27-02-07

Mizundastood

Wat te doen als je verkeerd begrepen wordt? Wat als je het écht niet zo had bedoeld?

Ik moet eens leren dat nadenken vóór doen komt!

En toch heb ik het telkens weer voor. Het is een deeltje van mij en krijg het er maar niet uit...

Woorden komen dan meestal te laat, allicht!

But for what it's worth: lo siento...

 

Ik hoor jullie al denken, waar heeft ze het over? Vier dagen voor haar vertrek en dit klinkt als love troubles? Welja, dat is ook wel zo... en de reden dat ik deze reis dan toch onderneem op mijn eentje ligt mooi vervat in één enkel zinnetje:

'It's a sad sad situation and it's getting more and more absurd'

Enerzijds zit mijn hart wel vol, maar anderzijds is de liefde zo ongrijpbaar en irreëel dat een bezinning van enkele maanden ook hierin de nodige rust moet bieden.

Even weg van alles...

Weg van wat is geweest...

Weg van wat nu is...

Weg... onderweg... een nieuwe weg.

15:04 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

26-02-07

LAND DOWN UNDER

En je kan er nog wat van opsteken ook ;o)

 

18:52 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: men at work, land down under |  Facebook |

24-02-07

 STILL SEVEN DAYS TO GO...

Wat zou ik volgende week rond deze tijd aan het doen zijn? De rugzak volledig gepakt, de handbagage ernaast... nog een laatste keer van moeders heerlijke kost mogen proeven (zal maar ineens dubbele portie nemen dan). Mijn auto wegbergen met de regenhoes erover... de laatste belletjes doen vanuit the home front? Wellicht zoiets...

Gisteren heb ik al uitgebreid afscheid kunnen nemen van iedereen die me lief is. De boomerangdrink is geslaagd! Eventjes kreeg ik het moeilijk, maar het vooruitzicht van een heel nieuw avontuur hield me wel enthousiast. Familie, vrienden uit allerlei hoeken en kenissen die er toevallig binnenliepen... ik ben blij dat ik iedereen nog eens een dikke knuffel heb kunnen geven!

Ik wil dan ook IEDEREEN BEDANKEN die er gisteren bij was. BEDANKT voor de kaartjes, de sleutelhanger, het gelukspoppetje, het notitieboekje, de pennenzak, het mini-fotohoudertje (hmm, wie zou ik daarin steken?), de foto-album,... ECHT NEN DIKKEN MERCI ALLEMAAL! IK GA JULLIE NIET VERGETEN!

In mijn fotohoekje kunnen jullie alvast het feestgedruis een beetje proeven. Ik heb er niet alle foto's opgezet, enkel om een idee te geven.

Ciaokes...

16:43 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-02-07

Zalig relaxen gisteren!

Er even tussenuit gisteren... Mijn lieve zusje had een hele dag volgeboekt om er samen met mij en haar kroost nog eens een lap op te geven.

In de voormiddag zijn we ski-initiatie gaan volgen in Middelkerke. Niet op echte sneeuw, maar wel op zo'n mat die onder je voeten voorbij scrollt. De mat was geheel van ons voor een uurtje, inclusief de twee niet onaardig uitziende instructeurs. Enkel m'n nichtje had al eens eerder op de latten gestaan, maar voor de anderen (alsook voor mij) was dit de eerste keer. Amaai... Ik heb meer naast de latten gelegen dan erop gestaan. Kon zelfs m'n evenwicht niet houden toen ik nog maar één lat aan had (dat wil al genoeg zeggen zeker?) Haha, hebben we gelachen!! En mijn instructeur maar zweten... telkens ík op de mat kwam, lag de boel gegarandeerd binnen de 2 minuten stil, omdat ik weer eens besloten had m'n latten te kruisen, of mijn V te klein aanhield en zo met de mat mee naar boven werd gesleurd tot bovenaan de helling. Nou ja, je hebt het of niet zeker? Maar ik wil zeker nog eens echt gaan skieën, alle anderen op de piste ten spijt ;o)

Na dit stuntelig maar gezellig gebeuren, ging het richting dijk... om oneindig ver de zee in te staren, de frisse lucht in onze longen te pompen, in hondenpoep te trappen, een diepe plas op te zoeken om dat spul weer van m'n schoen te krijgen (zucht)... en daarna een restaurantje binnen te wandelen. Op het menu stonden scampi's, kabeljauwfilet en tiramisu. Zoals echte omaatjes  zaten mijn zus en ik aan het raampje de mensen op de dijk te keuren en haar jongste dochter gade te slaan die met een gocartje heen en weer zoefde. Het leven kan toch schoon zijn mensen!

Met de buikjes vol zijn we dan, hoe kan het ook anders, de winkeltjes beginnen afschuimen... en ja, ik ben alweer met een bikini thuisgekomen. Eigenlijk moet ik al geen gewone slipjes meer meedoen, er zitten nu al vijf bikini's en één badpak in m'n tas, hihi. Onze aankopen zijn we gaan vieren met een dikke vette cocktail. Ach ja, de zomer dachten we er zelf maar bij en om het helemaal compleet te maken, hebben we zelfs een postkaart naar onze ouders gestuurd :o) (die ondanks de priorzegel nog niet is gearriveerd!)

Tegen zessen terug het binnenland in, waar we voor twee uurtjes een complex hadden afgehuurd met Finse sauna, Turks stoombad en jacuzzi... zaaaalig was dat! Aangezien het privé was, konden we allen gezellig "in onzen puren" rondlopen en genieten van deze vrijheid, zelfs tot buiten toe... alhoewel we toch vragen hadden bij het aanpalende huis en de ramen van de bovenverdieping die parmantig boven de struiken uitrezen... maar ach, als ze er niet kunnen op kijken, dat ze er dan naast kijken, nietwaar?

Toen alle afvalstoffen uit ons lichaam waren verdampt, zijn we richting pizzeria gereden voor een verse lading :o) Met z'n allen, moe maar voldaan, gezellig rond de tafel uit het vuistje zitten knabbelen. De dag was geslaagd! Maar over de pijn die ik nu voel in elke vezel van mijn spieren, die ik nog geeneens wist liggen tot nu... zal ik maar zwijgen zeker?

13:44 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

20-02-07

Freggel is still alive!

Naar aanleiding van de hulpkreet van Joe Bradley 

19-02-2007, 22:59:50

Huuuulp


Kan iemand die niet te ver van de Freggelgrot woont even gaan kijken? Volgens mij wilde Freggel haar slaapzak uitproberen en is ze vastgeraakt in de rits... 3 dagen geen post is niks voor haar.

Joe Bradley
http://life-is-a-lady.skynetblogs.be

meld ik bij deze dat ik nog steeds alive and kicking ben.

Het zijn natuurlijk mijn laatste dagen in België hier, lieve lezers van me, wat wil zeggen dat ik volop bezig ben met een allerlaatste lijst van "de te regelen zaken" en "dingen die ik zeker niet mag vergeten meenemen, maar die ik nu nog nodig heb".

Daarnaast heb ik me ook even in de wereld van Skype begeven ... wat al snel verslavend blijkt te werken. (Voor diegenen die niet weten wat Skype is: het lijkt op msn messenger, maar dan met de nadruk op echt "praten" via de headset en dit wereldwijd in allerlei chatrooms) Het heeft me dan ook al twee contacten opgeleverd in Australië! Eén mevrouw, Michelle, is een hele enthousiaste en lieve jongedame die haar huis voor me open stelt, eens ik in de buurt van Brisbane kom. Een andere persoon, Paul, is ook al zo'n vriendelijke meneer en wil me met plezier rondleiden in zijn stad, Townesville. Nu heb ik ook al gesproken met de vrouw van Paul hoor... dus denk ik wel dat het boeltje te vertrouwen valt. Niet onbelangrijk hier is dat dit gastvrije koppel een zwembad in de tuin heeft ;o) Ach ja...we zien wel, maar ik hou alleszins contact met deze mensen via Skype.

Wat Skype voor de rest (lees: nederlandstalige contacten) betreft, ga ik me wijselijk terugtrekken, want uiteindelijk zit ik binnen 11 dagen al op een andere planeet en begin ik aan een geheel nieuw avontuur. Het heeft dus niet zoveel zin om deel uit te maken van een groepje mensen dat dagelijks online komt om over vanalles en nog wat te praten. Daarbij komt nog dat er veel meer mannen dan vrouwen in zulke chatrooms zitten... en ja, mannen... blijven mannen natuurlijk. Ookal zeg ik er hier al direct bij dat niet iedereen over dezelfde kam te scheren valt hoor. Laat ik besluiten dat ik uit pure curiositeit en verveling in deze wereld ben gaan piepen en nu dus weet wat het is.

Een laatste geldige reden van mijn blogafwezigheid is het huisje van mijn boezemvriendin. In een race tegen de klok is ze aan het opknappen en verbouwen geslagen. En wat is er nu leuker dan haar een handje te helpen? Ik weet ondertussen al hoe isolatie in de persènenbak (weet het mooie woord niet) te steken, parketvloeren op te breken en behangpapier af te stomen. Ik heb ook geleerd dat men geen slijpschijf gebruikt om een houten plank door te zagen en dat een pot verf niet dient om op de grond te laten vallen...

Zo, dat zijn zowat de redenen waarom het hier wat stiller is geweest dan normaal en ja... mea culpa dat ik jullie op jullie leeshonger heb laten zitten. Ik zal het meer dan goed maken eens ik in Australië zit en vast een heleboel meer te vertellen heb.

Toedeloe!

03:46 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

16-02-07

Het wordt...

Hoog tijd...

- voor een nieuwe post, wat ik nu dan ook aan het doen ben zie :o)

- dat mijn snotvalling voorbij is, want er komen van die irritante velletjes aan mijn neus en er zit een schuurborstel in mijn keel

- dat Adrien iets laat weten ivm mijn vliegtickets en de reisverzekering!! Hoe zit het daar jongens??

- dat ik mijn papieren begin te kopiëren voor de thuisblijvers

- dat ik stop met dromen over gemiste vluchten, opeens geen geld meer hebben en bikini's die verdwijnen, eens ik uit het water kom

- dat ik mijn rugzak eens op de weegschaal zet en hopen dat ik nog niet boven de 20 kilo zit, want er moet nóg in!

- dat ik mag vertrekken misschien?

Inderdaad ja... ik loop op de toppen van mijn tenen

12:00 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-02-07

20 minuten plezier

Vandaag heb ik... nou lezen jullie het zelf maar, anders verklap ik de clou al direct:

20 minuten plezier

Het kriebelt in m'n tenen

Langzaam glij ik naar beneden

Lichte blos op m'n wangen

Door de warmte gevangen

Een zalig zwoel gevoel

Ik glimlach en ik woel

20 minuten plezier

Onder die zonnebank hier

 

Dit had ik al een poosje geschreven, maar komt vandaag goed van pas. Ik ben weer vertrokken voor een sessietje of tien. Ter voorbereiding, you snap... om te vermijden dat ik daar niet meteen om flamazine mag lopen bij de apotheek. ;o)

 

17:31 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) | Tags: gedicht, zonnebank |  Facebook |

12-02-07

Sporten is gezond in je blote kont

Dat onze noorderburen het graag een beetje extravaganter willen, dat weten we al lang. Maar dit had ik nooit verwacht...

Fitness in je blootje
Een sportschool in het Nederlandse Heteren biedt sporters vanaf maart de gelegenheid naakt te fitnessen. De sportschool is de eerste in Nederland die deze gelegenheid biedt. Het naakt sporten kan voorlopig alleen op zondag.

fitness in je blootje

,,In de sauna is naakt heel gewoon, dus waarom niet in de sportschool?", aldus eigenaar Patrick de Man. De sportschoolhouder kwam op het idee van naaktfitnessen na een bezoek van twee nudisten aan zijn sportschool. De Man heeft al veel reacties gekregen, waaronder ook enkele verontruste vragen van zijn klanten. ,,Uiteraard gaan we nog strenger letten op hygiëne. We ontsmetten de toestellen dagelijks en gebruiken hoesjes voor de zadels." (bron: Het Nieuwsblad Online)

De toestellen dagelijks ontsmetten? Doe maar na iedere gebruiker, dankjewel! Stel je eens voor wat voor een afdruk er wordt nagelaten als er net vóór jou een krachtpatser 100 kilo heeft zitten omhoog duwen... in z'n bloot gat?

Om nog maar te zwijgen van het zicht. Jaaa, het zal wel weer een mannelijk uitgekiend idee zijn: al die vrouwen op de crosstrainer zien swingen of buikspieroefeningen zien doen met de benen in de lucht. En wedden dat ze daar ook een trilplaat hebben?

En dan de praktische kant: zie je man of vrouw al zitten op dat fietszadel? Een pijnlijke affaire als je het mij vraagt. En wat als het "de dagen van de maand" zijn? Dan mag dat koordje ook al nergens tussendraaien...

Tot zover dus het nut van de sportbeha, vochtabsorberende fitnesspakjes en het zeemvel in de broek, nou ja zeg!

18:17 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) | Tags: fitness, naakt, nederlanders |  Facebook |

11-02-07

Terug van weggeweest

Trivial Pursuit
Het was een mini-weekendje. Vrijdagavond de slaapzak uitgerold om 's anderendaags weer in dat veel te kleine zakje te murwen. Het weer was zaterdag niet al te denderend, maar we zijn met de kragen omhoog op de dijk gaan wandelen en hebben ons grijze zeetje nog eens gezien.
  
Vier meiden op een studio met de intentie de nostalgie op te halen van vroeger op kot. Met een kaas- en wijnschotel als opener en een spelletje Trivial voor het slapengaan. Gezellig bijkletsen met de dekentjes over onze voeten. 's Anderendaags lang uitslapen en verder keuvelen.
 
Maar we kunnen er niet omheen: we zijn ouder geworden. We zijn echtgenote, eigenaar van een huis of zwanger geworden. We hebben zoveel meer aan ons hoofd dan vroeger. Er wordt even naar huis gebeld om te weten hoe het gaat. In gedachten wordt het boodschappenlijstje aangevuld. Begrijp me niet verkeerd: dit is een observatie, geen verwijt. Enkele maanden geleden zat ik er zelf middenin, dus ik weet heel goed hoe het voelt en zou zo weer willen ruilen (mits de juiste partner).
Maar ik wijk af.
 
Ouder worden... Ik moest spontaan aan een gedicht denken van de Nederlandse dichteres Neeltje Maria Min:
naarmate mijn rokken
langer werden, werden
mijn hinkelbanen korter;
gelijk met mijn knieën
verborg ik mijn poppen

Nu niet dat we in onze studententijd met de poppen speelden, maar ik merkte dat het niet meer hetzelfde was. En gelukkig maar ook.

14:12 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) | Tags: gedicht, weekendje aan zee, nostaligie |  Facebook |

09-02-07

Het IMU-stokje

Deze post is vooral voor de medebloggers bedoeld, wat niet wil zeggen dat de andere lezers nu meteen moeten wegzappen...

Ik heb opnieuw een stokje gekregen van Patrick. Dit is wel een speciaal stokje, want ten eerste is het in je eigen voordeel en ten tweede kan iedereen die wil hieraan meedoen.

australia roo 2

 

Het IMU-stokje... het IMwatte?? Dat dacht ik ook toen ik het kreeg. Een IMU is een soort reclameaffiche voor je blog, een creatieve afbeelding die liefst zo dandy mogelijk in het oog springt.

 

 

Neem eens een kijkje op Blogistics en zie wat medeblogger Kieran O'Keeffe op touw heeft gezet. Op zijn IMU-blog is hij volop IMU's aan het verzamelen van fervente en toch wel fiere bloggertjes. Later deze maand volgt een stemmingsronde. De vijf IMU's met het meeste aantal stemmen komen in de kijker te staan. Maar ook de rest krijgt een behouden plaatsje op deze blog...

Ik vind het alleszins een gewéldig (lees dit á la Eddy) initiatief en ben aan het zoeken, knippen en bewerken geslagen. Het resultaat zie je hierboven staan, alsook in de linker kolom (jaaa, ik krijg er maar niet genoeg van!)

Wie voelt de kriebels ook al komen? Nogmaals, iedereen is vrij om mee te doen, maar ik ben wel verplicht mijn stokje door te geven... Na rijp beraad heb ik gekozen:

  • CIA omdat deze meid er steeds als de kippen bij is op mijn blog
  • Bibien omdat zij het aandurft tóch nog een praline te nemen, wetende dat de voorgaande niet zo lekker was
  • So far so close omdat zij ons steeds weet te ontroeren met pakkende posts

De anderen hoeven zich niet in het allerminst achteruit gestoken te voelen!!! Jullie verdienen dit stokje eigenlijk allemaal. Dus: go go gooooo!

Ten slotte wil ik nog melden dat ik even uit de ether ga. Ik zou nu eigenlijk al in de auto moeten zitten op weg naar een weekendje aan zee. Dus niet denken dat ik jullie vergeten ben, alright!

Hasta la próxima vez

17:24 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: imu-stokje |  Facebook |

08-02-07

Life is like a box of chocolates

Een welgekend citaat uit de film Forrest Gump. Forrest zit aan de bushalte te wachten met een doos pralines op z'n schoot. Hoewel niet de snuggerste, spreekt hij deze wijze woorden:

Life is like a box of chocolates, you never know what you gonna get.

pralines

En zowaar ik dit schrijf, zit ik zelf met een doos pralines naast mij. Ik heb er tot nu toe al wat goeie mogen proeven. Maar wat te doen als er één tussen zit die je echt niet lust? Eet je 'm nog verder op of leg je de doos ineens opzij als zijnde slechte pralines?

Ik eet 'm op, spoel stevig door en onthou dat ik die nooit meer moet nemen in 't vervolg. Een gedane zaak. Geen half opgegeten praline die blijft rondslingeren. Gewoon doorbijten, zwelgen en leren.

Het blíjft natuurlijk wel een doos pralines en er zitten er nog zoveel in. De nasmaak van chocolade doet ook al verlangen naar meer. Weet je, ik neem er nog maar één uit diezelfde doos. Het slechtste hebben we al gehad... of niet? Maar als ik er nóg zulke tegenkom, overweeg ik best wel een andere doos.

19:13 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

07-02-07

Wake Up!

Yep, ik weet nu waar ik de eerste zeven dagen zal doorbrengen in Sydney enne... het is niet min!

"Wake Up! Sydney Central", zo heet de jeugdherberg en zeg maar "berg" met een grote B:

  • er zijn maar liefst 500 bedden voorzien
  • grote check-in lobby
  • hulp bij zoeken van een job, bij verkenning van Sydney zelf (georganiseerde tours), bij boeken van verdere reisroute en hostels
  • er is een bar, een bistro, een café en internetcafé
  • mogelijkheid tot postbeheer en foto's ontwikkelen
  • elke kamer is toegankelijk via een keycard en er staan lockers voor je waardevolle spullen
  • er is een laundry-ruimte, een grote keuken waar iedereen z'n eigen potje kan koken en twee chill-out rooms met TV

Hieronder enkele foto's:

Wake Up front desk

 

Wake Up resto

 

Wake Up sidebar

 

Wake Up - yep! Belgian beer!!

19:57 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

06-02-07

Troost

Languit voor je voeten

Of heel klein achter je aan

De zon komt je begroeten

En ik kom naast je staan

We zijn onlosmakelijk verbonden

Jouw einde is mijn begin

Heb jij je plekje gevonden

Dan volg ik je daarin

En wordt het stil en duister

Dan nog zal ik er zijn

Als onzichtbaar gefluister

Doorheen de maneschijn

Dus treur niet, liefste schat

Heb geen angst of verdriet

Ik ben iets wat je altijd al had

Ik ben je schaduw

Zelfs al zie je me niet

 

schaduw van verlangen

 

14:00 Gepost door Freggeltje in Liefde | Permalink | Commentaren (13) | Tags: gedicht |  Facebook |

04-02-07

Afscheidsetentje

Gisterenavond afscheid gevierd van de ondertussen ex-collega's van het werk. Zoals altijd hebben we ons weer kostelijk geamuseerd. Desondanks het foutje dat in mijn routebeschrijving is geslopen (ahum ahum), is iedereen er toch geraakt. Ik moest ook weer zonodig een restaurantje uitkiezen dat te midden van de velden ligt.

Maar het is er ooo zo lekker! A real American Steakhouse, waar je nog echte lappen biefstuk op je bord krijgt en de colaglazen standaard halve liters zijn. Daarnaast serveren ze ook typisch Mexicaanse gerechten. Ik ben blij dat ik sommigen eindelijk eens heb kunnen doen meegenieten van de onversmaadbare chicken fajitas, gekruide reepjes kip op een gietijzeren pannetje gebakken met ui en paprika. Dit prop je tussen een met guacamole of salsa besmeurde tortilla en smullen maar! Mmm, de-licious!

Ik heb meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook mijn fototoestel te testen... man man, heb ik zitten prutsen met dat ding! In het fotohoekje zijn de beste shots te bewonderen.

Bedankt aan allen die er gisteren bij waren!!

16:11 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: etentje |  Facebook |

Vaarwel booster!

Mijn MBK booster is verkocht! Uiteindelijk voor minder dan wat ik had gevraagd, maar ik ben tevreden.

Ik ben helemaal niet ervaren in particulierverkoop, maar ik heb me toch niet zomaar neergelegd bij het voorstel van de tegenpartij. Die had er al 50 euro afgepietst aan telefoon en wilde nu nóg eens 50 euro minder betalen. "Neen meneer, dat spel marcheert echt nog veel te goed daarvoor! Zelfs de garagist wil er mij hetzelfde bedrag voor geven." Dit laatste was bluf natuurlijk... wat mij zeer oncomfortabel afgaat, weet ik nu.

De oom kijkt naar zijn 16-jarige neefje en zegt iets onverstaanbaars. Het neefje vertaalt en zegt dat ze niet voor niets van L. zijn gekomen en twee uur hebben zitten zoeken waar ik woonde. Met een puppyblik voegt het neefje er nog aan toe dat hij sinds september al aan het sparen is voor een scooter en dat dát het geld is dat hij tot nu toe heeft...

Kan wel zijn, maar ik geef niet toe... alleen al uit principe: "25 euro minder dan, maar geen 50!" Opnieuw zegt de oom iets in hun eigen taal... het neefje zegt dat ze vinden dat ik moeilijk doe, terwijl dit bedrag best wel genoeg is voor een scooter van '99. Mja, ik weet dat ze gelijk hebben en ik héb ook verzwegen dat er iets mis is met de elektrische starter... wat nu te doen? Ik kijk even vluchtig naar míjn neefje (15 jaar) die met een onwetende blik de schouders ophaalt.

Even denken: dit is nog maar de tweede geïnteresseerde koper en ik kan het geld goed gebruiken... MAAR ik wil me nu eens niet laten doen zie. Het ging 'm al lang niet meer om de prijs, maar om het principe. Vol overtuiging zeg ik: 30 euro minder. De oom loopt nog eens rond de scooter en inspecteert de kras, de verroeste uitlaat, wrijft over het boordje van de plastieken beschermkap aan de voeten. Nu pas zie ik dat daar ook een stukje mankeert... (dit gaat niet goed) "Oke dan" zegt hij en kijkt me met een flauw lachje aan. "Oke dan" antwoord ik en vertrek vliegensvlug om de papieren.

Na het tekenen van het contract kijk ik hen vragend aan... Het neefje haalt een verkreukeld envelopje uit zijn achterzak en de oom haalt ook zijn portefeuille boven. In de enveloppe zit daadwerkelijk het bedrag dat de jongen had gespaard tot nu toe (gezien de diversiteit aan briefjes toch). Met priemende ogen past de oom mijn principiële 20 euro bij. Het neefje glimlacht een beetje beschaamd. Ocharme...

Bluffen en liegen is toch niet aan mij besteed!

14:00 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-02-07

Proud to present:

Freggels Fotohoekje !

Ik héb een gebruiksvriendelijke fotoblog gevonden

Ik héb me geregistreerd

Ik héb er al wat fotootjes op geplaatst

 

Jullie kúnnen in de rechterkolom de link zien staan

Jullie kúnnen erop klikken

Jullie moéten niet natuurlijk...

 

Maar soit, nu zal ik jullie dus moeiteloos om de oren kunnen slaan met foto's van Freggel Down Under! Helaas nog 29 dagen, 21 uur en 55 minuten eer het zover is.

Na mijn "dipje" van vorige week en het daaropvolgend besef dat het vertrek razendsnel nadert, ben ik pas echt uit de startblokken geschoten. Dat hebben jullie al lang gemerkt aan mijn schrijfsels natuurlijk. Deze blog zal nu meer en meer in het teken van Australië komen te staan. Of beter gezegd: Me and Australia!

Ik merk dat ik stilaan afscheid begin te nemen van mijn leven hier en volop aan het mijmeren ben over mijn leven daar. De rugzak (voorlopig nog leeg) staat al klaar naast m'n bureau. De zak met AS Adventure-spullen trots ernaast. De Lonely Planet steeds binnen handbereik en ik google naar info dat het een lieve lust is. Ik geraak maar moeilijk meer in slaap, net zoals een klein kind daags voor Sint-Maarten (ja, bij ons komt dienen anderen) ongeduldig ligt te wachten tot het zover is.

Zie ginds komt het vliegtuig...

01-02-07

Eens mijn ezeltje begint...

... stopt het niet met sssstrooien!

Vandaag dan eindelijk een fototoestel aangeschaft. Dit is 'm geworden:

Nikon Coolpix L6

Nikon Coolpix L6
• 6 Megapixels
• Zeer compacte afmetingen van (W x H x B) 91 x 60,5 x 26mm
• Comfortabel gewicht van ongeveer 125 gram (excl. batterij en SD kaart)
• Diashow voor creatieve weergave, spraak- en video-opname
• BSS (Best Shot Selector)
• Macro mode voor een minimale afstand van 10cm
• Digitale effecten en beeldbewerkingmogelijkheden
• 3x optische zoom, 4x digitale zoom
• Inclusief Nikon PictureProject

Veel technische snufjes dus waarvoor ik nog een maand de tijd heb om me in te verdiepen. Ik heb er twee geheugenkaartjes bijgekocht van elk 1Gb. Dat garandeert zo'n 800 foto's in totaal volgens de juffrouw aan de toog. Genoeg denken jullie?

Nu nog uitdokteren hoe ik de foto's snel en gemakkelijk voor jullie kan uploaden naar het net. Hier op deze blog mag elke foto niet meer dan 100Kb bedragen... en heb geen zin om die telkens van formaat te zitten wijzigen. We gaan eens googlen zie voor een gepaste oplossing!

 

19:24 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: nikon, fototoestel, digitaal |  Facebook |