en ons met de glimlach bedienen ! Go for it ! Tot zover deze nieuwsflash

Gepost door: Veerle | 21-03-07

@ Veerle Haha! Ja, amaai, toen ik er gisteren voor het eerst binnenkwam, stond het personeel er toch niet echt gelukkig bij. Ik zal er daar eens verandering in brengen zie! The Happy Traveller from Belgium coming through!!
Hihi... cheers!

Gepost door: Freggel Down Under | 21-03-07

*** Tlijkt me ginder een prachtige wondere wereld...Kzou er ook eens graag naartoe willen maar ja, dromen hé...

Fijne groetjes

Gepost door: marc | 21-03-07

Laat maar weten wanneer je gaat zeilen.

Die lagunes zijn wel handig: een groot deel van het jaar mag je niet in de zee zwemmen wegens kwallen.

Veel groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 21-03-07

hey sus
het ziet er allemaal wel mooi uit daar , volgende keer gaan we samen e ;)
dikke zoen

Gepost door: ikke | 21-03-07

haaa, ons freggeltje heeft nog altijd the time of her life! houden zo!

Gepost door: beate | 22-03-07

Dag Freggeltje Ik waande me even op vakantie bij het lezen van je blog. Groetjes,

Gepost door: Joke | 22-03-07

niet vergeten ... Ben je niet vergeten, Freggeltje, but I have some catching up to do !!!
Straks ben ik weer mee en dan hoor je meer van me.

Groetjes !
Mopsie
x

Gepost door: Mopsie | 23-03-07

Hotmail Freggel,
kheb een mailke naar uw hotmail gedaan.
Hou jij tussendoor ook uw hotmail in t'oog?
Tis maar omdat geen zin had om dat allemaal op uw blog te zetten, verstaat ge.
Daarom heb ik het naar uw hotmail gestuurd.

Groetjes Evelien, Danny en the kids

Gepost door: Evelien | 23-03-07

*wuif* ;-)

Gepost door: Ellen | 24-03-07

Zon, zee, strand; "alles wat een mens verlangt..." Dag nichtje, alles goe in kangeroeland? Aan de foto-album en de filmpjes te zien wel hé, 'k wou da 'k daar ook was... Dan nie om te werken enzo maar om te "chillen" you know, maja daar weet gij intussen alles van.*8-)Zeg zal je nog wel horen en zien zeker. Doe da daar goe en vele groetjes van mij en de rest van de famillie! see ya @;-)

Gepost door: Helmut | 24-03-07

Kiekeboe!!! Heila Myriam,


Amai, als ik zo een beetje lees wat je daar al allemaal gedaan hebt, 'k zou direct willen wisselen ipv hier te werken in de MRB.
Reuze dikke knuffel en het amusement daar nog....


Nathalie XXX

Gepost door: Nathalie | 26-03-07

De commentaren zijn gesloten.