12-03-07

Dag meneer de Ambassadeur

Hier zijn we weer met een heleboel te vertellen... In het fotohoekje vinden jullie er de foto's bij en hiernaast komen binnenkort verse filmpjes. Zeg nu nog eens dat ik jullie niet verwen he ;o)

(Het QWERTY klavier begint trouwens al aardig te wennen, so that's good)

Oke... zaterdag 10 maart zijn Shireen en ik op de Sydney Sightseeing bus gesprongen om de stad te verkennen. Echt, het is hier reusachtig groot en nu pas begin ik de verschillende suburbs een beetje te "her"kennen. We zijn afgestapt aan Darling Harbour, hebben een echte BBQ-chicken sandwich gegeten en een praatje gemaakt met een Canadese zakenman. So easy here to meet people!! Daarna naar The Aquarium, een soort Blankenbergs Sea Life Centre, maar doe dat maar maal 5. Voor mij dus een very exciting world to get lost in. Met m'n camera in de aanslag van hier naar daar. Shireen was de perfecte companie, want ook zij is zeer fauna-en-flora minded. Nadien nog wat op de trappen aan de haven zitten genieten van het zonnetje, mmm... eindelijk krijg ik het warme Australie te zien (heb het tremateken nog steeds niet gevonden op dit klavier nvdr)

's Avonds nog wat rondgehangen voor Wakw Up en de dronken gasten zien passeren, overgeven, vallen,... yeah... zo gaat het hier wel een beetje aan toe in 't stad. Ben vanmorgen verhuisd naar een andere kamer in het hostel en ik werd verwelkomd door een half flesje breezer naast m'n toekomstig bed (?!). Toen ik het wilde wegnemen, stond het zelfs al vastgeplakt aan de tablet... tsss ;o)

Zondag 11 maart ben ik alleen op schok gegaan... off to the beach, want de temperatuur schiet eindelijk de hoogte in (hiervoor 23 graden, nu rond 27, hihi sorry). Eerst op de ferry gezeten om een harbour cruise te doen, waarbij ik dan toch een mooie shot van the Opera House kon nemen... zoooo toeristisch... pff, maar verder dan een foto hoeft het voor mij niet te gaan hoor. Dan een andere ferry genomen naar Manly Beach. En backpackerminded als Myriam is, dacht zij wel dat ze genoeg zou hebben aan haar backpackertoweltje... maar ze had evengoed zonder handdoek op het strand kunnen liggen, want die dingen dienen daar dus echt niet voor. Toen ze dan helemaal onder het plakzand zat, besloot ze om op jacht te gaan naar een strandlaken... die ze dan ook voor een luttele 10 dollar heeft gevonden in een "Apu-winkeltje" (dat is mijn benaming voor van die bazaarwinkeltjes uitgebaat door Indiers en zo). Meteen ook nog een echte strandtas gekocht (what the heck) en terug naar het strand voor kant B te toasten. Met factor 30 heb ik zonder al te veel rood toch al een mooi kleurtje gekregen :o)))

Poeh! Het wordt een lang verhaal hoor!!

Die avond, op terugreis met de ferry, heb ik Rik ontmoet, een Lokerenaar die zich in Sydney heeft gesetteld voor de komende twee jaar. Hij wist in Sydney een Belgian Beer Cafe zijn... nou ja, dat hoef je geen twee keer te zeggen! Belgian kriek... HERE I COME!!! Dus wij dat cafe binnen natuurlijk. 12 dollar voor een kriek en een hoegaarden, maar kom, het is het waard he. Bleek dat er net een receptie aan de gang was georganiseerd door de Belgische modewereld (mij niet bekend), maar wij een praatje gaan maken met de presentator (Heey, ben je ook een belg?). Wat bleek dan nog? Niemand minder dan "meneer de Ambassadeur" was ook uitgenodigd en zat aan het tafeltje naast ons. Hmmm... zouden we?? En jawel! We deden het... "Hallo meneer de ambassadeur, wij zijn belgen, aangenaam". Haha! Hebben zijn kaartje gekregen, leuk praatje gemaakt. Ach ja, had ook niets minder verwacht van mezelf (hihi, only kidding dus). Het was alweer een dag vol verrassingen! En er komen er nog zoveel... oh my god!

Today, maandag 12 maart, ben ik dus verhuisd naar een andere kamer, dit keer met 8 bedden. Naast het flesje Breezer wel al een aantal mensen vanop de kamer gezien en ze zullen wel meevallen. Velen ook pas vandaag ingetrokken. O ja, en dan nu het grootste nieuws: I'VE GOT THE JOB!!! Jaja, morgen nog ff wat papieren invullen en dan off to Airlie Beach om er de Mc Do te laten draaien zie ;o) 8 weken m'n dingskes afdraaien om daarna in alle vrijheid verder te reizen waarheen ik ook wil. Heb al zitten denken: zou zonde zijn om Nieuw-Zeeland over te slaan... don't you think??

 

PS: Als ik morgen ziek ben, komt het door die trut (ja, sorry) hiernaast die hier zowat zit te sterven... alsof ze drie pakken sigaretten achter elkaar heeft gerookt... ofwel een wreed rare ziekte heeft... Damn girl! Stop met hoesten!

04:54 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

:) klinkt heerlijk daar! Ongelooflijk hoe gemakkelijk je ginder blijkbaar contacten legt hé, is echt fantastisch!
Geniet ervan met volle teugen!

Gepost door: Contessa | 12-03-07

haha, nu gaan we net volgend weekend naar Blankenberge's sea life, maar ik stel er mij alvast niet veel van voor, gezien de andere aquaria die ik al gedaan heb, zoals die in sidney.

Het lijken mij al leuke dagen. veel succes met de job. airlie beach is wel heel klein, een straat met allerlei cafés en restaurants, waar veel gefeest wordt en dan een laguna-ke en het water natuurlijk. veel plezier daar.

aangezien ze in het engels geen trema gebruiken, staat het niet op een qwerty-toetsenbord dacht ik.

nieuw zeeland, ook heel mooi hoor. zeker aan te raden :)

groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 12-03-07

hihi, een maand geleden was je nog in paniek over je reis en zie nu ns hou goed je je ah amuseren bent!!
ik ben alvast jaloers! mààr, het zonnetje begint hier ook te komen. wel geen 27 graden, maar dat moet nu ook weer niet voor mij. ;)
have fun!!

Gepost door: beate | 12-03-07

*** Amaai..Je hebt daar precies geen tijd om je te vervelen lees ik,hahaha....

Fijne maandagavond nog..Of is het al dinsdag daar ?? hahaha
Groetjes

Gepost door: marc | 12-03-07

Hey Myriam,

waar verblijf je in Airlie Beach? 't is maar dat Wim me zei dat je misschien beter op zoek gaat naar iemand om een appartementje mee te delen als je daar acht weken gaat zitten. jeugdherbergen laten niet altijd toe dat je er zo lang blijft, en een appartementje delen kan goedkoper uitkomen en kan je nog meer op reis gaan erna.

Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 13-03-07

Alles ok met je daar beneden??
We missen je verhaaltjes hoor!
Fijne tijd nog ginder!

Groetjes,
so far, so close

Gepost door: so far, so close | 14-03-07

De commentaren zijn gesloten.