27-01-07

OH MY GOD, oh my god, oh my god...

Adem in... en uit... in... en uit...

Net een mail gehad van Adrien van WEP. Of ik het vliegvoorstel wil bevestigen.

VERTREK GEPLAND OP ZONDAG 4 MAART!!!

Van Zaventem naar Heathrow (1u15 reistijd). Van Heathrow naar Hong Kong (5u wachttijd! - 11u50 reistijd). Van Hong Kong naar Sydney (9u15 reistijd).

Sydney... Terminus... Eindhalte...

F***ck!?! What's happening? Opeens een angst. Ik wil wenen. Ben al bezig. Shit. Ik moet door. Ik ga gewoon door. Kan niet anders. This is for real!

Honderd stemmen en gezichten door mekaar:

"Amaai, en zo alleen daarnaartoe?" "The time of your life!" "Je wil vluchten voor iets" "Geniet ervan" "Zie maar dat je nog heel terugkeert" "Net wat je nodig had" "Ik zou het niet durven"...

Even paniekaanval nu. Niet verwacht eigenlijk. Deze week had ik me nog afgevraagd hoe het kwam dat ik er zo rustig onder bleef. Het leek allemaal nog zo veraf, alsof ik niet echt besefte dat ik binnen een paar weken wel degelijk zou vertrekken. Ik verweet mezelf dat ik er niet méér mee bezig was. Ik zou het wel zien op de moment dat ik toekwam. En nee, ik was helemaal niet bang. Dit is wat ik wilde, waar ik zo naar snakte. Een uitdaging, het ultieme bewijs van plantrekkerij. De ommezwaai in m'n leven die ik nota bene ZELF had beslist. En ja, familie en vrienden zou ik best wel een tijdje kunnen missen...

REALLY???

What's wrong with me? Waarom spring ik niet onmiddellijk dat gekende gat in de lucht? Is dit nu een geheel volkomen normale reactie? En nog maar een sigaret... (mijn enige zonde) Op slag klaarwakker. Kan het even niet helpen maar ik zie mezelf steeds weer die terminal in verdwijnen, opgeslorpt door een dik rookgordijn. En wat daarachter?

Het liefst had ik nu iemand die een arm om me heen legt en zegt dat het zalig zal zijn, heerlijk zelfs, no worries mate, gewoon genieten.

05:32 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) | Tags: reizen, australie, vertrekdatum, paniek, angst |  Facebook |

Commentaren

Het zal zalig zijn hoor! en je zal genieten! neem dat maar van mij aan. zeer zeker en zonder twijfel.
je vliegt dan zeker met cathay pacific? als je over hong kong gaat? hebben we ook al mee gevlogen. in de luchthaven van hong kong is er wel niet veel te doen. neem maar een paar boeken mee voor die vijf uur.
Ik ben al stikjaloers.
Groetjes
Kim

Gepost door: kim | 27-01-07

@freggeltje Ik ben dan wel een vrouw maar je krijgt van mij die welverdiende knuffel.... en je zal wel zien, alles zal wel meevallen... een droom die moet je volgen meid! Ga ervoor, en hou ons op de hoogte... en vooral!!!! VERGEET JE MOLLEKE NIET!!!

Groetjes,
so far, so close

Gepost door: So far, so close | 27-01-07

heeee dat gaat ongelooflijk leuk, spannend en plezant worden!! das normaal dat je nu even panikeert. het is toch een grote stap, eh. maar je gaat blij zijn dat je die beslissing genomen hebt.
zelf ben ik 3 maanden naar ierland geweest (ok, ik weet niet hoelang jij gaat, maar WEP is meestal een hele tijd, eh) en toen vond ik da ook akelig. mijn kotgenote heeft 6 maanden in firenze gezeten. ze vond dat ook akelig. maar uiteindelijk zijn we allebei heel blij dat we het gedaan hebben.
het is een ervaring die je de rest van je leven zal bijblijven!
en weet je wat? als je terug naar huis gaat komen, dan ga je tranen met tuiten wenen! omdat het zo leuk was!! you can bet on that!
maar nu alvast een heeeeeele dikke knuffel!!

Gepost door: beate | 27-01-07

Heykes, ik lees je post nu pas.. Ik begrijp je reactie helemaal hoor! Je kijkt uit naar iets maar eens het dan zo ver is, dan flip je gewoon effe.. No worries ;) Laat alles even bezinken en nu wordt het gewoon spannender omdat de plannen zo concreet zijn plots. Maar dat is gewoon een superfijne ervaring en ik ben zeker dat je er achteraf geen spijt van gaat hebben!
Op en top genieten, and so what als je vlucht, je kan er alleen maar sterker uitkomen hé! Een leven vol ups & downs remember ;) en dit is een up van jewelste!

Groetjes en een heel gemeende superdikke knuffel!

Gepost door: CIA | 27-01-07

allmost Ik tel me je af!
Wanneer je alleen gaat maak je ook sneller vrienden, jawel 1 australier:-) reizen heeft zo zijn voordelen!
Het vliegen opzich is een hemelsgevoel,lang en ook vermoeiend....fysisch! Puur genot, Go with the flow.
1 van de beste luchtvaartmaatschappij is Singapore Airlines maar ook 1 van de duurste. Cathay pacific ook heel goe.... minder Qantas! Mijn ervaring.
ene voor/tijdens het opstijgen tuttefrut(kwaumgom) kwauwen , anders amaaai u oortjes! ;-)
so, no worries at all

prettig weekend

Gepost door: sun | 27-01-07

Don't worry alles komt wel goed. Het is normaal dat je effe panikeert. Het onbekende is altijd een beetje schrikaanjagend. Maar eens je op het vliegtuig zit zal je adrenaline voelen en genieten van avontuur. Ik ben stikjaloers!

Gepost door: Elle | 27-01-07

hoi, Begrijpelijk hoor!
maar je kan het echt wel.
Ik leen je men schouder, steun erop en je zal wel zien.
Liefs BB (ik ben er weer!)

Gepost door: Black Bird | 27-01-07

*** Ik vind die paniekaanval niet meer dan normaal hoor en al zeker dat je nu weent ...
Het is een hele grote stap in je leven en die neem je alleen als je alles goed hebt overwogen . Adem diep in en uit tot je wat rustiger bent en je kunt beginnen aan plannen .

Was ik nu bij je , ik zou je omarmen !

lieve groet

Gepost door: Ellen | 27-01-07

@ IEDEREEN Dank jullie wel voor de bemoedigende woorden. Dit is wat ik mezelf vannacht ook heb proberen inpeperen, maar het lukte niet zo goed op m'n eentje.
This was just what I needed!
Weet dat ik jullie mening en reacties zeer ter harte neem. Nogmaals bedankt!!!
Vanavond ga ik erop uit, even alles losschudden samen met een paar goeie vrienden.
Morgen kom ik terug in blogland en ga ik bij iedereen nog eens langs.
@Sun en Kimmeke: ik vlieg een eerste stuk met British Airways, daarna met Qantas... niet zo goed dus... bij deze te laat vrees ik, heb de mail al bevestigd. Och ja, als we er maar geraken zeker?
Groetjes!!

Gepost door: Freggeltje | 27-01-07

@ freggeltje aan die luchtvaartmaatschappij Qantas hangt een verhaaltje aan vast......... goed gevolgd door minder!
Tuurlijk geraken zul je er toch :)
(das toch de bedoeling, he)

Tot weldra

Gepost door: sun | 27-01-07

JIJ ? Jij geraakt volgens mij OVERAL...met gemak...heb vertrouwen in jezelf en sta achter wat je doet !
Kusje

Gepost door: Another-man | 28-01-07

THEY ARE GOING TO MESS YOU UP!!! Je zal nooit meer dezelfde zijn!
In 2001 was ik voor 7 weken in de V.S.(L.A.)
en toen ik terug kwam had ik het toch wel even moeilijk met de Vlamingen. Het was alsof ik uit een kring was gestapt en toekeek en wat ik zag was niet zo positief.

Dit was wat ik zag in de Vlaming & mijzelf:
Rot gefrustreerde ongeduldige klagende teruggetrokken narrow-minded op het eerste gezicht O,zo vriendelijke Vlaming.
Ik weet dat het niet zo positief klinkt, maar dat was wat ik zag.
Het blijkt een gegeven te zijn als je 40 dagen uit u omgeving of gewoontes stapt; bepaalde dingen uit u systeem verdwijnen ( vandaar een zo genaamd 40 dagen vasten )

Voor 7 weken was ik ondergedompeld ik een bad van mensen die geduldig stonden te wachten aan de kassa terwijl ze mijn cheque controleerde, zonder dat er een winkelkarretje in m’n gat geparkeerd werd. Hetzelfde scenario in Disneyland .
Auto rijden was een vreugde, geen bumperrijden, elkaar voorlaten, enz…
Je word ineens uitgenodigd om ’s avonds naar de BBQ te komen, allemaal geen probleem ineens 5 man van ons gezin + nog eens 3 familieleden erbij te nemen. (easy going )
Zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

Nu ik er over nadenk, is het misschien wel tijd om nog eens ondergedompeld te worden :)

Ben al benieuwt naar je ervaringen die je zal neerpennen .
In ieder geval geniet er maar goed van, je zal ons landje niet missen.
AND REMEMBER: THEY ARE GOING TO MESS YOU UP!!!

Gepost door: Patrick | 28-01-07

slik Veel meer dan "slik" komt er nu niet uit. Maar vanuit Moorsel een dikke knuffel voor mijn klein zusje. Ik sta volledig achter jou !

Gepost door: zus | 28-01-07

Je moet je echt geen zorgen maken. Die reactie is normaal. Nu voel je je zo omdat je moet vertrekken, maar als je terug komt voel je je zo omdat je daar een zalige periode, de mooieste ervaring moet afsluiten. Ik spreek uit ervaring, ik ben nu bijna een jaar geleden terug uit Firenze waar ik 6maanden op erasmus ben geweest. Vragen ze me morgen om terug te vertrekken, ik ben dadelijk weg. Mijn bijnaam was Japanner, ik trok zo goed als iedere dag foto's, ben heel blij dat ik dat gedaan heb, want regelmatig ga ik kijken wat ik een jaar geleden aan het doen was, zo veel mooie herinneringen. Een jaar geleden was ik mijn valies aan het maken om 3dagen naar Venetië te gaan hmm. Over twee weken zie ik een duitste vriendin terug aangezien ik naar Berlijn ga en over een maand komt er een ander duitse vriendin en spaanse hier op bezoek. Het zijn verre vrienden, maar vrienden voor het leven!
Geniet ervan!

Gepost door: OcchiBlu | 28-01-07

@OcchiBlu Bedankt! Ben er alweer rustiger onder geworden. 't Is dat onbekende he... maar kijk ernaar uit. Nieuwsgierig naar wat komen zal!

Gepost door: Freggeltje | 28-01-07

De commentaren zijn gesloten.