17-01-07

Het einde van de wereld is nabij!

doomsday clock chicago 't Is zover... het einde van de wereld nadert... Vanmiddag werd de Doomsday Clock in Chicago twee minuten dichter bij middernacht gezet. Daardoor is het vijf voor twaalf wat de toestand van onze wereld betreft.

De klokkenluider zelf verwijst naar de oncontroleerbare nucleaire escalatie met Noord-Korea, de dreiging vanuit Iran, het wanbeheer van oude nucleaire stocks in Rusland, het gevaar voor nucleair terrorisme én de opwarming van het klimaat als ,,de gevaarlijkste ontwikkelingen sinds Hiroshima en Nagasaki (toen werd de klok op twee voor twaalf gezet - nvdr)"

Dit stemt tot nadenken, beste aardbewoners, vooral die laatste reden die ik zo subtiel heb benadrukt. Als natuur- en mensliefhebber maak ik me grote zorgen om ons klimaat de dag van vandaag. Tsunami's, orkanen, extreme temperaturen en droogte (momenteel opnieuw hevige bosbranden in het zuiden van Austrlalië!!)... We kunnen er niet meer naast kijken dat het weer helemaal de kluts kwijt is.

Naar de toekomst toe voorspelt de ene wetenschapper een nieuwe ijstijd, waarbij de hele Noordzee droog komt te liggen en overdekt wordt met ijs. De andere wetenschapper zegt dan weer dat de zeespiegel enorm zal stijgen, waardoor we uiteindelijk in Waterworld terecht zullen komen. Tja, de bollebozen raken het niet eens, maar het is een feit dat het klimaat aan het veranderen is en dat we daar de gevolgen van zullen ondervinden. De landen rond de evenaar zullen daarbij de eersten zijn...

Een Australische fabrikant draagt alvast zijn steentje bij:

Zingen onder douche bevordert broeikaseffect

Een Australische energiefabrikant heeft haar klanten gevraagd niet meer te zingen onder de douche. Mensen die graag zingen onder de douche, zouden hun stortbad gemiddeld met negen minuten rekken. Daardoor wordt er meer water en energie (om het water te verwarmen) verbruikt, en dat is slecht voor de opwarming van de aarde.

De Australische regering gaat trouwens driehonderd miljoen euro vrijmaken om het broeikaseffect tegen te gaan. Dat geld gaat onder meer naar onderzoek naar schonere manieren om fossiele brandstoffen (zoals steenkool) te gebruiken.

Jammer maar helaas... het zal zingen worden NA de douche. Kan je ineens ook een deoroller gebruiken in plaats van een spuitbus

15:04 Gepost door Freggeltje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (4) | Tags: broeikaseffect, klimaat, zingen |  Facebook |

Commentaren

:-D
Niets fijner dan zingen in de douche, al is dat bij mij voor een tijdje geen optie: ik zit op kot gedurende de examens en dat wil ik mijn kotgenootjes niet aandoen (hihi)
Then again heb ik 2 nachten geleden toen ik niet kon slapen en in bed lag met mijn MP3 speler blijkbaar zo hard meegezongen dat mijn buurmeisje de morgen erop kwam vragen: "heb ik dat nu gedroomd of was jij aan het zingen deze nacht"
hahaha
Wat dat hoofdstuk betreft: dat heb ik niet afgekregen... Het is nu woensdag 16u en vrijdag om 9u heb ik examen, dus ik ga vanaf nu niet meer veel slapen denk ik.. Damned :)

Vele groetjes en dank je voor je leuke reactie, heel fijn om te lezen dat er nog mensen zo prettig gestoord zijn (hihi)

Gepost door: CIA | 17-01-07

Leuk weetje over dat zingen. tof artikel ...
;-)

Gepost door: Anthony | 19-01-07

Misschien ook een leuk weetje voor jouw:
Ik lees dat Australia geld zou vrijgemaakt hebben om het broeikaseffect tegen te gaan. Dat klinkt een beetje raar want samen met de Verenigde Staten heeft Australie de rug gekeerd naar het Kyoto akkoord en wordt het in een recent vrijgegeven rapport van de VN omschreven als een land met weinig interesse in dit probleem. Zou je mij het artikel waarin je dit hebt gelezen kunnen doorsturen ? met dank

Gepost door: anthony | 19-01-07

over het einde van de wereld ik geloof daar niet zo veel van,dat de wereld gaat vergaan,en dat er duizenden gaan sterven. ik zou zeggen iedereen,mocht je het toch geloven heel veel succes dan

Gepost door: Abidine | 07-09-08

De commentaren zijn gesloten.