08-02-07

Life is like a box of chocolates

Een welgekend citaat uit de film Forrest Gump. Forrest zit aan de bushalte te wachten met een doos pralines op z'n schoot. Hoewel niet de snuggerste, spreekt hij deze wijze woorden:

Life is like a box of chocolates, you never know what you gonna get.

pralines

En zowaar ik dit schrijf, zit ik zelf met een doos pralines naast mij. Ik heb er tot nu toe al wat goeie mogen proeven. Maar wat te doen als er één tussen zit die je echt niet lust? Eet je 'm nog verder op of leg je de doos ineens opzij als zijnde slechte pralines?

Ik eet 'm op, spoel stevig door en onthou dat ik die nooit meer moet nemen in 't vervolg. Een gedane zaak. Geen half opgegeten praline die blijft rondslingeren. Gewoon doorbijten, zwelgen en leren.

Het blíjft natuurlijk wel een doos pralines en er zitten er nog zoveel in. De nasmaak van chocolade doet ook al verlangen naar meer. Weet je, ik neem er nog maar één uit diezelfde doos. Het slechtste hebben we al gehad... of niet? Maar als ik er nóg zulke tegenkom, overweeg ik best wel een andere doos.

19:13 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Oh er zijn spijtiggenoeg behoorlijk wat pralinen die ik niet lust.. Als het nu echt één is die ik niet door mijn keel krijg en ik ben op bezoek dan eet ik die ook op, probeer geen gezicht te trekken en dan volle bak doorspoelen met het eerste het beste dat ik vind :)
(en dan hopen dat dat niet zwaar alcoholisch is ;)

Vele groetjes,

P.S. Super hé, die film! Ik vond dat altijd zo schattig hé :)

Gepost door: CIA | 08-02-07

I know what you gonna get Weer een stokje, een IMU-stokje.
Info op mijn blog : )

Gepost door: Patrick | 08-02-07

@CIA Het is ook wel een doos met een dubbele bodem, je kan het dus ook ánders lezen... ;o)

Gepost door: Freggeltje | 08-02-07

Interessante vergelijking ! Maar...er is bijna altijd een dubbele bodem...eentje die je op het eerste gezicht nooit ziet...tot de bovenste chocolaatjes opgegeten zijn !!:-)

Gepost door: Another-man | 09-02-07

@freggeltje Het leven is en blijft een doos vol verrassingen, leuke en minder leuke... De leuke onthou je en de minder leuke.... probeer je te vergeten....
Met pralines is dat ook zo....
Life indeed is like a box of chocolates!

Groetjes
so far, so close

Gepost door: so far, so close | 09-02-07

:-) ik pak dan meestal toch nog eens zo een praline om te zien of ze even slecht is als de andere :-) :-). Ze lijken dan wel opeen maar de vulling is soms toch anders :-)

Gepost door: bibien | 09-02-07

Hihi, OK, ik moet bekennen dat ik niet bepaald poëtisch ben aangelegd.. Behalve als ik in héél goede doen ben, wat niet het geval was toen ik dit postte :p
(ik wijt het dan maar deels aan beroepsmisvorming: me houden aan de feiten, en niet ernaast..)
Niet dat ik daar geen belang aan hecht, zeker niet, maar in poëtische taal ontdek ik niet altijd 'de dubbele bodem' :p

Dit doet me denken aan vroeger: uiteraard wisten mijn zusje & ik vanwaar de kindjes kwamen, maar als we eens in onze lastige doen waren, zei mama soms lachend: "pfff, had ik maar de doos ernaast gekozen", alsof de kindjes uit een doos uit de supermarkt komen.. :)

Vele groetjes,

Gepost door: CIA | 09-02-07

@CIA Hihi meid, het is je zeker vergeven... hm, beroepsmisvorming, dát zou het idd wel eens kunnen zijn. Maar dit beroep brengt je ook zovele voordelen op ;o)
Mijn probleem is soms dat ik achter álles een dubbele bodem zoek, wat ook niet echt aan te raden is... beroepsmisvorming? Leerkracht, tja, wat wil je, haha!
Toffe anekdote van "de doos ernaast" :o)

Gepost door: Freggeltje | 09-02-07

Hi,

Echt een mooie IMU!!!
Dacht wel dat het iets ging zijn met een kangeroo, kon ook niet ander hé : )

Prettig weekend.

Gepost door: Patrick | 09-02-07

IMU Stokje Staat online, leuk en toepasselijk.
Ik heb het nu even druk maar ik kom zeker je blog nog eens uitgebreid lezen. Interesting.
Groetjes,

Gepost door: Kieran O'Keeffe | 09-02-07

Ik heb liever gewoon chocolade, de vulling van de meeste pralines lust ik niet.
Door je vorige post moest ik weer denken waar wij al geslapen hebben in Sydney. Oeioei, mijn geheugen. Ik zal onze fotoboeken er moeten bijnemen: we plakken daar ook telkens een foldertje in van de hostels. Ik dacht de laatste twee keer in The Maze, de keer daarvoor in Glebe village Backpackers en ik dacht dat toen wim de eerste keer gans alleen naar daar is getrokken hij in sydney central heeft geslapen, zal het hem eens vragen. Een goede site voor info over jeugdherbergen en ook om te boeken, is www.hostelwold.com. Maar ik denk dat jij met vouchers van YHA werkt?
Prettig weekend
Kim

Gepost door: Kim | 09-02-07

Hi di hi! Chocolade helemaal verzot op!!
Mocht er dan toch 1tje tss zitten die je ni lust, mag je altijd op me rekenen :)help je wel uit de nood.
Choco.. lat goed voor de brains.
(don't you forget:)


Prettig weekend!
Gepost door: sun | 09-02-07

Vallen en opstaan Life is like a box of chocolates ... heel juist wat Forrest zei he . We leren met vallen en opstaan . Als ik een praline heb geproefd die ik niet lekker vind , onthou ik die ook . Zie ik dezelfde praline liggen , heb ik toch de neiging om ze te pakken want net zoals Bibien zegt ... het kan zijn dat de vorige slecht was en deze niet ... daar zit je dan te twijfelen ... eet je ze op ... of toch maar niet . Daarom denk ik dat we in het leven meer vallen dan we leren .

lieve groet van me

Gepost door: Ellen | 10-02-07

De commentaren zijn gesloten.