19-03-07

Goodbye Sydney!

We worden een beetje tegengewerkt door een kloteverbinding hier (wat ik niet gewoon ben van Global Gossip internet cafe's). Heb tot nu toe al twee maal nieuwe foto's proberen uploaden, maar werd er telkens uitgekickt. Nu derde poging... fingers crossed!

Aangezien iedereen denkt dat ik Iers ben, ben ik zaterdag 17 maart dan maar St Paddy's Day gaan vieren. Officieel heet dit feest St Patrick's Day, genoemd naar een heilige die blijkbaar de slangen heeft verjaagd uit Ierland... Dat wordt jaarlijks deftig gevierd door de Ieren en dat hebben ze zeker ook geweten in Sydney! Veel Ierse pubs hier... dus wij ook daarheen! In de uitgelaten sfeer ging de Guiness goed naar binnen en belandde uiteindelijk ook in mijn haar en over mijn hele lichaam zowat (hmhm). Tja... ik nam mijn rol als Ierse wel serieus op he. Maar deze avond wist ik wel op tijd van ophouden! Dat wel!

O ja, die namiddag was ik ook nog gaan shoppen: een paar flip-flops, met de nadruk op FLOP... ik blijf die dingen maar uitschoppen en dat ligt echt niet aan mij! Daarnaast ook nog een jeans shortje gekocht... dat bij thuiskomst eigenlijk wel heel kort blijkt te zijn. 50 dollar in totaal voor dingen die me uiteindelijk niet veel plezier opleveren en die ik ook nog eens moet meesleuren. Damn!

Zondag 18 maart opnieuw BIG PARTY in town. De Sydney Harbour Bridge werd 75 jaar, dus de hele stad op stelten! Met Emma en Megan rond de middag naar de Bridge gewandeld met onderweg een heleboel straatfestiviteiten en bezienswaardigheden. Voor de gelegenheid waren een heleboel straten afgesloten en ook de Harbour Brigde zelf was enkel toegankelijk voor voetgangers. Iedereen die de 'Brigde Walk' deed, kreeg een fluo petje op, wat een zee van petjes opleverde doorheen de straten. We hebben wat kilometerkes afgelopen die dag! Het was plezant, alhoewel Megan echt wel babbelziek is... op den duur beginnen je gedachten af te dwalen en zeg je automatisch ''hmhm'' na elke zin, zonder te weten waar het over gaat. Het is echt vermoeiend om de hele dag naar iemand te luisteren die elke zin begint met: ''It's funny how...'' of ''I think it's amazing...''

Anyway, 's avonds nog een belletje gekregen van Alex. Die zat in Scruffy Murphy's tussen de laatste dronken St Paddy's vierders de zee van fluo petjes gade te slaan. Daar hebben we dan ook nog een pintje gedronken en daarna in het hostel nog maar eens pasta klaar gemaakt (tja, die zak moet leeg!). Nadien op de kamer nog tot een gat in de nacht liggen tetteren met een kamergenote over liefdesperikelen en grote levensvragen.

Vandaag, maandag 19 maart, ben ik dan eindelijk naar The Australian Museum geraakt... met Megan once again in mijn kielzog. Ik wilde haar niet echt afslaan. Ze vroeg of ze mee mocht en uiteindelijk is het een heel vriendelijk meisje, enkel een beetje te afhankelijk. Ach wat, morgen vertrek ik toch...

Zodus, het museum: ik had er meer van verwacht, maar het viel goed mee hoor. Drie verdiepingen over Australische fauna en flora, the aboriginal culture en nog een sectie over mineralen en stenen (wat ik persoonlijk minder interessant vond). Twee uur later stonden we weer buiten en guess what!? Here comes the rain again! Hele doefe omstandigheden hier nu... pfff! Ben echt blij dat ik morgen naar zonnigere oorden vertrek. 't Is boring als 't regent... en ik merk dat ik dan ook begin te mijmeren over de dingen. Ben al een tweetal dagen een beetje melancholisch. Ik mis een stevige knuffel en een liefdevolle zoen zo nu en dan. Niet dat ik er nu actief naar op zoek ga, zeker niet, want ik wil er zelfs mijn energie niet in steken. Maar als je alleen reist, komt de eenzaamheid wel eens de kop opsteken... dat valt niet te ontkennen.

Voila zie... alweer bijgewerkt... en ondertussen lukt het me maar niet om de nieuwste foto's en filmpjes op het net te krijgen. Die hebben jullie zeker nog te goed! Ik ga de laatste pasta gaan opkoken, de was doen, mijn backpack al klaarmaken en de shuttlebus naar de luchthaven boeken. Morgen trekken we eindelijk verder! It's about time!!

08:19 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dag Myriam,

Veel feesten daar. Moet wel leuk geweest zijn, dat feest van de harbour bridge.

Veel plezier nog
Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 19-03-07

Een virtuele knuffel ... Dag meisie, ik stuur je bij deze wat je nodig hebt, een knuffel met nog een dikke zoen bovenop !
Ik ben momenteel echt in weekends aan het tellen tot wanneer die kl* stage achter de rug is. Jouw vertelsels zijn wel ideaal als ontspanning tussendoor, dus keep on writing! Ik verlang écht naar de vrijheid van weer eens te kunnen doen waar ik zin in heb in de weekends. Meid, geniet er daar maar dubbel en dik van ! Tot later !

Gepost door: Veerleken | 19-03-07

De commentaren zijn gesloten.