18-01-07

HET GEVAAR VAN INTERNETDATING

Nu moet het eruit. Ik heb me tot nu toe nog redelijk oppervlakkig gehouden wat m'n gevoelsleven betreft, maar ik ben een schrijfster: NU MOET HET ERUIT!

Waarom, begod, blokkeert de ene mens de andere en moet dat zonodig nog eens laten weten ook?? WAAROM? Het doet al genoeg pijn om die persoon te moeten loslaten... een persoon die sinds 4 maanden deel uitmaakt van je leven, al is het tussen de bits en bytes door. Ik geloofde het zelf niet, tot het me overkwam. Ja, noem me dan een sentimentele vod, een naïeveling of een aandachtszoeker, maar het ís een manier om contact te hebben met mensen: Internetdating. Een cyberlief, gelijk men zegt...

Is allemaal spannend en leuk in het begin, maar het gevaar hiervan zit niet zover van je toetsenbord verwijderd: JE HART... Ik geef toe dat ik van het sentimentele type ben en ja, dat ik snel verkocht ben, MAAR... in dit geval ben ik van meet af aan steeds op m'n hoede geweest en heb ik alles in twijfel getrokken wat maar enigszins raar overkwam. Ik maakte mijn twijfels ook bekend en zette mijn redeneringen uiteen. Hij volgde. Hij volgde en begreep steeds. Dat hij zich niet boos maakte, had met zijn job te maken. Hij is psycholoog... Intrigerend, nietwaar?

De klik was er. Ellenlange babbels tot een gat in de nacht. Klavier werd audio. Audio werd webcam. Althans, van mijn kant. Hij is niet zo'n webcampersoon... Hij legde uit en ik begreep, met de nodige achterdocht. Ik hoor de vraag al komen: een afspraakje en je weet het toch direct? Helaas, dat zat er voorlopig niet in. Meneer zegt aan de andere kant van de wereldbol te zitten (nee, niet Australië) en daar te blijven tot september dit jaar.

Alle wantrouwen ten spijt, de aantrekkingskracht die een persoon kan hebben is onmetelijk groot. Hoeveel keer heb ik niet geprobeerd afstand te nemen, omdat mijn gevoelens zodanig sterk waren dat het niet meer normaal te noemen was. Was ik dan echt blindelings geobsedeerd door deze Mystery Guy? Iemand die me gaf wat ik nodig had op het juiste moment. Iemand op niveau waarmee je zowel de allerplatste moppen mee kan tappen als een geraffineerd gesprek. Iemand die zoveel raakpunten vertoont met jezelf, nog voordat je die zelf hebt blootgegeven. A soulmate perhaps?

Aaaah, the tragedy of it all...

Nee, ik heb hem nooit gezien. Afgezien van wat foto's, heb ik hem nooit in levende lijve gezien. En dat knaagt! Dat vreet je op vanbinnen. Je hebt het nooit gewild, maar daar zit je dan met je hart vol verlangen, hunkerend naar die ene kus, die ene streling, die ene moment om echt samen te kunnen zijn. En lieve mensen, wat heb ik geweend... nog nooit zoveel tranen gevloeid om de onmacht, de fucking distance en vooral om mijn eigen stomme gevoel waar ik me keer op keer laat door leiden.

Hij begreep... maar nog steeds geen webcam.

En wat doe je dan? Je wordt gek. Je wordt zodanig gek dat er in elke hoek wel mogelijks bedrog schuilt. Tot het moment waarop je zegt: Hij ís een bedrieger. Punt, andere lijn. Ik heb hem de boodschap overgemaakt: webcam of ontmoeting, tot zolang ik geen deftig bewijs krijg, wil ik geen contact meer.

En toen werd het stil... té stil... om vandaag te moeten ontdekken dat hij me op zijn blacklist heeft geplaatst. Hij heeft me geblokkeerd en heeft bewust een spoor nagelaten, zodat ik het zou zien. Dan kom ik weer tot mijn allereerste vraag: WAAROM? Het komt verdikke heel hard aan om dat te moeten ontdekken!

Als hij echt de gevoelens koestert die hij zegt te hebben, als hij werkelijk ook al die dingen wil waar ik zo wanhopig naar hunker(de), dan verdedig je toch je zaak? Dan koop je toch die webcam? Dan spring je toch gewoon op het vliegtuig om me te komen overtuigen?

Nee? Te veel gevraagd?

STOP MESSING WITH MY MIND!!!

 

11:20 Gepost door Freggeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: internet, verdriet, dating, liefde, pijn |  Facebook |

Commentaren

*** Thx freggeltje voor je reactie .

Wat jou overkomt is verschrikkelijk . De zogenaamde weter der mensheid ... die de gevoelens van een vrouw bespeelt alsof het de toetsen van een piano zijn ... is een doortrapte egotripper !

Sorry freggeltje als dit hard overkomt , maar het wereldje van chatkanalen en msn met toebehoren ken ik te goed . Heel erg op je hoede zijn en blijven is dikwijls niet vol te houden en blijkbaar hebben sommige mannen daar een zoveelste zintuig voor om een vrouw te raken op een plaats die we ' tederheid ' noemen .

lieve groet

ps: Ik had nooit gedacht dat houden van twee mannen (ieder om een andere reden ) mogelijk was .

Gepost door: Ellen | 18-01-07

hoi Ik volg Ellen in wat ze zegt.
Jouw verhaal is mijn verhaal.
zonder webcam wel mét ontmoeting!!
maar of ik nou beter weet?
liefs en sterkte!!
2 mannen en een hell

Gepost door: Black Bird | 18-01-07

ticketje? ver genoeg?
het helpt , maar niet veel ...
zoveel lotgenoten, zoveel pijn ...
ik geef jou een linkje ...
ik blijf je volgen!

Gepost door: BB | 18-01-07

Hey meid, heb nu pas je reactie gelezen.. Ik had je blogje geopend, maar toen belden ze me net dat mijn bankkaart gevonden was en ben ik in allerijl vertrokken, waardoor ik dus nu pas antwoord..

Pff da's inderdaad niet gemakkelijk nee.. :( Ik kan er ook niet aanuit waarom mensen zo kunnen doen.. Ik hoop dat die niet begrijpen hoe hard ze iemand kwetsen.. Dat is en blijft het grote gevaar op internet natuurlijk hé.. Langs de ene kan hoor je gans veel verhalen van mensen die de ware tegenkomen op het net en gelukkig oud worden, en langs de andere kant hoor je spijtiggenoeg verhalen zoals deze.. Mensen kunnen zich zo goed verbergen achter een pc en mss wel anders voordoen dan ze zijn..
Maar ik kan me volledig vinden in je verhaal, want ik ben ook zo: ik ben ook heel emotioneel en hecht me snel aan mensen, geef me veel te snel bloot (niet letterlijk uiteraard) en dan krijg je wel eens het deksel op de neus als dit gebeurt tegenover iemand die het niet zo ziet..
Ik denk dat de enige manier waarop je er weer boven komt gewoon is: proberen alle herinneringen aan die persoon weg te doen, wis al zijn gegevens (uit GSM, MSN, ...) en probeer er niet meer aan te denken..
Ik weet dat dat ongelooflijk moeilijk lijkt, maar ik heb min of meer hetzelfde meegemaakt, zij het dan dat die persoon wel ook in Leuven op kot zat en ik ook veel meer gezocht heb achter dingen die er niet bleken te zijn.. Ik heb ook hard geweend toen, maar uiteindelijk alles gewist en ik moet eerlijk zeggen dat het nog relatief goed ging.. Probeer met andere dingen / mensen bezig te zijn en ga voor een leven met kerels die het waard zijn om aandacht van je te krijgen.. Die het net zo goed menen als jij en die je helemaal 'swept away' krijgen, en zich zelf ook zo voelen..
Dat was mijn redenering althans.. Die resulteerde dan wel in het feit dat ik nu bijna een 9 maanden alleen ben (die ene kerel waar ik het over had niet meegeteld) en ik precies heel kritisch geworden ben.. Maar je m'en fou, we vinden wel iemand.. someday ;)

Hang in there, ik duim dat alles weer op z'n pootjes komt.. (wat mij betreft: het is redelijk hopeloos aan het worden, ik ga gewoon zoveel mogelijk nakijken en hopen dat ik me nog een beetje herinner op het examen..)

Vele groetjes!

Gepost door: CIA | 18-01-07

tsss ik heb het ook meegemaakt. ik word er nog lastig van als ik eraan denk!! :)
als hij zich zo gedraagt, is hij jou niet waard. je verdient meer respect dan dat.

Gepost door: beate | 18-01-07

Mooi Hey, herkenbaar. Mijn ervaring was misschien wat minder dramatisch, toch vraag je je af hoe vreemd je bent als je je enigszins hecht aan iemand die je uitsluitend via internet kent.
Ik (als man) had bijna afgesproken met iemand die ik via internet kende, ik ging toen enige tijd op vakatie. Tijdens die vakantie msn'de dat ze met iemand anders ook had afgesproken via internet. Die was drie dagen blijven slapen. Hij was leuk maar ze was niet verliefd. Toen heeft ze besloten het hele internetdaten te laten zitten en met mij ook niet af te spreken.Gepost door: Twistedmind | 12-03-07

Samen zijn we sterk Jij schrijft wat ik denk en voel.
Toch een extra steun te weten dat iemand exact hetzelfde heeft meegemaak.
Maar extra veel pijn te weten dat het over dezelfde man gaat.
Nu gewoon proberen recht voor je te kijken, ni meer achteruit.
En het gaat ons lukken ook, we hebben elkaar.
Groetjes
xxx

Gepost door: Nathje | 06-10-07

@ Nathje Zeker meid! En of het ons zal lukken ;o)
Bedankt voor je reactie hier. Het doet al evenzeer deugd te weten dat ik het niet alleen heb doorgemaakt.
Dikke kus!

Gepost door: Freggeltje | 07-10-07

De commentaren zijn gesloten.