30-01-07

Leuk en minder leuk

Cairns: een plaatsje met 100.000 inwoners gelegen langs de noordoostelijke kust. Deze stad wordt gezien als de toegangspoort tot de tropen van Australie. Als je vanuit Cairns de kustlijn volgt richting noorden, word je getrakteerd op een adembenemend zicht: links het regenwoud, rechts de Stille Oceaan.

Geen wonder dat backpackers er graag komen. In het centrum vind je dan ook veel surfshops en hostels.

De verzamelplek van Cairns is de Esplanada. Omdat het zeewater hier behoorlijk modderig is, kon je in Cairns nooit echt lekker zwemmen en op het strand luieren. Daarom heeft het gemeentebestuur in 2003 een groot grasveld laten aanleggen, waarin je lekker komt luieren, een boekje lezen en natuurlijk: gratis barbequen. De grootste attractie aan de boulevard is het gratis zwembad dat in de vorm van een Lagoon is aangelegd. Het kunstmatige strand is tropisch wit en lifeguards geven je het idee dat je ook hier voor haaien moet oppassen. Als je je zonnebril ophoudt doe je helemaal mee in deze 'Pool Scene'.

Vanuit Cairns vertrekken ook de meeste tochten naar het Great Barrier Reef, één van de grootste natuurwonderen van Australië. Dit rif is bijna 2000 kilometer lang en een van de mooiste plekken ter wereld om te duiken en te snorkelen.


Cairns is voorlopig ook mijn bestemming, het Walhalla waar ik uiteindelijk wil geraken. Vanuit Sydney doe ik de East Coast Run, wat er in feite op neer komt dat je de kustlijn volgt naar het noorden toe.

In het Noorden van Australië heerst dus een tropisch klimaat. Cyclonen en orkanen zijn dan ook niet ver weg te denken. Op 20 maart 2006 werd de stad Cairns en zijn omgeving getroffen door Hurricane Larry. De storm heeft vooral veel natuurschade aangericht. Ik laat het filmpje aan jullie over en o ja, let ook even op de sublieme muziek ("Damage Control" and "Glasgow Kiss" van John Petrucci)

 

Commentaren

carins Elaba,
Men reis over zovele jaren in Australie is ook begonnen in Cairns langs east coast richting Sydney! Great barrier reef .... indrukwekkend. Als je de kans krijgt/tijd met hopen ;-) hebt, zekers es nen keer snorkelen of duiken(reef)Kan dit doen doordat een bootje richting barrier reef vaart Heb dit laatste gedaan. (duiken)
Mss, ga je ook Port Douglas bezoeken of dit op je verlanglijste hebt staan, tropical north forrest
Zo herkenbaar alsof het gisteren voor me was!!
Je doet me de water "terug" in de mond
krijgen :-)
btw, het stadje Cairns heeft nog es volledig onderwater gestaan....had me toen een taxi chauffeur verteld

Lucky you :)))

ps : je zal een binnnenlandse vlucht nemen richting stadje, sydney - Cairns

Gepost door: sun | 30-01-07

Cairns dus, hand verkeerd gespeld.
anders slechte punten ;-)

grtz

Gepost door: sun | 30-01-07

waauw! ik krijg echt heel veel zin om met je mee te gaan en ik heb er heel veel spijt van dat ik niet de 'guts' heb die jij hebt!

Gepost door: Contessa | 30-01-07

:o) Hoezo binnenlandse vlucht? Het is mijn bedoeling om helemaal naar daar te "backpacken" hoor. Jazeker, Port Douglas ligt er net na. Denk wel dat ik nog wat ga doorreizen naar boven ook. Allez ja, voor hetzelfde geld geraak ik helemaal ergens anders... who knows!

Gepost door: Freggeltje | 30-01-07

@freggeltje .... echt niemand nodig om je bagage te dragen???
Anders stel ik me wel kandidaat hoor!

Groetjes,
so far, so close

Gepost door: so far, so close | 30-01-07

Cairns is ook een van mijn lievelingsplaatsen. Gezellig, los, dicht bij het Reef, de jungle, gezellig stadje, lekkere resto's.
Die oorkaan heeft ons programma wat doen veranderen: wij stoppen meestal ook in Mission Beach (met één van de leukste jeugdherbergen ter wereld: the treehouse, en het is effectief een boomhut) om te gaan wandelen in de jungle, maar het pad was nog niet ontruimd, en meer is er ver in dat gehucht niet te doen.
Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 30-01-07

Leuke en minder leuke Australiers:

Leuke: Peter Andre!
n de tijd van de Spice Girls en de Backstreet Boys, was het de Australische zanger Peter André die als solo-artiest de nummer 1-positie in de hitlijsten wist te behalen met de hit Mysterious Girl. Hij bleek een ééndagsvlieg, want na nog een bescheiden hitje werd het stil rond Peter. Na deelname aan de Britse versie van Bobo's in de Bush, steeg de populairiteit van de zanger weer zo snel, dat het tijd werd voor een nieuwe single. Wegens gebrek aan materiaal werd Mysterious Girl in 1994 opnieuw uitgebracht, en kwam weer op 1 terecht.
www.peter-andre.net

Minder leuke: de trechterspin!
De Australische trechterspin is een van de dodelijkste, ze is groot en zwart met harige poten en sterke tanden waarmee ze zelfs door een bot kunnen dringen. Ze leven onder de grond, waar het koel en vochtig is, ze bekleden de gangen met laagjes zijde, hier houden ze ook de winterslaap. De trechterspin maakt een trechtervormig web waarvan de brede kant is bij de ingang, de smalle aan de binnenzijde, het is met draden verbonden zodat ze het voelen als er iets in het web terecht komt, hetzij een kikker of insect of hagedis.
www.wikipedia.com

Gepost door: Evy | 30-01-07

hihi aan de andere kant Mevrouw Freggeltje, het feit dat jij daar gaat toekomen gaat op zich ook al een orkaan geven:-):-) Vol enthousiasme and ready to see all!

Gepost door: Bibien | 30-01-07

Waaw, klinkt echt ongelooflijk!!! Mss op het einde van de reis aan dat zwembad een Australiër oppikken en meenemen naar huis ;) (mss twee, ook één voor mij: groot en donker haar a.u.b. hihi)

Ik ben al all excited in jouw plaats.. Maar ik moet Contessa gelijk geven, ook ikzelf zou het lef niet hebben om daaraan te beginnen.. Wie weet trekt jouw verhaal mij over de streep. Ik kan nie wachten tot ik je eerste indrukken en bevindingen kan komen lezen!

Greetz,

Gepost door: CIA | 30-01-07

Je sttat al op de 6de plaats bij de populeire blogs in reizen, en je bent nog niet eens vertrokken. :)
Kan alleen nog maar better nu!

Gepost door: Patrick | 30-01-07

hoi freggelke Jij gaat daar vast als een frisse en dansende wind doorheen blazen!
liefs BB

Gepost door: Black Bird | 31-01-07

De commentaren zijn gesloten.