04-02-07

Vaarwel booster!

Mijn MBK booster is verkocht! Uiteindelijk voor minder dan wat ik had gevraagd, maar ik ben tevreden.

Ik ben helemaal niet ervaren in particulierverkoop, maar ik heb me toch niet zomaar neergelegd bij het voorstel van de tegenpartij. Die had er al 50 euro afgepietst aan telefoon en wilde nu nóg eens 50 euro minder betalen. "Neen meneer, dat spel marcheert echt nog veel te goed daarvoor! Zelfs de garagist wil er mij hetzelfde bedrag voor geven." Dit laatste was bluf natuurlijk... wat mij zeer oncomfortabel afgaat, weet ik nu.

De oom kijkt naar zijn 16-jarige neefje en zegt iets onverstaanbaars. Het neefje vertaalt en zegt dat ze niet voor niets van L. zijn gekomen en twee uur hebben zitten zoeken waar ik woonde. Met een puppyblik voegt het neefje er nog aan toe dat hij sinds september al aan het sparen is voor een scooter en dat dát het geld is dat hij tot nu toe heeft...

Kan wel zijn, maar ik geef niet toe... alleen al uit principe: "25 euro minder dan, maar geen 50!" Opnieuw zegt de oom iets in hun eigen taal... het neefje zegt dat ze vinden dat ik moeilijk doe, terwijl dit bedrag best wel genoeg is voor een scooter van '99. Mja, ik weet dat ze gelijk hebben en ik héb ook verzwegen dat er iets mis is met de elektrische starter... wat nu te doen? Ik kijk even vluchtig naar míjn neefje (15 jaar) die met een onwetende blik de schouders ophaalt.

Even denken: dit is nog maar de tweede geïnteresseerde koper en ik kan het geld goed gebruiken... MAAR ik wil me nu eens niet laten doen zie. Het ging 'm al lang niet meer om de prijs, maar om het principe. Vol overtuiging zeg ik: 30 euro minder. De oom loopt nog eens rond de scooter en inspecteert de kras, de verroeste uitlaat, wrijft over het boordje van de plastieken beschermkap aan de voeten. Nu pas zie ik dat daar ook een stukje mankeert... (dit gaat niet goed) "Oke dan" zegt hij en kijkt me met een flauw lachje aan. "Oke dan" antwoord ik en vertrek vliegensvlug om de papieren.

Na het tekenen van het contract kijk ik hen vragend aan... Het neefje haalt een verkreukeld envelopje uit zijn achterzak en de oom haalt ook zijn portefeuille boven. In de enveloppe zit daadwerkelijk het bedrag dat de jongen had gespaard tot nu toe (gezien de diversiteit aan briefjes toch). Met priemende ogen past de oom mijn principiële 20 euro bij. Het neefje glimlacht een beetje beschaamd. Ocharme...

Bluffen en liegen is toch niet aan mij besteed!

14:00 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ken je deze nog...nog...nog...:
AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL,
DE WAARHEID ACHTERHAALD ZE WEL!
&
EERLIJK DUURT HET LANGST!

Toch leuk te horen dat liegen & bluffen niet aan u besteed is :)

Tot blogs ;)

Gepost door: Patrick | 04-02-07

Och ja, ongemakkelijk of niet: hij is verkocht en je hebt weeral wat extra centjes ;)
Fijn dat te horen, dat is alweer een item van de TO DO list dat geschrapt kan worden!

Vele groetjes

Gepost door: CIA | 04-02-07

Verdomme... na hé menne neef ne scooter mè probleme aon den electrische starter... En da juffràke hé me verdoemme nog 20 € uit mijne zak getroggeld. :-)
Niks van aantrekken, Freggel, ze hebben 80 Euro korting gekregen, is meer dan genoeg. Jij kan die extra 20 € even goed gebruiken als een neefje met jachthondenogen.
Grts, JB

Gepost door: Joe Bradley | 06-02-07

De commentaren zijn gesloten.