11-02-07

Terug van weggeweest

Trivial Pursuit
Het was een mini-weekendje. Vrijdagavond de slaapzak uitgerold om 's anderendaags weer in dat veel te kleine zakje te murwen. Het weer was zaterdag niet al te denderend, maar we zijn met de kragen omhoog op de dijk gaan wandelen en hebben ons grijze zeetje nog eens gezien.
  
Vier meiden op een studio met de intentie de nostalgie op te halen van vroeger op kot. Met een kaas- en wijnschotel als opener en een spelletje Trivial voor het slapengaan. Gezellig bijkletsen met de dekentjes over onze voeten. 's Anderendaags lang uitslapen en verder keuvelen.
 
Maar we kunnen er niet omheen: we zijn ouder geworden. We zijn echtgenote, eigenaar van een huis of zwanger geworden. We hebben zoveel meer aan ons hoofd dan vroeger. Er wordt even naar huis gebeld om te weten hoe het gaat. In gedachten wordt het boodschappenlijstje aangevuld. Begrijp me niet verkeerd: dit is een observatie, geen verwijt. Enkele maanden geleden zat ik er zelf middenin, dus ik weet heel goed hoe het voelt en zou zo weer willen ruilen (mits de juiste partner).
Maar ik wijk af.
 
Ouder worden... Ik moest spontaan aan een gedicht denken van de Nederlandse dichteres Neeltje Maria Min:
naarmate mijn rokken
langer werden, werden
mijn hinkelbanen korter;
gelijk met mijn knieën
verborg ik mijn poppen

Nu niet dat we in onze studententijd met de poppen speelden, maar ik merkte dat het niet meer hetzelfde was. En gelukkig maar ook.

14:12 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) | Tags: gedicht, weekendje aan zee, nostaligie |  Facebook |

Commentaren

Het lijkt me al bij al toch fijn geweest te zijn! De beschrijving van je avond klonk supergezellig alvast!
En ookal zit ik nu nog op kot, ik mag hopen dat ik dat ook blijf doen, zo af en toe nog eens een girls night / weekend! Dat alles wat veranderd daar kan je niet echt buiten.. Dat gedicht beschrijft het idd treffend.. Dat is gewoon raar als je dat zo op bepaalde momenten ineens beseft hé..
En jaja, ik zie hier net op je countdown: al minder dan 3 weken! Spannend wel hé ;)
Btw: die IMU dat komt er zeker nog van, ik heb alleen op het moment bepaald niet veel inspiratie, en ik weet ook niet goed met welk programma ik zoiets het best kan maken..
Vele groetjes en nog een fijne zondagmiddag!

Gepost door: CIA | 11-02-07

hoi Freggel de wijsheid komt met de jaren.
is dat zo?
want eens men rokken langer werden wou ik ze ook weer korter.
Of ik daar nu slimmer van werd weet ik niet maar de nostalgie is gebleven.
En het voelen ook, mits de juiste .. beslissing.
liefs voor jou en tot ziens

Gepost door: Black Bird | 11-02-07

Nostalgie ... Het lijkt me fantastisch om met enkele vriendinnen van vroeger af te spreken.

Jammer toch dat zoveel goeie contacten verwateren. Er waren momenten in je leven waarop je alles voor een bepaalde persoon zou gedaan hebben - op dat moment je beste vriend of vriendin. En een aantal jaren later, geen glimps meer te bespeuren van hen in je leven.
Nostalgie ... ik heb zoveel mensen écht graag gezien en mis ze soms nog. Raar ee ... dat je dan niet gewoon de telefoon neemt en een belletje geeft ? Waarom doen we dat niet ? Ik vraag me dat dikwijls af.
Of gewoon een kletsnamiddag met de "vrouwen uit mijn verleden" of een kookavond.
Ik moet daar toch eens werk van maken ...
'k Heb dat nu eigenlijk nog met de vriendenkring rondom mij, dat ik hen soms bekijk en denk : goh, ik zie jullie écht wel graag waarmee ik bedoel, mocht er ooit iets zijn, dan spring ik, verzet ik bergen voor jou.
Maar dat zou maar al te belachelijk overkomen, mocht ik hen dat ook daadwerkelijk zeggen. Niet ?
Alhoewel, met een glas op, zouden zo'n uitspraken we wel eens durven ontglippen en dan zie je ze denken en recht verwonderd in mijn gezicht kijken : "jij meent dat écht ee ..."

Mopsie
Kusje
x

Gepost door: Mopsie | 11-02-07

@ BB en Mopsie Black Bird, ik zou niet zozeer wijsheid zeggen, maar wel ervaring met de jaren. Net door die ervaring kijken we nostalgisch terug op de tijd ervoor. Maar wie zegt dat de rokken niet weer korter mogen? ;o)

Mopsie: Ik weet het, men zegt zo vaak "we moeten nog eens afspreken", maar dan komt dat er meestal niet van hé. Nu ja, echte vrienden verwijten je niet dat je lange tijd niets van je laat horen. Het werkt ook vice versa natuurlijk. Als je het idee krijgt: bellen of mailen en regel die reünie meteen. Anders komt het er toch niet meer van... da's waar...
Zeggen dat je iemand welgemeend graag ziet, dat is idd "ongewoon" in onze cultuur. Belachelijk? Dat zou het in geen geval mogen zijn. Ik vind dat we daar eens deftig verandering in moeten brengen! Dus vanaf nu (wel of niet teut) ZEGGEN we het gewoon!

Gepost door: Freggeltje | 11-02-07

Niet getreurd het leven begint toch op 40 zeggen ze :-)

Gepost door: Patrick | 11-02-07

anders is daarom niet slechter, eh. en maar goed dat we veranderen, eh! :)

Gepost door: beate | 11-02-07

pats! Je slaat daar ZOOO de nagel op de kop met je schrijfels. Eenmaal het 'echte' leven ingestapt na het studeren, lijkt alles te verwateren en hebben we andere zorgen. En inderdaad, ik betrap mezelf erop dat ik niet meer zomaar kan genieten van een avondje met vriendinnen zonder te denken aan wat er de volgende dag nog allemaal moet gebeuren in het huis. Jammer, dat wel.... Soms heb ik echt heimwee naar die kotjaren, waar je zomaar, zonder verwittigen kon binnespringen bij je vrienden. Nu moet je al maanden op voorhand een afspraak trachten te maken.
Nu ja, alles heeft zijn voor- en nadelen. En zo'n girls-weekend lijkt me alvast een heel leuk iets om voor heel even terug terug te keren naar die tijd!

Gepost door: Contessa | 12-02-07

ik krijg altijd zo'n terugblik als ik voor de dochter barbie ofzo koop.
Dan denk ik stiekem bij mezelf: 'deze had ik vroeger ook wel willen hebben'.
Herinneringen aan vervlogen tijden is veruit het enigste dat af en toe nog eens uit de dood kan opstaan :-)
Niet hetzelfde meer in reality..doch wel in gedachten.

Gepost door: bibien | 12-02-07

Dat deden wij ook vroeger: het werd toen www genoemd: afkorting voor wilde wijven weekend, een naam die de jongens eraan hadden gegeven natuurlijk, maar wij namen die over. Vroeger deden we dan af en toe een weekendje aan de zee en zo, maar nu komt het er niet van. We proberen nu dan af en toe een avondje www te houden, en samen iets te gaan drinken, maar het is zelden dat we er allemaal geraken. Veel vrienden verlies je uit het oog als ze met huisje, tuintje, kindertjes bezig zijn. En als je dan zelf geen kinderen hebt, dan hoor je er gelijk niet altijd bij. Jammer. Toch ga ik proberen om binnenkort eens af te spreken met de meisjes. jaja.

Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 12-02-07

HAHA, ik voel mij een beetje aangesproken: huis, echtgenote, zwanger... Je had dan wel 'wandelen' moeten vervangen door 'waggelen' en 'kaas-en wijnschotel' door 'kaas- en fruitsapschotel' in mijn geval.

Maar!

We waren dan wel niet meer de wilde, op-tafel-dansende fuifbeesten van weleer en misschien is het concept niet meer hetzelfde gebleven, ik vond het heel leuk! Voor herhaling vatbaar! Maar dan wel over een tijdje he, als ik

- niet meer al die extra kilo's moet meezeulen (wacht maar af, in de zomer begin ik met een ultra-intensief sportprogramma)
- niet meer de hele rest van het weekend moet bekomen (echt waar!)
- niet meer zondag om negen uur in m'n bed moet kruipen vanwege de dodelijke vermoeidheid die een nachtje aan zee en een spelletje Trivial veroorzaakt hebben
- weer mag drinken (en waarschijnlijk van een halve pint al straalbezopen zal zijn door al die maanden onthouding, hoera, lekker goedkoop!)

Liefs,

Evy

PS ga je aan de mogelijke dinner date-data denken?

Gepost door: Evy | 12-02-07

@ Evy Hihi,ik hou je eraan meid ;o)We doen dit zeker opnieuw als ik terug op Belgische bodem sta:
- bruingebrand en surfplank onderoks
- met duuzend blaren op mijn voeten en gaten in mijn schoenen
- een slangenbeet of twee
- ne koala op mijn rug die er maar niet meer af wil
- wie weet nog moeër dan voorheen...

Maar we doen het opnieuw!
O ja, ik sms je nog voor data die passen

Grtz!

Gepost door: Freggeltje | 12-02-07

Oud(er) maar ni verleten....
zekers ni in't weekend :)
Still having fun

grtz

(wou persee ietske neerpennen;)

Gepost door: sun | 13-02-07

De commentaren zijn gesloten.